הסבה מקצועית

טלולה26

New member
הסבה מקצועית

שלום, אני בת 26 בוגרת תואר ראשון בחינוך מיוחד לגיל הרך. לאחר שנתיים עבודה במשרד החינוך בהצלחה רבה ובמחיר נפשי כבד, החלטתי לעזוב ולנסות למצוא תחום אחר. כרגע עוסקת בעבודה קלילה יותר עם ילדים, אך עדיין מחפשת לעשות הסבה או למצוא תחום אחר לעתיד. מכיוון שאני זקוקה לעבודה בטווח הזמן הקרוב חשבתי ללכת על לימודי תעודה שהם קצרים יותר ולא לעשות עוד תואר. הכיוון שחשבתי הוא תחום המזכירות. אני מתלבטת בין קורסי המזכירות השונים המוצעים בשוק כיום ובאיזה מוסד עדיף ללמוד? האם יש חשיבות לסוג התעודה או למוסד בו למדתי? האם יש ביקוש בשוק לעבודה בתחום המזכירות? מה השכר שיש לצפות להרוויח בעבודה בתחום זה? תודה רבה.

תשובה מזכירות הוא תחום שנדרש הרבה, אך תקופת ההכשרה קצרה, כך שיש בהחלט גם הרבה שרוצות להיות מזכירות. את יכולה ללכת לכיוון של מזכירות רפואית או קורס מזכירות בכירה, ניהול לשכה יש שמות אחרים לקורסים שכאלו עם אותו תוכן בערך. לא תמיד יש חשיבות לתעודה (עבודה כמזכירה לא מחייבת תעודה), זה אולי יכול להרשים מעסיקים. השכר הוא שכר נמוך (אבל שוב, תלוי היכן תעבדי-אם תעבדי משמרות למשל, השכר יכול להשתפר).

טלולה26

New member
תודה על התשובה המהירה

האם קורס מזכירה משפטית נחשב יותר מקורס מזכירות רפואית? האם מבחינת הביקוש בשוק יש עדיפות לבחירה באחד מן השניים? תודה רבה.

לא מה נחשב חשוב... בין מזכירה משפטית למזכירה רפואית, עדיף לך ללכת לכיוון של מזכירה רפואית.

קורס מזכירה רפואית

שלום טלולה למען הגילוי הנאות אני אציג את עצמי, שמי מירב ימיני פלורנטין ואני משמשת כיועצת לימודים ביחידה ללימודים חוץ אקדמיים. ראשית, בחיפושייך אחר מוסד לימודים עלייך לתת דגש לסוג התעודה שאת מקבלת בסוף הקורס. בתחום המזכירות רפואית לדוג' התעודה ניתנת ע"י משרד התמ"ת (זהו הגוףהרישמי שמסמיך ומקנה לך את המקצוע). אין היום אף גוף אחר שמסמיך מלבד משרד התמ"ת. לשאלתך השניה, בתחום מזכירות הרפואית אכן קיימת דרישה, ואת יכולה להציע את עצמך בבית חולים, קופות חולים, מכונים פרטיים ורופאים עצמאיים/ פרטיים. אך מלבד הדרישה חשוב מאוד האדם שבא לתפקיד ומה הוא מביא איתו, בדומה לכל התמודדות למשרה. לשאלך בנושא השכר הדבר תלוי מאוד במגוון גורמים, שלא ניתן לכמת אותם מאוד תלוי איפה את עובדת, אני ממליצה לך להגיע לפגישת ייעוץ ולהחשף למגוון המסלולים שהיחידה מציעה. אשמח לעמוד לרשותך (-: מירב ימיני פלורנטין יועצת לימודים מכללת מת-גן

למעלה