הנשמות הטהורות

הנשמות הטהורות

אגדת הרוק משנות ה-70 חזרה לחיים והוציאה שיר חדש

הנה ראיון עם נתן כהן ב- 103 FM
[URL]http://103fm.maariv.co.il/programs/Media.aspx?ZrqvnVq=GFGFIK&c41t4nzVQ=EL[/URL]

oren29at

New member
את הראיון הבאת, ואת השיר לא?

את רינה מצליח זיהיתי בראיון. מי זה הקלוץ השני?

לאחשוב. גם נתן כהן עצמו איננו פצצת כריזמה. מה שכן, האיחוד הזה יכול לקחת ממני את אחת משאלות הטריוויה החביבות עלי ביותר: איך קראו לבחור השלישי מ"הנשמות הטהורות"?.

לאחשוב. אני מצרף את השיר

DRORIKO8

New member
נו באמת

מה אתה חושב שאנחנו לא יודעים מי זה יורם ירוחמי? מנהל יחידת הביקורת של הפיקוח על הבנקים בתחום איסור הלבנת הון כאילו?

oren29at

New member
אתה שועל אתה. או מלבין הון.

תבחר מה פחות גרוע מבחינתך

oren29at

New member
- לאן הולכים מוזיקאים ישראלים אחרי שהם פורשים?

בסך הכל די קשה להתפרנס פה ממוזיקה, ויש לא מעט מוזיקאים ישראלים שגילו שכדי להביא אוכל הביתה עדיף לעשות משהו שאינו ניגון בשכר זעום, גם אם הבוס שלך הוא איזה אריק איינשטיין או שלמה ארצי.

אני יודע על:

-רוב האקסלי מהצ'רצ'ילים שהלך למכור גלידה בארה"ב

-עמי טרייבטש ז"ל, המתופף של הצ'רצ'ילים שעשה קילומטראז' לא רע בשנות השבעים עם אריק איינשטיין, ובסוף פרש לקצביה המשפחתית או משהו כזה

- מאיר פניגשטיין כמובן, שמנהל פסטיבל לקולנוע ישראלי בלוס אנג'לס. אני זוכר פעם פעם, כשהייתי ילד, כמה שנים לפני האיחוד של כוורת ב 1984, קראתי בידיעות אחרונות טקסט קצר של "כתבנו בארה"ב" שעלה לאוטובוס בניו יורק ופגש שם את "פוגי המיתולוגי". הוא תיאר את מבטו העצוב, ואת השיחה הקצרה שתיארה את הקשיים של מי ש"היה לו הכל" בארץ, והעדיף את הגולה הדוויה.

זהו, האמת. נגמרו לי האנשים שאני יודע מה עלה בגורלם. מעניין מה קרה ל-

חיים קריו (גיטריסט בהקלטות ובהופעות של אריק ושלום בין השאר), יאיר שרגאי (המעבד המוזיקלי של שלמה ארצי ב"גבר הולך לאיבוד" אבל לא רק שם), חברי "בנזין" שאינם יהודה פוליקר, סמי אבזרדל המתופף של "תיסלם" (כשאינו מתאחד עם הלהקה), גדעון כפן (זה למיטיבי לכת), ומה עלה בגורלו של גרי אקשטיין (באמת).

DRORIKO8

New member
יש את הסיפור של פורטיס

אחרי הכישלון הטוטאלי של פלונטר הוא התיאש לחלוטין ממוזיקה והפך לשיפוצניק. בסופו של דבר הוא התאפס על עצמו וחזר למוזיקה. אני חושב שעולם הרוק הרוויח יותר מאשר עולם השיפוצים הפסיד.

