הסבה לתחום השיווק

Sherlon

New member
הסבה לתחום השיווק

שלום,

אני עורך דין שמעוניין לעשות הסבה לתחום השיווק והייתי מעונין לשמוע את דעתכם:

1. באיזה משרות כדאי להתחיל כדי ללמוד ולהתפתח בתחום?
2. איזה מוסד אקדמאי/בית ספר נחשב למוביל בתחום ללימודי תעודה/קורס?
3. האם יש קורס ספציפי מבוקש? לדומגה פלנינג או שעדיף ללמוד קורס כללי יותר למשל קורס שיווק ופרסום?

תודה

הי Sherlon , כמה שאלות הבהרה...

האם עסקת במקצוע כעו"ד עד היום? מדוע אתה מעוניין לעשות הסבה ?
אינך חייב לענות כמובן אך לדעתי זה נותן כיוון ומחשבה ומין הסתם אני מניח שיסקרן גם מעסיק פוטנציאלי.
אנסה לענות לך את דעתי מלא מעט מקרים דומים כולל של עורכי דין שביקשו לעשות הסבה. בדומה לשאלתך.
אם אתה מתכוון לעשות הסבה לתחום השיווק, בהחלט כדאי לחשוב על ניסיון להשתלב בעבודה בתחום , תוך כדי לימוד ורכישת ניסיון.
אתה יכול כעו"ד לבחור מסלול מקוצר בלימודי שיווק מנה"ס, ו/או לקחת קורסים בתחום במוסדות אקדמיים.
לימודים בדגש על מקצועות הפרסום קיימים במיספר בתי ספר (ממליץ לך לעיין בהודעות דומות בפורום), ACC, עבודי ,הבצפר תילתן ועוד.
במוסדות הלימוד הנ"ל יש מגמות לימוד בד"כ למקצועות הפלנינג, קופירייטינג, תקציבאות וכו'.כמובן שתוכל להתייעץ ולבחון התאמה ועניין לפני.
כעיקרון, במסגרת כל קורס שציינתי,תילמד או אתה אמור ללמוד(תבדוק את הסילבוס), את יסודות ניהול השיווק והפרסום.
תחום השיווק הוא מאוד רחב, בחברות, מנהל שיווק, מנהלי מותג, מנהלי מוצר,אסטרטגייה ועוד. כעו"ד לדעתי נקודת הפתיחה שלך + המוטיבציה שלך והרצון לעשות הסבה למקצוע שאתה אוהב ומעניין אותך בהחלט יהוו יתרון לדעתי בראייה של מעסיק פוטנציאלי.
אגב, אני אישית מכיר דובר בחברה גדולה בישראל שהוא במקצועו הקודם עו"ד ולהוא עדיין משלב את הידע שלו בתחום המשפטים בין היתר במקרים מסויימים גם כדובר.
ממליץ לך להתייעץ עם חברים שעובדים בתחום השיווק, להתחיל לטוות ולהפעיל קשרים, לענות למשרות שניראות לך מענינות, וליזום, כן ליזום פנייה למשרדים וחברות בתחום.
בהצלחה

Sherlon

New member
אנסה למקד את שאלתי

תודה על התשובה המהירה.

אני בחור צעיר בתחילת דרכי עם השכלה משפטית ורישיון עו"ד. למדתי משפטים מתוך עניין והנחה שזה המקצוע הכי פרקטי אשר ישמש אותי בעולם העסקים, במקצוע זה יש ערך מוסף על פני תארים כלליים אחרים (מנהל עסקים לדוגמה) וזאת דעתי.

כיום, אני מעוניין לשלב בין שני תחומים אשר נוגעים לי והם העולם הטכנולוגי והעסקים. לכן הכיוון הוא בסופו של דבר שיווק ומכירות היי טק.
כן, אני מבין שיש הבדל בין שיווק למכירות, אך עם זאת יש בניהם קשר הדוק שכן האחד לא יוכל להתקיים ללא השני.

כפי שציינתי ואתה הסכמת איתי, אני מעוניין לשלב עבודה ולימודים בתחום . מאחר ואני דיי חדש בעסק, אשמח אם תוכלו לעשות לי "קצת סדר בבלאגן" ולשמוע את דעתכם והמלצותכם.

1. מהו מסלול מקוצר בלימודי שיווק ומנהל עסקים שציינת?
2. עשיתי סקר שוק בין בתי הספר והקורסים המוצעים. הקורסים הכללים בשיווק נשמעים דיי זהים. מי ממוסדות הלימוד הכי נחשב לליומדי שיווק? (שני הקורסים שמצאתי בהם עניין הם קורס בשיווק ופירסום באופן כללי ובקורס פלנינג כקורס ספציפי.
3. מהן העבודות הראשונות בהן אוכל להשתלב כדי לסלול את הדרך לעולם השיווק?

תודה לעוזרים :)

doron700

New member
הסבה מקצועית

ידידי
לא כול תחום צריך לימודים או דורש לימודים אקדמאים
יש הרבה מכללות בתחום השיווק שאתה יכול להקשר אליהם
שאל את עצמך אם יש לך את זה
תחום השיווק דורש המון דימיון, תאוזה, חוצפה וכ"ד
אם יש לך את זה תמשיך קדימה אם לא אני מציע לך לוותר
דורון עמית
www.doronamit.co.il