הסבה להייטק

ofirli90

New member
הסבה להייטק

שלום לכולם, שמי אופיר בן 26 מפתח תקווה. סטודנט שנה ג' לכלכלה ומנהל עסקים באוניברסיטת אריאל.
ברצוני להתייעץ איתכם, אנשי המקצוע ובעלי הניסיון לגבי הסבת מקצוע לתחומי ההייטק.
כרגע באפשרויות ההסבה יש לי 2 דרכים אפשריות ממה שהבנתי עד כה:
1)להוסיף לתואר העכשיוי שלי את התואר של מדעי המחשב על חשבון מנהל עסקים. דבר שיאריך לי את הלימודים בשנה נוספת אך בסיום יהיה לי תואר בכלכלה ומדעי המחשב.
2) אפשרות ללקיחת קורסים בג'ון ברייס או בית ספר כזה או אחר ללא שינוי בתואר שאני עושה כרגע.

ממה שריפרפתי בפורום ראיתי עדיפות לתואר אבל אשמח לתשובות יותר ספציפיות ועדכניות למקרה שלי, ובכלל, כל מידע רלוונטי שעשוי לעזור לי בקבלת ההחלטה יבורך.

המון תודה מראש :)

Lhuna1

New member
צר לי אם זה מאכזב

אבל אני לא רואה איך המקרה שלך שונה מהכלל.

לפיתוח תוכנה "פרופר" אחוז כמעט מוחלט של המשרות דורשות תואר במדמ"ח/הנדסת תוכנה. קורסים מג'ון ברייס לא יפתחו לך דלתות לזה. בטח לא כבוגר חסר ניסיון.

יש תחום של תכנות web (בניית אתרים) שבו יש פתיחות גדולה יותר לנטולי תואר רלוונטי, אבל א. המשכורות בהתאם קצת יותר נמוכות, וב' העיקר: בלי נסיון קודם יהיה לך מאוד מאוד קשה להכנס...

פשוט תפתח אתר משרות ותראה את הדרישות בעצמך. תראה כמה משרות בתחום תצליח למצוא שם, שאתה תענה על הדרישות שלהן לאחר שהשלמת את אופציה 2 שלך. (אני אתפלא אם תמצא אפילו משרה אחת כזאת... אבל בכל מקרה זה יבהיר לך את הסיכויים)

[נ.ב. לא לגמרי הבנתי את אופציה 1 - אתה אומר שיכולים לדחוס לך באריאל את כל התואר במדמ"ח לשנת לימודים אחת?]

Lhuna1

New member
הבנתי

בכל אופן לצערי התשובה נשארת בעינה.
&nbsp
אתה צריך גם לקחת בחשבון, כמו שרמז המגיב "סלאח שבתי" מתחתי, שהאוניברסיטה שאתה עושה בה את התואר, שעד לא כל כך מזמן היתה מכללה, לא נחשבת מהיוקרתיות בתחום שלנו, וגם כבוגר תואר מדמ"ח תהיה בעמדת נחיתות מסויימת מול המתחרים שלך בוגרי הטכניון/העברית/ת"א/בן-גוריון ועוד.
זה לא אומר שלא תסתדר בסוף, אבל זה רק אומר שאפילו עם התואר הזה, זה לא בהכרח יהיה פשוט - אז תחשוב מה זה אומר ביחס לסיכויים של אופציה מספר 2.
&nbsp

GuestOfHonor

New member
לא רק שהייתי עושה תואר, הייתי עושה אותו במוסד אחר אם אפשר

בלי קשר למה שכתבתי בהודעה אחרת בשרשור - אריאל נחשבת מוסד חלש יחסית בקרב מעסיקים, וזה לא משנה שהטייטל שלה הוא אוניברסיטה.

אם גם ככה זה אומר להאריך את התואר בשנתיים, הייתי כבר מעריך בשלוש ועושה אותו במסלול עם מוניטין רציני יותר, כדי לשפר את הסיכויים שלך למצוא עבודה מוצלחת בסוף התואר.

עם זאת, מצטרף למקהלת ה"לא לעשות הסבה למדעי המחשב רק בשביל הכסף".

N i X

New member
לא רשמת את הדבר הכי חשוב...

למה אתה רוצה לעשות את ההסבה?
&nbsp
וגם, האם יש לך איזה רקע קודם? תכנתת בבית? בצבא?
&nbsp
&nbsp

הפרבולה

New member
אריאל זה אוניברסיטה! ועדיף לעשות תואר שם

מאשר קורס בגון ברייס או משהו דומה.
לגבי הרמה שם יחסית לאונברסיטאות אחרות אז אני לא יודעץ אבל אני מכיר בוגרת משם שעובדת בחברה של לקוח שלנו והיא בסדר גמור. בכל אופן מתבצעים שם מחקרים ברמה אקדמית והאונברסיטה מקבלת תקציבים בדומה לכל אוניברסיטה אחרת בישראל ( ואולי אפילו יותר ) .
https://he.wikipedia.org/wiki/אוניברסיטת_אריאל_בשומרון

salachshabati

New member
הות"ת התנגד להכרה במכללת אריאל כאונברסיטה.

http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1778776

למי שאין מנוי הרי ציטוטים מהכתבה:

חברי מל"ג יו"ש (המועצה להשכלה גבוהה יהודה ושומרון) הכריזו היום (שלישי) כי המרכז האוניברסיטאי באריאל יוכר כאוניברסיטה. זאת, למרות שהוועדה לתקצוב ותכנון (ות"ת) שבמל"ג התנגדה למהלך. שר החינוך גדעון סער צידד בהכרה, ושר האוצר יובל שטייניץ אף הבטיח לתקצב את האוניברסיטה ב-50 מיליון שקלים בשנים הקרובות.

