הסבה לסופרמוטו

azmaor

New member
הסבה לסופרמוטו

שלום אני חבר בפורום השכן (שטח) ומאוד מושך אותי סופר מוטו והייתי רוצה לדעת במה כרוכה ההסבה איזה חלקים ועלויות פחות או יותר . ראיתי אופנוע מוסב -רק חשוב לציין שגלגלים שלו אינם עם שפיצים אלא של אופנוע כביש -מה היתרונות חסרונות של ההסבה הנ"ל האם היא שווה משתלמת -לטענתו יותר משתלמת . אשמח לחוות דעת מאור

דמיקולו

New member
שניה,אני רץ לפורום שטח להשטנקר../images/Emo6.gif

יש כמה אתרים שיעזרו לך. אתר עמותת רוכבי הסופרמוטו פולגז בתור התחלה ההסבה כרוכה ב: החלפת והתאמת הג'אנטים ל "17 , או התאמת ג'אנטים יצוקים כמו למשל של GS , או שתקנה נאבות ,חישוקים ושפיצים. דבר נוסף, קצת יותר מתקדם- מערכת הבלימה.התקנת מתאמים ואפילו התקנת דיסק בלימה גדול יותר. הלאה-שיפורי בולמים למזלג ולאחורי+שיפורי מנוע מפה ועד לירח, חיזוקים לשלדה שלא תתפרק ומפה הכל תלוי בעומק הכיס וסוג האופנוע אותו אתה רוצה להסב. קח בחשבון שהרבה הסבות אינן חוקיות והכלי יורד מהכביש אם תתפס, שלא לדבר על מעבר הטסט השנתי. קח את המאמר הנל בתור התחלה

45degrees

New member
עוד תשובות:

ראשית קרא את המאמרים באתר עמותת הסופרמוטו - הם טובים מאוד כדי לקבל מושג על הסבת אופנוע שטח לאופנוע סופרמוטו. שנית - סוגית הגלגלים היצוקים: 1. גלגלים יצוקים שוקלים פחות מגלגלי שפיצים. 2. הם יותר זולים בקניה כחישוקים משומשים מאשר גלגלי שפיצים. 3. יותר קל יחסית להתקין עליהם צמיגים. 4. הם טיובלס. 5. גלגלים יצוקים של Gאיחס לא מתאימים בכלל לסופרמוטו! כל השקעה בגלגלים כאלה היא טעות פטאלית בנתיב שלך לסופרמוטו איכותי שכיף לרכב עליו. 6. קשה יותר להתאים גלגלים יצוקים לאופנועי שטח בהשוואה לגלגלי שפיצים בהם אתה פשוט בוחר נאבה מתאימה. 7. גלגלים יצוקים הם בעלי נטייה להפוך למרובעים בעליות מדרכות ובקטעי שטח. לכן אתה לא תוכל להשתמש בהם באותה אגרסיביות כמו עם גלגלי שפיצים. סיכום סוגיה זו - טוב יותר תעשה אם תבחר גלגלי שפיצים על גלגלים יצוקים, על אף העלות הגבוהה יותר. לגבי מערכות בלימה - השמיים הם הגבול. אפשר להסתפק בקטן רק בדיסק מוגדל + מתאם לקליפר המקורי. זה טוב בכביש אך לא מספק למסלול השפיצרינג שידוע כתובעני על מערכות בלימה. אם אתה חושב על השתתפות במירוצים - אתה צריך לפחות דיסק צף מלא וקליפר 4 בוכנות. שיפורי מנוע - השמיים הם הגבול, רק תחליט מה אתה רוצה - יש בארץ הידע והיכולת לבצע, כולל כמה מנועים באיזור ה 70 סוסים (בפוטנציאל - עדיין ללא דיינו). חיזוקי שלדה - לא צריך! אלא אם כן אתה מסב XR, שאז המקרוני המקורי יתחיל להתפרק די מהר. שיפורי מתלים - אפשר! אבל אל תכנס לזה אלא אם תחליט שאתה רציני מאוד בקטע של סופרמוטו, אחרת אין טעם בכל ההתעסקות.

למעלה