הסבה מאז"מ ...

lsshay

New member
הסבה מאז"מ ...

שלום לכולם, אני משתתף פאסיבי בפורום זה מזה מספר שבועות בנסיון ללמוד לגבי הוצאת רשיון שאלתי היא האם ניתן לבצע הסבה מרשיון אז"מ לססנה 152? במה זה כרוך? ואיפה ניתן לבצע זאת? תודה מראש חג שמח שי

הסבה מאז"מ ל- 152

אפשר לעשות הסבה. זה כרוך ב-4 בחינות תיאוריה (2 להכרת המטוס החדש - 152, אחת כמכילה מטרורולוגיה, נווטות וחוקה ובחינת RT). בנוסף לתיאוריה, צריך לצבור 30 שעות על 152 - חלקן עם מדריך וחלקן טיסות יחיד. את ההסבה ניתן לעשות בכל בית-ספר לטיסה.

הסבה

לפני בערך שנה הסבתי רשיון אז"מ לרשיון לצסנה. צריך לעשות בחינת רדיו-טלפון (RT) וגם בחינות תיאוריה על המטוס (152) וקצת נווטות, חוקה ומטרו - תיאוריה למדתי ב"כנפיים" - היה די קל. שעות טיסה - המנהל דורש 75 אחוז מהדרוש למי שעושה רשיון לא בהסבה - זה אומר 30 שעות - חלק מהן עשיתי בסולו. ובסוף (איך לא?) - בחינה מעשית.

אין הסבה מאז"מ לצסנה..זה רשיון חדש.

יש לך קרדיט של 10 שעות. כל השאר כולל תיאוריה ומעשי זהה לחניך טיס "חדש". בפועל הוברר שטייסי אז"מ מצליחים לגמור אכן את הרשיון בפרק השעות הזה..וחוץ מזה הם יוצאים טייסים טובים יותר, על זה כבר דובר מספיק כאן בפורם.

לא נכון

התיאוריה לא זהה למה שעושה חניך טיס "חדש" - עושים בחינת RT, בחינה של ספר סגור, ספר פתוח ועוד בחינה אחת שמשלבת חוקה, נווטות ומטאורולוגיה - סה"כ 4 בחינות (במקום 7).

אם זה עושה קולות של שפן..

...נראה כמו שפן, אוכל כמו שפן..זה כנראה שפן. אני לא רוצה להתחיל כאן עוד ויכוח ללא סוף אולם יש לך בעיה בטרמינולוגיה. הסבה זה מעבר ממטוס למטוס. כל מה שאתה עושה וכולל בתוכו בחינת מינהל יהיה תחת הכותרת "רשיון". דוגמא:-אתה לא עושה הסבה למטוס דו-מנועי, אתה מוציא רשיון למטוס דו מנועי עם בוחן מינהל בסוף התהליך. אתה לא מוציא רשיון ל-172 (אחרי שיש לך 152) אתה עושה הסבה..אם זה עדין לא ברור יש לי עוד 200 דוגמאות....

TYPE ו- GROUP

אכן יש הבדל בין סוג מטוסים המוגדר TYPE אשר כאן עושים הסבה, לבין קבוצת מטוסים הנקראת GROUP ושם אכן עושים רשיון. כל קבוצת המטוסים החד מנועיים עד משקל של 5700 ק"ג נקראים Grpoup A ובתוך הקבוצה הזו עושים הסבה במעבר ממטוס למטוס. בעל רשיון Group A חייב לעשות רשיון חדש אם ברצונו לטוס על מטוס מקבוצה אחרת למשל, טורבו פרופ או רב מנועי. אולטראלייטים היא קבוצה בפני עצמה ולכן אין הסבה במעבר מאז"מ לGA אם כי, בעל רשיון Group A זכאי לעשות הסבה בלבד אם ברצונו לטוס על אולטראלייט. (אגב, מעניין אם ניתן לעשות רשיון טייס ישר על דו-מנועי ואחר-כך לעבור לחד מנועי! יש מישהו היכול לומר אם אפשרי?) אריאל אריאלי

ישר על דו מנועי

בודאי שאפשר לעשות רשיון על מטוס דו מנועי ואח"כ להסב לחד מנועי.הנדרש - לעמוד בבחינות עיוניות, לרכוש נסיון מעשי כנדרש ובחינה מעשית. מכיון שכל הדרכה לרשיון או הגדר חייבת להתבצע לפי תכנית לימודים מאושרת, חייב ביה"ס להחזיק בתכנית שכזאת, ובזה מסופקני. אבל אם יבוא אדם ויביע נכונות, ואפשרות כלכלית - תמצא תוכנית לימודים מאושרת, ללא ספק. המכשול העומד בפני מרבית המעוניינים בכך הוא - מזומנים או קו אשראי פתוח. מייק..

