הסבה מהוראה

tolyz

New member
הסבה מהוראה

שלום לכולם,

אני, כמו הרבה מחבריי הקרובים מפוחדת לחלוטין מהעתיד המקצועי..
בשלוש שנים האחרונות אני עובדת בהוראה, אבל מרגישה שזה לא מה שאני רוצה לעשות לשארית חיי..

חשבתי לגשת להכוון תעסוקתי ומבירור (שערך 5 שניות בגוגל) אני רואה שיש המון מקומות שאפשר לפנות אליהם.
אשמח לשמוע המלצות או דעות על מקומות באזור המרכז..

תודה

בהצלחה

מה שאני מציעה
זה גם לשוחח אישית עם מכונים או יועצים שנראה לך שהנם יוכלו לעזור לך
מי הממליצים שלהם?
מה הם בדיוק מציעים?
זה יעזור לך להבין גם בעצמך מתוך שיחה עמם מה מרגיש לך נכון ושיכול לעזור לך
בהצלחה!

אשמח לדעת למה את עושה הסבה מהוראה

אני חשבתי לעשות הסבה להוראה.
האם זה בגלל הכסף?
משהו אחר?
מורה לאיזה מקצוע את?

tolyz

New member
היי

אני עדיין לא עושה הסבה מהוראה, רק חושבת על זה :)

זו שנה ראשונה שלי בתור מחנכת כיתה א', שנתיים קודמות הייתי מורה לקבוצות קטנות (=מורת תיגבור).
הקושי של השנה הראשונה הוא כמעט ובלתי נסבל... כמויות הדברים והחומרים שעליי להכין הם לא הגיוניים והדרישות מוגזמות.

הנקודה החיובית היא ששמתי לב שהדברים הנ"ל קשורים לאיך הכיתה נראית/מה יש או אין על לוחות הכיתה/בירוקרטיה/טופסולוגיה וכדומה ולא למהות ההוראה. התלמידים מקסימים, אני אוהבת ללמד אותם. כל השאר זה מה שהורג אותי... וזה אולי לא נשמע המון ולא נשמע נורא, אבל זה המון וזה נורא וזה כפול 35 ילדים בכל פעם.
אני מסיימת לעבוד בביה"ס כל יום בערך ב15:00, חוזרת הבייתה ומשפצת את תכנית העבודה למחר, גוזרת, מדביקה, מדפיסה, מנסה לחשוב בצורה יצירתית- ואז מגלה שהשעה כבר 21:00. אז אולי זה קשור להיותי בשנה הראשונה, אולי זה קשור לאי היכולת שלי לאלתר וחייבת תכנית עבודה מסודרת מולי, אולי זה קשור לזה שזו כיתה א' ובכיתה ג' זה לא היה קורה ברמה הזו..
לי, אישית, נורא נורא קשה עכשיו. אבל אומרת לעצמי שזו השנה הראשונה וזה נורמלי שזה ככה.. רק בסוף השנה אדע מה קורה איתי שנה הבאה.

מה איתך? למה חשבת לעבור? מאיזה מקצוע ? ליסודי? תיכון?

אני גם כן מהתחום

אבל עזבתי מסיבות אחרות. ממה שאת כותבת לפי איך שזה נשמע מהצד בכלל לא כדאי לך לעזוב.
נשמע דווקא שאת במקום הנכון, ההנאה והאהבה לתלמידים והיכולת לנהל קבוצה זה מה שחשוב. העומס בוודאות הולך ויורד ככל שצוברים ותק וניסיון. זה בכל עבודה כך- מתחילים לחוצים ומבולבלים ו"חסרי אונים" ובהמשך כבר שוחים בחומר, יש חומרים מהעבר, לא מתרגשים. לדעתי אם תעברי לכל מקצוע משמעותי אחר גם תחווי את זה ברמה כזו או אחרת.

תשובות

חשבתי לעבור מהייטק להוראה
הוראה של מתמטיקה 4 או 5 יחידות לימוד (כנראה 5 יח"ל) בעל יסודי
למה חשבתי לעבור? כי
בהייטק עובדים עד שעות מאוחרות ואין הרבה חופשות
ברוב מקומות העבודה עובדים על תיקון באגים (בעיות) שזוהי עבודה לא קלה אבל מאוד משעממת. מעטים מאוד עובדים בפיתוח של איזה משהו חדשני כמו שלפעמים נראה בעיתון
בגיל 40+ הרבה נזרקים מההייטק בעל כורחם
מצפים שתלמד בזמנך החופשי (בלילה? בשבת?) טכנולוגיות חדשות

בתכלס נראה לי שבהוראה יש יש פחות שעות עבודה ויותר חופשות, יש קביעות ואפשר לעבוד עד גיל מתקדם.
מה גם שבהוראה פרטית (שזה גם אפשרי) אני די טוב בזה.
הבעיה היחידה שאני רואה בהוראה זה ענין המשמעת (אם כי אני מניח שעבור 5 יח"ל במתמטיקה זה פחות מורגש). יש כמובן את העניין הכספי אבל נניח אותו בצד.

לגבייך נראה לי שאת פשוט אולי מאוד צעירה ו/או פרפקציוניסטית. לא נשמע לי הגיוני שכל יום משעה 15:00 מכינים למחר במשך שש שעות. יש לי הרגשה שגם במקום אחר היית משקיעה בטירוף רק ששם זה היה מתחיל בשבע בערב ולא בשלוש. בנוסף עם הזמן נראה לי שתראי שגם אם את מקדישה שעתיים במקום שש זה לא מורגש. הרבה פעמים אנו מקדישים הרבה זמן ומחשבה לגבי משהו שאחרים בכלל לא מתעמקים בזה.

למעלה