הנקת צבר?

ribber

New member
הנקת צבר?

קראתי כי יש להניק כשמונה פעמים ביום. אצלינו הקטנה (בת שבעה שבועות), היום למשל משתיים עשרה בלילה ליל אמש ינקה ארבע פעמים (עכשיו תשע בערב כאן) בבוקר היא התעוררה בחמש וינקה עד שמונה וחצי בבוקר, נרדמה עד שתיים עשרה וחצי אחת, ינקה בהמשכים עד שתיים וחצי, עם הפסקות של שירים, שכיבה על הבטן וסתם חיבוקים על הכתף, שוב ינקה בשלוש וחצי ונרדמה בחמש עד שבע לערך (יצאתי לשעה קלה ואז קיבלתי טלפון בהול מהבעלול לחזור כי הקטנה התעוררה
), ינקה שוב משבע וחצי עד תשע ועכשיו היא ישנה. רציתי לדעת אם זה נורמלי, העלייה במשקל תקינה, יש לפחות שישה טיטולים עם פיפי ושלושה עם קקי. אתמול בלילה היא ישנה שבע שעות בין יניקות ובלילה לפני שש.

Revili

New member
מה שקראת הוא...

שתינוקות צעירים יונקים בד"כ בין 8-12 פעמים ביממה...זהו מדד כללי בלבד ואמור לתת רק מושג כללי לגבי התזונה של התינוק. האם את חושבת שהתינוקת יונקת מעט מדי? כל עוד היא עולה במשקל, מרטיבה מספיק חיתולים, דורשת לאכול ולא צריך לשדלה....אז לא נשמע לי שיש בעיה. יש שוני בין דפוסי היניקה של תינוקות שונים ואין שום טעם להתקבע על נוסחה כללי, אלא לבדוק מה נכון לתינוקת הפרטית שלך. מהדברים שכתבת לא עולה בעיה...האם חוץ מתדירות היניקות יש בעיות נוספות?

ribber

New member
כן, שכחתי לציין

שבבוקר היא פלטה המון , אבל המשיכה לאכול וגם היום בערב היא פלטה אחרי צד אחד בלבד, אבל עדיין המשיכה לאכול מהצד השני. הפליטות הן חלב בלבד (לבנה, לפעמים קצת קוטג'ית) וזה חדש לנו, עד לפני יומיים פליטות בהחלט היו דבר נדיר. נראה לי שהיום היא פשוט קיבלה "חרדת נטישה"קלה, כי כשניסיתי לשים אותה בעריסה שלה, היא התחילה לבכות עד שהרמתי אותה חזרה, לא רצתה לינוק יותר, אבל נרדמה על הכתף
ורק רציתי לומר, תודה רבה, אתן ופורום הנקה פשוט מדהימות. לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיכן

Revili

New member
עדיין לא נשמע בעייתי...

שתי פליטות ובכי בעריסה אינם נראים לי בעיה... כאשר את מדברת על יניקות ממושכות שאורכות שעות, החשד הוא שהיניקה אינה יעילה, התינוקת לא מצליחה לרוקן היטב את השד, מתעייפת ושוב מתעוררת ורעבה. מצד שני, זה בהחלט יכול להיות גם דפוס הנקה נורמלי בגיל שלה, היא רוצה להיות כמה שיותר עלייך, לינוק וסתם למצוץ לסירוגין... עד כמה שזכור לי, יש לך יועצת הנקה וזה מצויין...היא האדם המתאים לבחון את תדירות ומשך ההנקות, לראות האם התינוקת מתחברת היטב לשד, יונקת ביעילות ומצליחה לרוקן את השד וכיו"ב. אם בד"כ התינוקת רגועה לאחר ההנקות, עולה במשקל ומרטיבה מספיק טיטולים...רוב הסיכויים שהכל כשורה.

ribber

New member
היועצת יצאה לשבועיים לחו"ל ../images/Emo10.gif

כנראה ברחה ממני
LOL התינוקת יונקת היטב מצד ימין, וזה בגלל שתודה לאל יש לי חצי פיטמה שקועה, כך שהיא יונקת מהשד ואין שום בעיה. הבעיה היא צד שמאל, שם הפטמה די גדולה, ואני הרבה פעמים צריכה לנתק ולחבר אותה מחדש. לי אישית נראה שלמרות שעל פניו נראה שהתפיסה נכונה שם, הפטמה דואבת ואדומה היום
כך שכנראה שנחזור ליועצת כשתחזור מהחופשה ובינתיים, נסבולה כמעה

Revili

New member
חשוב להקפיד על התפיסה...

להמשיך ולנתק אותה בעדינות ולתת לה לינוק רק לאחר שתפסה היטב. תמשיכי לעקוב, תראי מה מתפתח ומתי הכאב מופיע... את יכולה להתקשר ולהתייעץ עם אסתר, בדיוק עכשיו יש "קו חם" למענה על שאלות...ראי כמה הודעות למטה.

ribber

New member
פיטמת סיליקון

אם אני אשתמש בפיטמת סיליקות רק עד שהכאב בפיטמה יעבור ואתן לזה קצת זמן להחלים, זה יכול להשפיע על כמות החלב? ניסיתי היום באחת מההאכלות, הקטנה לא התלהבה במיוחד (בלשון המעטה LOL) אבל זה בהחלט הקהה את הכאב ובפעם הבאה היא ינקה בצורה יעילה יותר.

Revili

New member
פיטמות סיליקון

לא בהכרח גורמות להפחתה בכמות החלב, אך יש להיות מודעים לאפשרות הזו. אם פיטמות הסיליקון מקלות על הכאב, את יכולה להשתמש בהן לזמן מוגבל ורצוי לשאוב לאחר ההנקה איתן בכדי למנוע ירידה בייצור החלב. כדאי לא להשתמש בהן לאורך זמן גם כיוון שקל לתינוק להתרגל אליהן (הן גדולות יותר מפיטמה רגילה) ולעיתים קשה לתינוק להגמל מהן.

למעלה