הנקת תאומים

ravitorgad

New member
הנקת תאומים

שלום, אני חדשה בפורום ויש לי מספר שאלות הקשורות בהנקת תאומים. פניתי לפורום הנ"ל מכיוון שהוא מנוהל באופן מקצועי. אני אמא לתאומים בני 3 חודשים כל אחד מהם יונק כמויות שונות. במשך תקופה זו היו לי 3 דלקות באותו השד, היתי רוצה להבין לעומק איך עובדת מערכת ייצור החלב ומה אני לא עושה נכון, להלן שאלותיי: 1) האם יצור כמות החלב מתבצעת באופן נפרד בכל שד? 2) האם להניק כל אחד מהם בשד נפרד או להחליף בינהם ואם כן מדוע ובאיזו תדירות? 3) בין הנקות בשעות הערב והלילה נוצרים פערים גדולים יותר מאשר ביום ואז נוצרת מלאות שמלווה בגודש קל. מה עלי לעשות? האם: - לשאוב ? אם כן כמה? מתי?(לאחר כמה שעות מהארוחה האחרונה?) או לחכות שיתעוררו לארוחה? במידה ויש עדיין גודש אחרי הארוחה האם לשאוב? - מתי להשתמש בקומפרסים חמים או קרים? 4) מה יכולה להיות הסיבה שהגודש נוצר תמיד באותו השד? - האם כתוצאה מהדלקת שעדיין לא חלפה? - האם בגלל שעדיין קיים החיידק? - האם בגלל שצינורות החלב צרים? - האם בגלל שלא נצמדים טוב לשד זה? 5) בזמן ההנקה הפטמה כואבת, לפי מה יודעים האם זה סדק או שזו פטריה? ואיך מטפלים בזה? (מורחת פיורלן של מדלה ולא עוזר) 6)האם קיימים מאמרים נוספים בנושא?

תשובות

קודם כל הרשי לי להגיד לך מזל טוב וכל הכבוד על הנקת התאומים
בנוסף אני ממליצה להפגש עם יועצת מוסמכת. התשובות שאני נותנת לך הם לתת הכוונה אך לא פתרון - וחשוב שתפגשי עם מישהי פנים מול פנים. זה ידוע שלאמהות תאומים יש נטיה גבוהה יותר לפתח דלקות בשד, אך כיוון שתארת שיש לך כאבים בזמן ההנקה, מאוד יכול להיות שזה שילוב של כמה דברים ביחד שאי אפשר לראות דרך האינטרנט... 1) האם יצור כמות החלב מתבצעת באופן נפרד בכל שד? -------- כן 2) האם להניק כל אחד מהם בשד נפרד או להחליף בינהם ואם כן מדוע ובאיזו תדירות? ------ חשוב לתת לכל תאום את ההזדמנות לינוק מכל צד כיוון שיש לזה השפעה על התפתחות קשר עין-יד. לעומת זאת התדירות תחלופה לא משנה יותר מדי. יש אמהות יתנו את אותו שד לאותו תאום במשך יממה שלמה ורק למחרת יחליפו צדדים, ויש כאלו שיחליפו בין כל ארוחה. חשוב שתעשי מה שנוח לך. 3) בין הנקות בשעות הערב והלילה נוצרים פערים גדולים יותר מאשר ביום ואז נוצרת מלאות שמלווה בגודש קל. מה עלי לעשות? -------- לא לשאוב! - אם תשאבי גופך רק ילמד לייצר יותר ויחמיר את הבעיה ויעלה את הסיכויים לפתח עוד דלקת. כל עוד הגודש קל ולא כואב, אל תעשי כלום. אם הגודש כואב מאוד והשד קשה מאוד, תסחטי מעט להקלה (כדי שלא יתפתחו סתימות/דלקת) אבל לא לרוקן את השד. - מתי להשתמש בקומפרסים חמים או קרים? ------- כשיש דלקת בשד מומלץ להשתמש בקומפרסים חמים לעזור בתהליך ההחלמה. בקומפרסים קרים משתמשים כשיש גודש (בד"כ בימים הרשאונים לאחר הלידה) להוריד את הנפיחות. 4) מה יכולה להיות הסיבה שהגודש נוצר תמיד באותו השד? ----- יכול להיות עקב היותך אמא לתאומים אך כיוון שאת סובלת מכאבים בהנקה זה יכול להיות שילוב של יניקה לא נכונה ועל מנת לשלול זאת מומלף להפגש עם יועצת IBCLC 5) בזמן ההנקה הפטמה כואבת, לפי מה יודעים האם זה סדק או שזו פטריה? ואיך מטפלים בזה? (מורחת פיורלן של מדלה ולא עוזר) ------- ע"י התייעצות מקצועית 6)האם קיימים מאמרים נוספים בנושא? ----- באיזה נושא?

ravitorgad

New member
תודות ../images/Emo140.gif../images/Emo13.gif

ראשית המון תודה על התשובות הברורות והמובנות. עשית לי סדר בדברים ועכשיו אני אפעל בצורה יותר הגיונית. ידוע לך היכן ניתן למצוא עוד חומר עיוני מקצועי בנושא הנקת תאומים?

למעלה