שבעה נשיאי אוניברסיטאות המחקר בישראל מסרו טרם ההחלטה מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו בכותרת "אסור להקריב את עתיד ההשכלה הגבוהה בישראל". "לצערנו ההחלטה שתתקבל היום בדיון כביכול שתקיים מלג יוש בנוגע למרכז האוניברסיטאי באריאל תהיה החלטה פוליטית שמחירה כבד. כבר לפני מספר שבועות ביקשנו אנו נשיאי כל אוניברביטאות המחקר בישראל פגישה איתך לצערנו בקשה זו לא זכתה למענה. כמי שעומד בראש המדינה רק אתה יכול עדיין לעצור את הרכבת הדוהרת לקראת אסון ידוע מראש שיפגע קשות וירסק את ההשכלה הגבוהה בישראל. אנו קוראים לך לקבל החלטה עניינית ומקצועית ולא החלטה פוליטית שתקריב את עתיד ההשכלה הגבוהה במדינה... להיענות להערות ולהמלצות הגוף המקצועי לפי החוק, ות"ת, ולתת הזדמנות לבחינה מסודרת של מערכת ההשכלה הגבוהה".

בשבוע שעבר בכירים במכללות האקדמיות בישראל יצאו נגד אופן הפיכת המרכז האוניברסיטאי באריאל לאוניברסיטה, וכל ניסיון "בלתי שוויוני" לקדמו על פני מוסדות אחרים. "לא מדובר בהתנגדות פוליטית", הם מדגישים, "אלא בדרישה לכבד את חוק המועצה להשכלה גבוהה שקובע כי יש לנהוג בשוויון". המכללות דורשות כי כל החלטה בדבר כל שינוי במבנה ההשכלה גבוהה, לרבות שדרוג לאוניברסיטה והכנסת דרג נוסף של מרכזים אוניברסיטאיים, יוצג בשקיפות, וכי לכל המוסדות תינתן הזדמנות שווה להיבדק ולהוכיח עמידה בקריטריונים שקופים, ובהתאם, לזכות בהכרה ובתקציב.

"ההחלטות לגבי אריאל הן החלטות פוליטיות", טוענת הפרופ' עליזה שנהר, יו"ר ועד ראשי המכללות, ונשיאת המכללה האקדמית עמק יזרעאל, "אם שר האוצר מחליט על דעתו ועל דעת ראש הממשלה להקצות כסף למוסד מסוים, זו התנהלות שאינה סבירה במדינה מתוקנת". לדבריה, "יש לבצע באמת ובתמים תכנון נכון ונדרש של מבנה המערכת, ולא לקבל החלטות מעל הראש של ות"ת (הוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה להשכלה גבוהה - מל"ג), זו התנהלות מאוד לא תקינה, שלא עוסקת באקדמיה אלא בפוליטיקה".

Grosseto

New member
לפי מה שאני מבין מהציטוטים

מה שמטריד את המל"ג הנכבד זה כסף, כנראה שזה יפגע בפנסיות התקציביות השערוריות שהם עומדים לקבל.
&nbsp
זה לא שיש להם איזה טיעון ענייני נניח "המרצים האידיוטים של אריאל לא מצליחים להבין מה זה משתנה סטטי ועל כן לא יצליחו להנחיל את זה לסטודנטים שלהם עם הפסיכומטרי 450"

GuestOfHonor

New member
מה שמטריד שלא היה הליך מסודר שפתוח לכל המוסדות האקדמיים

כדי להוסיף אוניברסיטה למניין האוניברסיטאות בארץ, היה צריך להיות הליך מסודר שמובל על ידי גורמים מקצועיים, שאמור לענות על שתי השאלות הבאות:
1. האם צריך שעוד מוסד בארץ יקבל מעמד של אוניברסיטה?
2. למי המוסדות הקיימים הכי כדאי לתת את המעמד הזה?

יכול מאוד להיות שהתשובה לגבי (1) היתה צריכה להיות "לא". יכול מאוד גם להיות שהתשובה ל (2) היתה צריכה להיות מוסד בגליל היכן שאין לתושבים נגישות לאוניברסיטה (אריאל היא כולה 35 דקות נסיעה מבר אילן ואת"א), או המרכז הבינתחומי או המכללה האקדמית ת"א יפו או חמש מכללות רציניות אחרות.

