הסבה ל QA

zxasd33

New member
הסבה ל QA

שלום
אני בעל תואר ראשון בגאוגרפיה ועובד בחברת תיירות וחשבתי על ללמוד קורס של QA. הענין הוא שאין לי רקע בתכנות והשאלה שלי אם חשוב לבוא עם רקע לפני שמתחילים ללמוד. דבר שני מה הסיכויים למצוא בזה עבודה ללא תואר במדעי המחשב וללא ניסיון?

halperin

New member
מנהל
ככול שיש לך רקע תהיה בודק טוב יותר - תוכל להשלים?

השאלה הנשאלת במקרים כאלו היא - חוץ מהמשכורת מה אתה מחפש?
האם אתה אוהב את התחום הטכני ועולם המחשבים? (במקור בחרת תחום שונה מאוד)
כבר עשית בחירה אחת לא יעילה - ולכן אתה צריך לחשוב הפעם היטב מה אתה רוצה לעשות בחיים, מה תאהב, מה מתאים לאופי שלך.
לבעלי תארים יש מסלולי הסבה קצת יותר מעמיקים שאחריהם סיכויי ההשמה מעט יותר גבוהים - אבל מסלולים אלו הם דיי קשים ולא וחלק מהאנשים נושרים בדרך.
מרבית הלומדים בקורסי בדיקות מוצאים עבודה - אבל פה ושם יש גם כאלו שנתקעים לאורך זמן ולא מצליחים למצוא - לא ברורה לי הסיבה המדוייקת.
גם חיפוש העבודה שלאחרי הקורס הוא התמחות

אי אפשר לסמוך על הבטחות מרכזי ההדרכה למציאת תעסוקה - האחריות תהיה עלייך!
מציע שתקרא עוד לגבי המקצוע ומה הידע הנדרש בבלוג של אתר ITCB (תתחיל מהפוסטים הישנים בכיוון הפוך) אתה יכול גם להתחיל לנסות ללמוד לבד ראה הודעה נעוצה בפורום הדרכות באתר ITCB.
יש שם סרטונים וכד', ותוכל לנסות ולראות אם אתה מתחבר.

zxasd33

New member
תודה על התגובה

תודה על התגובה. אני אחד שלומד מהר מאוד דברים חדשים במחשב ובכלל אני טיפוס שמסוגל שעות לשבת במשרד מול מחשב ככה שמהבחינה הזאת אני יודע שזה בשבילי. עוד ענין זה הגיל. אני בן 33 וממה שאני יודע בתחום ההיי טק מעדיפים עובדים כמה שיותר צעירים.

עמית ו

New member
ותר על הקורס

לא תקבל ממנו שום דבר ששווה את המחיר שלו. עדיף לך להשקיע את הזמן בלימוד עצמי ובמציאת אנשים שיעזרו לך למצוא את העבודה הראשונה. הסיכויים שלך במציאת עבודה מסוג כזה או אחר הם טובים - זו רק שאלה של כמה מאמץ תשקיע בחיפוש עבודה (הכנה לראיונות, היכרות עם אנשים)
&nbsp
שאלה חשובה - האם יש משהו שאתה יודע על המקצוע ומסקרן אותך או נשמע לך כמו כיף (ולא, ישיבה של שעות מול מחשב היא תיאור ממש גרוע של העבודה - זה גם לא מספר מה עושים, וגם לא נכון)?

ותר על קורס והתחל תואר במדמח בפתוחה

התחל עם הקורס מבוא למדעי המחשב ושפת java
והקורס מבוא לבסיסי נתונים

הידע התיאורטי וגם התכנותי שתקבל משם והידע בשליפות SQL מורכבות
יהיו שוות הרבה יותר מכל קורס QA שתמצא
ותקבל גם רעב ללמוד הרבה יותר מסתם אפליקציות ללימוד שפת תכנות לdummies

בגיל מבוגר ממך אחרי 2 הקורסים האלו בלבד מצאתי עבודה כQA ידני
שדרגתי את התפקיד לQA אוטומציה באותו מקום
ולקראת סיום התואר אני כבר עוסק כתוכניתן.
וזה אחרי שעד גיל 33 הרווחתי שכר מינימום עם תעודת בגרות בלבד.

halperin

New member
מנהל
לפי הנתיב שלך - שיילך כבר ישר להיות תכניתן...

אני בהחלט מסכים עם האמירה כי הקורסים של האו"פ איכותיים יותר ממרבית הקורסים בשוק, וכולל תרגול מסודר דבר שמאוד נדרש להטמעת ידע בתכנות.
לעשות שם תואר דווקא לא הייתי הולך - אלא אם הוא מסוגל לעשות זאת בלימודי יום - כלומר יודע מתי יסיים.
בהחלט מומלץ לכולם לקחת את הקורסים שהצעת, וכנראה על עוד כמה קורסים (בעבר היה קורס שנקרא "מבנה המחשב ותכנותו" לא יודע איך נקרא היום - אבל מוסיף רקע חשוב לגבי איך המחשב עובד.
ועדיין קורסים אלו לא יתנו לו שום ידע בבדיקות - בהנחה שאם הוא כאן זה היעד שלו - אבל בהחלט ניתן אחרי קורס ג'אווה - כשכבר מבינים מה זו תוכנה, משתנים וכד' - ללמוד לבד את הידע בבדיקות, יש מגוון חומרים (בוידאו ועוד) וגם סדר לימוד מומלץ - בהודעה הנעוצה בפורום הדרכות של אתר ITCB. (או ללכת לקורס קצר של 4 ימים רק על מתודולוגיות בדיקה)

למעלה