הסבה מקצועית

• פותח הנושא dlp
  • פורסם בתאריך

dlp

New member
הסבה מקצועית

שלום לכולם , אני בת 29 , סיימתי לפני שנתיים תואר ראשון בריפוי בעיסוק . לאחר עבודה של שנתיים בתחום הבנתי שלא מעניין אותי להתעסק במקצוע טיפולי / חינוכי וזה ממש לא הכיון שלי לפני הלימודים עסקתי בעיקר בשתי תפקידים בתחום הי טק , שלמדתי בתוך העבודה עצמה ( לא הגעתי עם רקע ) 1. בקרת תצורה במחלקת הנדסה 2. מתאמת ואדמין במחלקת שיוק עם לקוחות מחו"ל . לאחר שנים הבנתי עכשיו כי אני אדם מאוד משימתי, ויכולה לבצע משימות מההתחלה ועד סופם . אני יותר בנ"א של ניירת, פרוייקט, ומופנמת יותר. ופחות אדם מיוחצן עם יכולות מכירה ושיוק . היתי רוצה לשלב את הידע שלי בהי טק שהיה לי ביחד עם שפת האם אנגלית שלי ואולי אפילו הידע הרפואי שלי מהתואר . אני מחפשת תחום / מקצוע חדש אשר הוא יותר ממזכירת חברה , אולי משהו יותר בכיון העבודות שעשיתי לפני התואר , רק שכיום חייב שיהיה תואר בנושא ( ואין לי ) ח אני מעוניינת אולי לעשות קורס / הסבה למשהו שיכול לשלב את הידע הבסיסי שכבר יש לי. אבל אין לי מושג איך ובמה . אני לא מעוננינת לעשות עוד תואר שיצריך ממני עוד 4 5 שנים , כי אני חושבת שחשוב גם ניסיון תעסוקתי בשטח . אשמח לקבל עזרה / עיצה וכיון

תשובה נתחיל מזה שעסקת בהיטק בשני דברים שונים- בקרת תצורה שזה תהליך בקרה המלווה ייצור מוצרים (התאמתם לתכנון, זיהוים, מעקב אחריהם וכדומה) ומתאמת ואדמין מול לקוחות בחו"ל. אלו שני דברים שונים- למה מביניהם התחברת יותר? למה את מתחברת בתחום המחשבים, התעשיה, ההיטק?

dlp

New member
תשובה

הי עופר אני חשבתי רבות על השאלות שלך , אני מתחברת יותר לתחום של היטק , תעשיה כיון שאני מרגישה שדווקא בתחום הזה אני משתמשת יותר בחשיבה שלי , אני פותרת בעיות , לוו דווקא בעיות טיפוליות שעסקתי בזה קודם לך , אלא בעיות של חשיבה , ודרך זה אני עוזרת לאנשים להשיג את מטרתם . בבקרת תצורה נהנתי בהתחלה אבל לאחר שנה וחצי בתפקיד זה די שיעמם אותי כיון שלא היה שם שוב תהליך של חשיבה מבחינתי אלא רק מעקב אחרי הוראות של מהנדסים . ( אולי בגלל שאני לא היתי בתחום ההנדסה אז לא יכולתי להתעמק מעבר לכך ) . מה שכן אהבתי בעבודה זה החשיבות שהיה לי בתהליך , היחסי גומלין שהיו לי עם אנשים ( שלא כרך בשכנוע ומו"מ) וזה שהיה לי משימות ופרוייקטים ויכולתי לבצע אותם מבלי שישבו לי על הראש . בעבודה של מתאמת מול לקוחות , נהנתי מאוד בתפקיד כיון שהיתי מאוד עסוקה בהרבה מאוד תחומים מול הלקוחות בחו"ל , תמיד הרגשתי יעילה והיתי צריכה לפתור המון בעיות. אני מרגישה שאני לא בנ":א שיכול להיות בעבודה שמצריכה המון עבודת שכנוע ומו"מ מול לקוחות כי אני לא מספיק אסרטיבית בשביל זה וזה גם לא מעניין אותי כל כך . אבל אני גם מאוד משתעממת מעבודה שכרוכה בלהיות " תוכי " ולא להשתמש בידע האישי שלי והיכולות האישיות שלי . אני אדם שצריך שיביאו לו משימה או פרוייקט ויניחו לי לעשות אותו מא-ת , (במילים אחרות לא ישבו לי על הראש )

למעלה