הנקת תאומים+שאלות

ליאתו

New member
הנקת תאומים+שאלות

ראשית, אסתר, אני רוצה להודות לך על שהראית לי איך להניק את התאומים במקביל ביום חמישי בבוקר בליס. הייתי בטוחה שרק כשאת בסביבה אני אהיה מסוגלת לחולל את ההוקוס-פוקוס הזה עם הכריתי הקטנה, אבל זה עובד יופי, ולפחות 2-3 הנקות ביום (ובעיקר בלילה) מתרחשות במקביל. למרות שהחלטנו כן להשלים בתמ"ל מידי פעם, בפועל עשינו את זה רק פעם אחת, כשנסעתי להוציא תפרים, וגם אז התאומים עקמו את האף והתנפלו עלי כשחזרתי הביתה. ועכשיו לשאלות: 1. בניגוד לכל אגדות ה"בטח לא יהיה לך חלב לשניים", המצב הוא הפוך: התחלתי לדלוף: אתמול ישנתי על הצד וקמתי אחרי שעתיים בתוך שלולית קטנה. מה עושים? נכון לעכשיו, אני ישנה על חיתול בד כדי לא ללכלך את הסדין, ומניקה תמיד מהשד העמוס יותר קודם. בשלב מסוים אני אצטרך לצאת מהבית, והכתמים החינניים על החולצה די מביכים... 2. לפעמים אני נרדמת תוך כדי הנקה. אני מתעוררת כשהתינוק (או תינוקת, וכך גם בהמשך) שומט את הפטמה, ולפעמים מתקנת ולפעמים מבינה שהוא שבע, ובעלי מחתל אותו ומחזיר אותו לישון. האם זה מסוכן? מה לעשות?

Hey, wow how do you have time to

participate in the forum. I am glad to hear that things are going well. One thing I would duggest: if you are exploding with milk, then maybe instead of giving the babies artificial milk, you should pump and give them your milk!! Of course you will have enough milk for twins: what determines the amount of milk that you have is the area that the placenta was connected to your uterus. Of course, with twins in the uterus, the area was much larger, so you are producing much more milk. also, supply and demand works wonders; the more they drink, the more you make, and of course twins drink twice as much. so don't be so surprised. Nature rarely makes mistakes!! If you fall asleep while feeding, make sure that you are in a safe situation...the babies cannot fall far, or get buried in your breast. Usually, you will feel if they move, and wake up as long as you are in a normal state of alertness. I am glad that I could help, and hope that you will keep us informed on the wonderful world of breastfeeding twins!! Pictures would also be fun!!​

justmom

New member
תרגום: ואו, איך יש לך זמן

להשתתף בפורום? אני שמחה שהכול הולך טוב. הצעה אחת: אם את מתפוצצת מרוב חלב, אולי במקום לתת לתינוקות תמ"ל כדאי לך לשאוב ולתת להם חלב שלך! כמובן שיהיה לך די חלב לתאומים: מה שקובע את כמות החלב שיש לך הוא שטח השילייה שהיה מחובר לרחם שלך. מובן שעם תאומים ברחם, השטח היה גדול בהרבה ולכן את מייצרת הרבה יותר חלב. גם הצע וביקוש מחוללים נפלאות; ככל שהם שותים יותר את מייצרת יותר, וכמובן שתאומים שותים פי שניים. כך שאת לא צריכה להיות מופתעת. הטבע טועה רק לעיתים רחוקות! אם את נרדמת בהנקה, ודאי שאת בתנוחה בטוחה... שהתינוקות לא יכולים ליפול רחוק, או להיתקע מתחת לשד שלך. בדרך כלל את תרגישי אותם זזים ותתעוררי, כל עוד את במצב ערנות נורמלי. אני שמחה שיכולתי לעזור ומקווה שתעדכני אותנו על העולם הנפלא של הנקת תאומים! גםתמונות יתקבלו בשמחה!

למעלה