הסבה להוראה

הסבה להוראה

שלום, אני בת 28, בוגרת תואר ראשון בהנדסת חשמל ועובדת כשנתיים בתחום. בשנה האחרונה בעקבות שינויים אישיים בחיי החלטתי לשנות מקצוע, ונכון לעכשיו - תחום ההוראה נראה לי כאפשרות הטובה ביותר לעבודה מספקת בעלת פוטנציאל למימוש עצמי (וזה לא חלילה מזילות בקשיים הכרוכים בעבודה זו). חברה טובה שלי התחילה שנה שעברה ללמוד בתכנית שנקראת M.Teach בבית ברל ומאוד מתלהבת ממנה. הייתי שמחה לשמוע קצת על ההבדל בין הסבה רגילה לבין תכנית זו (הבנתי שיש לה תנאי קבלה יותר "קשים" אבל שמי שמתקבל יכול גם לקבל מלגות מימון או משהו בסגנון). תודה, סיוון

שלום סיון

כמוך, גם אני סיימתי תואר ראשון ועברתי מספר שינויים משמעותיים בחיי, התחלתי לחפש כיוון ולהמשיך בחיים האקדמיים, ביררתי במספר מוסדות אקדמיים על תכניות לתארים מתקדמים. בין לבין הגעתי למכללת אורנים, (חשבתי לעשות הסבה להוראה )שם סיפרו לי על תכנית M.Teach לראשונה, כמובן שהתלהבתי כחברתך, מאחר ולתכנית זו ישנם מספר יתרונות בולטים - תואר שני בשילוב תעודת הוראה. נוסף לכך ישנן מלגות מימון מלאות אך הן מותנות בתחומים מסויימים - זה תלוי באיזה תחום עשית את התואר הראשון שלך? באשר לתנאי הקבלה, אינני יודעת מה דורשים בבית ברל, אולם במכללת אורנים תנאי הקבלה 'קשים מאוד', טרם קיבלתי מהם תשובה חיובית, במידה ואתקבל - אוכל לשלוח לך פרטים נוספים בדואר האישי - אם את מעוניינת.

rozmari100

New member
תנאי הקבלה

לתכניות הנ"ל הם זהים בכל המכללות שכן הם פונקציה של דרישות משרד החינוך.

rozmari100

New member
קצת הבהרות

תכנית ה M.Teach בראש ובראשונה הינה תכנית לימודים לתואר שני במסלול העל יסודי + תעודת הוראה ואילו תכנית הסבת אקדמאים הינה לימודים להוצאת תעודת הוראה בלבד. מעבר לכך, לתכנית מתקבלים אקדמאים בעלי ציונים גבוהים, ומי שמתקבל אכן זכאי למגלות שכ"ל ולמלגות קיום (שכן משרד החינוך מעוניין לעודד אנשים איכותיים להצטרף למקצוע ההוראה). לעובדה שמדובר בתואר שני יש יתרונות גם בהמשך (אפשרות להגיש לבגרות, גמול גבוה יותר בשכר). מה שכן, אם התכנית רלוונטית לך אני מציעה לך בחום להזדרז ולהירשם שכן סביר שההרשמה עומדת כבר להיסגר בעונה זו של השנה.

למעלה