כבר היה כדבר הזה..

לפני מספר שנים, בן של טייס שבבעלותו פייפר אצטק (דו מנועי - למי שלא יודע), עשה את רשיון הטיס שלו על מטוס זה בטרם מלאו לו 18. לאחר מכן התגייס לצבא לקורס טיס. לצערי אין לי מושג אם סיים או לא. אז, (כמעט) הכל אפשרי.

כל מי שמתחיל - מסיים

ללא יוצא מהכלל. השאלה מתי. יש המסיים אחרי שבועיים, יש אחרי 3 חודשים, יש אחרי שנה - ומעטים מסיימים בסוף הקורס. חג שמח.

lsshay

New member
היי נטע.....ותודה על התגובה העיניינ

התגובה העניינית..... בעצם לפי מה שאני למד מהתגובות אני לא ממש חוסך בעלויות אלא רק מתרגל באופן יותר זול לפני המעבר לשלב הבא..... והשאלה היא האם לא כדאי ללכת על הדבר האמיתי? שי

הדבר האמיתי

אמנם נכתב הרבה בפורום בעניין זה. אבל, לדעתי, דווקא העובדה שהוויכוח הזה הוא ויכוח "ניצחי" ואף פעם אין בו אפילו צל של הסכמה, מראה ש"הדבר האמיתי" הוא דבר סובייקטיבי לחלוטין - בשביל אחד זוהי טיסה בגובה נמוך, בשביל שני זהו האתגר של נחיתת מכשירים בשדה בינלאומי עמוס ובשביל שלישי זוהי דאייה מזכרון-יעקוב לגולן על גבי תרמיקות. אם בסופו של דבר רוצה אדם להחזיק ברשיון GA + אז"מ (ואני לא מדברת על איך הוא ייצא טייס טוב יותר, כי אני לא בטוחה שאני יודעת את התשובה) - נראה לי (ובבקשה - בלי תגובות נרעשות - זה רק נראה לי וייתכן מאוד שאני טועה) שיעלה מעט פחות להתחיל ב- GA ולעבור לאז"מ, אבל ההבדל יהיה די קטן ותלוי הרבה בכשרון טבעי. גם מבחינה "פסיכולוגית" יותר קל לעשות GA ואח"כ אז"מ - כי המעבר לאז"מ כרוך בפחות מאמץ ופחות שעות טיסה ואילו המעבר ל- GA באמת נותן תחושה של "רשיון חדש".

התשובה מובנית בשאלה

ממילא הרבה מטיסי אזמים שואפים לרשיון למטוס, תוכל לראות כאן כמה שמגינים על האזמים, אבל בעצמם פנו לתעופה הכללית. כמובן, תוכל למצוא גם טייסי קרב, וגם טייסי אל על שטסים על אז"מ אבל כאן ההשוואה היא כמו שנהג אוטובוס, אוהב מאוד גם שיהיה לו גיפ או מכונית פרטית בחצר וגם חלקם היו רוצים אופנוע בחצר. בכל אופן, נוסעים, תוכל לקחת על מטוס רגיל למעשה מיום קבלת הרשיון ואילו באז"מ, מסתבר שאפשר לקחת נוסעים רק כשתצבור נסיון של 200 שעות. במטוסים קלים, ב-200 שעות כבר תוכל להתחיל ואולי גם לסיים רשיון מסחרי (בלי לקחת נוסעים בשכר עד 500 שע"ט) העלויות באז"מ הן לא ממש נמוכות יותר ואילו זמן התגובה במקרה תקלה הוא קצר יותר!!! טייס, תהיה טייס טוב בהתאם לגישה שלך לענין, עם יש לך "ידיים שמאליות" תהיה לא מוצלח בשני הענפים, ועם יש לך ראש מתאים לנושא, תצליח בשניהם.

למעלה