אבל זה לא קרה. במקום זה היה קמפיין של מוסד אחד, שהשתין בקשת על שרת חינוך ועל הליך תקין, העליב את האינטיליגנציה של השוקלים ללמוד בו עם המינוח הריק מתוכן "מרכז אוניברסיטאי", ובסוף השתמש בכלים פוליטיים כדי לקבל הכרה שלא במקומה.

כסטודנט מחקר, נסעתי בשמחה רבה לאריאל להעביר הרצאה על תחום המחקר שלי במחלקה הרלוונטית. היום, לא הייתי עושה את זה.

הפרבולה

New member
זכותה של הממשלה להכריז על אריאל כאונברסיטה

משיקולים פוליטיים של חיזוק ההתישבות היהודית מעבר לקו הירוק.
&nbsp
לא ברור למה אתה מתכוון "גורמים מקצועיים", לפי איזה קריטריונים הם ישפטו , האם הקריטריון של "חיזוק ההתשיבות ביו"ש" הוא פסול ?
&nbsp
כמובן שבצד ההחלטה הפוליטת צריף לנקוט מעשים כדי להעלות את הרמה שתהיה מעל מיכללה ממוצעת , הזרמת תקציבים זה צעד אחד שיכול להעלות את הרמה .
&nbsp
&nbsp

vinney

Well-known member
וודאי שזכותה. רק שלקרוא למכללה דרג ג' אוניברסיטה לא משנה

את העובדה שמדובר במכללה דרג ג'.
&nbsp
לא יודע איזה מחקרים נעשים שם, אם בכלל, אבל מבחינת ההוראה המוסד הזה היה תת רמה וככל הידוע לי שום דבר לא השתנה.
&nbsp
עצם זה ששינו את השלט בכניסה - זה לא מספיק. גם לא להזרים כסף שבפועל מחולק בין המקורבים יותר מאשר מושקע במחקר.
&nbsp
אוניברסיטה מוחרמת בעולם האקדמי שלא משתפים איתה פעולה בשום קבוצת מחקר רצינית - זה סתם אוסף של קשקשנים שכרגיל אצל מתנחלים שותים כסף מתקציב המדינה בשביל כלום.

salachshabati

New member
חיפוש קליל בלינקדין מראה על 678 בוגרי מדמ"ח מאריאל

כמחציתם ברמת ENTRY LEVEL. פילוג לפי מקומות עבודה: 15 באמדוקס 11 באלביט
&nbsp
והשאר במקומות קיקיוניים.

Grosseto

New member
אפשר לחשוב, סטודנט מחקר

בטח כתבת איזה מאמר שאף אחד לא יטרח לקרוא אי פעם

AnarchistPhilosopher

Well-known member
|

user32

Well-known member
מנהל
גרוסטו צודק במקרה הזה

האוניברסיטאות התנגדו בזמנו להקמתה של בר-אילן מאותן סיבות. אפשר להניח שיתנגדו לכל הקמה של אוניברסיטה שתחייב לחלק את העוגה על פני עוד מוסדות.
לגבי הרמה האקדמית, המחקרים וכו' - אלה דברים שתלויים במידה רבה בתקציבים. המרצים באריאל הם אותם פרופ' משאר האוניברסיטאות. זה נכון לכל המכללות. הסטודנטים באים מרחבי הארץ וגם הם מן הסתם מתלבטים בין המוסדות. המחקרים ייצאו משם (וכבר יש שם) בעקבות התקציבים שיגיעו. לחוקר בסוף לא אכפת איפה הוא כותב את המחקר שלו כל עוד יש לו מעבדה מתאימה, מלגה קטנה ומנחה טוב. הלוגו של המוסד זה לא מה שישפר את איכות המחקר שלו.

זה נכון שאריאל הוכרזה מסיבות פוליטיות ואולי במצב אידיאולוגי היה ראוי לעשות מכרז-תחרות בין כל המכללות אבל זה לא ממש משנה. גם אם היו מגרילים מכללה כלשהי התוצאה היתה דומה ולדעתי התוצאה תהיה עליה במוניטין, בפרסומים, בפרסים ובהצלחות עם השנים.

היו תקופות שבן גוריון היו על הקרשים, בר-אילן נחשבה למוסד נחות, חיפה עדיין נחשבת חלשה בהרבה תחומים. אריאל כבר בנתה לעצמה שם בהנדסות המכונות, ואזרחי. אולי כי אלה התחומים הפחות סקסיים (לעומת תוכנה ואלקטרוניקה למשל) שהיה שווה לה להשקיע בהם ולהגיע להישגים.

לאלה שצועקים פוליטיקה: כל החלטה ותקצוב שמגיע מהממשלה יש בו שיקולים פוליטיים. מי שלא רוצה פוליטיקה יכול להקים מוסד פרטי כפי שרייכמן עשה ואגב המוסד שלו הוא סופר פוליטי ולא מפסיק להצמיח תנועות, מפלגות כנסים ואירועים פוליטיים. אבל יש להניח שהמוסד מתנהל לא לפי רצון הממשלה אלא לפי גחמותיו של העומד בראשה שדיעותיו הפוליטיות ברורות וידועות.

למעלה