הנשלטים הנועזים

לגמרי צודקת

וזה דבר שמערב את שני הצדדים-
נשלטת שיש לה נטייה לבטל את עצמה ושולט שכל ספק או צורך מערער את הביטחון העצמי שלו יבשלו לעצמם מערכת יחסים מסוג מאוד מסויים, ויש יגידו הרסנית..

לי אישית זה לא מתאים.

פרטנר כזה מסוכן בעיניי מאוד!

A לוןA

New member
תודה

צריך להתייחס לחששות האלו בצורה ישירה, ולא לתת לנשלט להבין שזה בסדר- אלא ממש להגיד לו את זה , כמו שכתבתי למעלה. זה משהו שלי, כשולט, מאוד חשוב שיהיה ברור מכיוון שמילת הביטחון/עצירת סשן היא רשת הביטחון האחרונה (ולא היחידה) של השולט להימנע ממעבר על בטוח ובהסכמה.

UltraL

New member
ללמוד את הנשלטת

כל ס"מ בגופה, שפת הגוף, המילים, הקולות שהיא משמיע.
לומדים לקרוא מפה והולכים בדרך לאט.
לא רצים להשתמש בכל הקלים בבת אחת , גם אם נדמה שהיא יכולה לשאת כל כאב.
ממתינים לאפטר-קר, ליום למחרת, גם בודקים תגובות גל הגוף ושל הנפש.

מצד הנשלטת, כן לא לעצור כל שנייה על כל פיפס, צריך לסמוך על הניסיון של השולט שגם בודק אותך, גם שואל וגם כל כולו מרוכז בך.

liki20

New member
אדון צריך להיות קשוב לשפחה שלו

בעיניי לפחות סשן לא צריך להגיע למצב של מילת ביטחון בכלל.
אני לא אומרת שצריך עכשיו כל חמש דקות לעצור ולנהל שיחות נפש מפה ועד הודעה חדשה, הרי זה לא ריאלי באמת. אבל תפקידה של שפחה לתת איזשהו פידבק- טוב לי, כואב לי, אני לחוצה, אני מבקשת שנייה להאט את הקצב כי קשה לי וכו' וכו'

ואם מנסים משהו חדש אז כדאי לדבר עליו לפני כן, וגם כשמנסים- לא להתחיל ישר בהילוך שלישי, להתחיל לאט. אם זה שוט חדש אז לא להצליף בכל הכוח בפעם הראשונה, להתחיל בקטנה, להכין את האביזר, להכיר את התגובה של השפחה.
בלי תקשורת אין פה שום דבר, ואני ממש מתחברת לדברים של אלון שלשפחה יש אחריות עצומה לתקשר ולתת לאדון שלה לדעת מה קורה איתה במהלך הסשן. וכמובן שאדון צריך לגרום לשפחה שלו להרגיש מספיק בנוח לעשות את זה, ולא לגרום לה להרגיש שאם היא תדבר אז הוא יקום וילך.

וכמובן שלא על הכל בהכרח מדברים בזמן סשן... כבר קרה לי שניסינו משהו תוך כדי שממש לא נהניתי ממנו. זה לא פגע בי אז לא אמרתי שום דבר תוך כדי, אבל אחרי הסשן סיפרתי לאדון שלי שאותו דבר ספציפי לא היה לי כל כך טוב

A לוןA

New member
מתחבר

מבחינתי סשן שאין בו זרימה הדדית של פידבקים- מילוליים וא-מילוליים- הוא משעמם נורא.
ומי שקם והולך כי היא מדברת- עליו אמרו בני דודינו- אחסאן מינו ראחו.

iam11

New member
מסכים לכל מילה

תקשורת טובה היא הבסיס לכל קשר מוצלח, במיוחד כזה שיש בו המון דקויות ורגישויות.

לולה 123

New member
כרגיל

אתה A לון עונה תשובה מנומקת ומנוסחת להפליא
במלוא הסבלנות...

מזל שאני לא בעמדת ניהול ומותר לי להגיב מנוסח פחות ...

ואללה אני שמחה שהסופרסטאר כאן
ממש שמחה שהוא כותב
רק כי זה בדיוק , אבל ממש בדיוק , איך בדסמ לא צריך להיות

danaob3

New member
אפשר פירוט

מעניינת אותי התפיסה שלך בנוגע לסשן.

לולה 123

New member
לי אין תפיסה בנוגע לסשן

אבל יש לי תפיסה בנוגע לרמת הבשלות שממנה צריכים אנשים להגיע למערכת יחסים בכלל ולמערכת בדסמית בפרט.
קריאה קטנה אחורה בפוסטים השונים תדגים לך על מה דיברתי כשכתבתי שזה לא נכון לבוא לבדסמ ממקום כזה.

כל מילה בסלע.

יש פה אנשים שלא מתים על אייקונים, ואני חמודה ומתחשבת - אחרת הייתי מצרפת כאן כמה שורות של

כמו שנאמר לפניי - נפלא ומדוייק.

ALIsuperstar

New member

אני ממש חלש נגד מניפולציות רגשיות, מאוד חלש...
אבל ברגעים שזה קרה וכן נאלצתי להפסיק, זה הרס את הקשר, אבל הרס לטובה. אני תמיד לוקח את עצמי למחשבה שלא רק מדובר בהנאה, בקשר, או בביטחון, אלא מדובר בלסמוך אחד על השנייה... שזה בעיניי חשוב מאוד. אני בחיים לא אכנס לא משנה לאיזה קשר עם מישהי שאני לא סומך עלייה.

A לוןA

New member
צריך הרבה כוחות

מצד נשלט להפסיק סשן.
שולט שלא מבין את זה, ולא נותן לנשלט שלו מקום בטוח ומוגן לעשות את זה, מונע בעקיפין את הפסקת הסשן במקרה של בעיה, וככזה לא נותן את כל המקום לSafe או להסכמה- וזה, לטעמי, שולט שצריך להתרחק ממנו.

וכל הכבוד לך שהצלחת גם להפסיק וגם להתרחק.

UltraL

New member
E.R.

זה המקום שבו גומרים הרבה פעמים נשלטים שלא רוצים לאכזב או מפחדים לעצור או רוצים לשחק את הגיבור/ה.

זה לא הורס שום שליטה.
גם שולטים טועים ועדיף שנשלט יעצור ב "אדום" מאשר קריאת 911

זוכר את הפרסומת על סרטן "בישן"?

UltraL

New member
איש מגיע לשמיים

בודקים אותו ורואים שהיה לו סרטן ריאות
שואלים אותו אם הוא אישן.
אומר: לא.

אז איך?
אני בישן... התביישתי לבקש מאנשים סביבי להפסיק.

אישון פאסיבי גם הורג.

על אותו משקל, נשלט פאסיבי ובישן, יכול לגמור בחדר מיון והשולטת לא תהנה מזה. אלה אם כן היא נשמה רעה.

למעלה