oren29at

New member
זה בקטנה. סיפורים כאלה חובקי עולם

מוזיקאים שהתייאשו ואז התייאשו מהיאוש יש המון, בחו"ל ובארץ:
&nbsp
פול מקרטני שהלך לעבוד באיזה מפעל אחרי שהביטלס חזרו מהמבורג. לו ריד שהלך לעבוד אצל אבא שלו שהיה רואה חשבון אחרי הפירוק של הוולווט. החבר'ה של ג'נסיס שחזרו לאוניברסיטה ללמוד ארכיטקטורה או משהו אחרי הכשלון של האלבום הראשון. סיימון וגרפונקל שנפרדו איש לדרכו אחרי הכשלון של האלבום הראשון שלהם.
&nbsp
שלמה ארצי שהחליט שהוא פורש, אבל לפני זה הקליט רק "עוד אלבום אחד"- את "גבר הולך לאיבוד". אלון אולארצ'יק שנסע לארה"ב ב 1977 ללמוד מוזיקה ולמצוא את עצמו. יזהר אשדות שהלך להפיק אלבומים ואמנים עד שהחליט שהוא רוצה להיות מוזיקאי מבצע. אהוד בנאי שעבד באלף עבודות לפני האלבום הראשון שלו.

DRORIKO8

New member
שעזבו בכלל את המוזיקה?

יש את המטאור הגדול זוהר לוי שעזב את המוזיקה לחלוטין ולאף אחד אין מושג מה הוא עשה מאז(שמועות על עסקים בהתמוטטו ובעיית הימורים). יש את דני דותן מהקליק שנטש למען גלריות וסרטים דוקומנטרים על אריס סאן.
יש את הדר גלוזמן שניגן כינור בסיאם וביחידה לטיפול נמרץ וכיום הוא פירסומאי גדול , אבל הוא מוזיקאי הרבה פחות חשוב מהשניים שמעליו.

אגב אתה לא חייב לעזוב את המוזיקה בשביל למצוא עבודה מכניסה,מסתבר שאפשר לעשות את שניהם במקביל. זאב טנא למשל. הוא מוזיקאי "אינדי" מעולה ובמקביל הוא תעשיין מזון אמיד מאד(המציא בין היתר את ה"מאמא עוף") מה שלא מן הנמנע מאפשר לו חופש אמנותי מלא מבלי לשים קצוץ על תכתיבים כלכלים במוזיקה שלו. Lucky son of a bitch

tzvika321

New member
ז'אן ז'אק גולדברג עזב את הארץ בשנות ה-90

מספרים שחזר למרסיי וליטש יהלומים. בשלב מסויים חזר לארץ והחלו לדבר על אלבום חדש לקליק, ובדיוק גילו אצלו את הסרטן.

oren29at

New member
אאוץ'

לא שאני מחסידי/מעריצי/חובבי בגר, אבל בחו"ל יש קטע כזה של מוזיקאי עבר עם תהילה קצרת ימים ו/או מוגבלת, שעדיין יש עבורם ביקוש, והם מסתובבים בין המעריצים, מופיעים פה ושם, ואפילו מקליטים.
&nbsp
אז כן, ישראל איננה אמריקה, היא סוג של פרבר בינוני, אבל עדיין הייתי שמח לדעת שבגר עושה מוזיקה וגם מתפרנס ממנה איכשהו (וגם נקניקיות זה לא בריא).

oren29at

New member
אנא, צייר לי כבשה

לא יודע, משהו בשירים של נתן כהן לא עובד בשבילי, למעט המקבץ של "הנשמות הטהורות".

מה שכן, סולו גיטרה נאה יש שם באמצע. לכבודו, אני מצרף שיר מעולה עם סולו מעולה לא פחות וגילמורי לגמרי.

oren29at

New member
אכן יש לו את זה

וכדי להשלים (או להמשיך לגלגל) את סיבובי הגיטרה של נאור דיין- הנה אחד השירים האהובים עלי של להקת האם שלו- טנגו- מהאלבום השני שלהם מ 1986.

הסולו של דיין מעולה שם, אבל הסיפור האמיתי הוא העברית הנפלאה של מיקי שביב. מי בימינו יכול או יודע לכתוב מלים כאלה?

אזהרה- הלך להלך
אזהרה- עיר לעיר
אזהרה- בכף הרגל
אמא אדמה רועשת כאן תדיר

RIDE TO LIVE

New member
יצא לי לראות אותם בזמנו בצוותא. בס, גיטרה תופים, פשוט ומקסים

שלושה מוכשרים : ז'אן פול זימבריס, מיקי שביב ונאור דיין בישראל של שנות ה80.
הזכירו לי בהופעה את הסאונד של פוליס.

למעלה