טחינה עם דבש
New member
הנקת פעוט ועששת
היי לכן
הפעוט שלי, בן שנתיים וחצי, סובל מעששת - חורים בשתי שיניים קדמיות.
פרט לעובדה שהשיניים שלו צפופות יחסית לגיל, מה שמעודד עששת בין השיניים, הרופאה אמרה שההנקה תורמת לעניין, ושאני צריכה לנקות לו את השיניים אחרי כל הנקת לילה.
אני לא יודעת מה לחשוב... ההבנה שלי היתה שהנקה ככלל לא גורמת לעששת, ולדעתי האישית העששת נגרמה מזה שהוא לא צחצח שיניים כמו שצריך במשך כמעט שנה (ולא שלא ניסינו...
ניסיתי את כל הפטנטים שידעתי). חוץ מזה שבמשך בקיעת השיניים וכמה חודשים אחרי היו לו לילות מאוד חסרי מנוחה, והיה יכול להגיע עד 4-5 הנקות בלילה, ולפעמים אפילו יותר. אז אולי דפוסי הנקה כל כך אינטנסיביים כן עזרו לעששת להתפתח.
אבל היא נשמעה מאוד בטוחה בעצמה, אז אני כבר לא יודעת מה לחשוב.
אז השאלה שלי היא:
כרגע, הוא התייצב על הנקה שלפני השינה, פלוס 1-3 יניקות בלילה, לרוב קצרות (ואני יכולה להפסיק אותו אם הן מתארכות).
א. האם דפוס יניקה כזה יכול , בסבירות גבוהה, *לגרום* לעששת?
ב. האם דפוס יניקה כזה יכול *להחמיר* עששת קיימת?
אני כשלעצמי יכולה ללכת על גמילת לילה, אבל רק אם אני סגורה על עצמי ב- 100% שזה מה שאני צריכה ורוצה. אחרת זה לא יילך....
תודה
היי לכן
הפעוט שלי, בן שנתיים וחצי, סובל מעששת - חורים בשתי שיניים קדמיות.
פרט לעובדה שהשיניים שלו צפופות יחסית לגיל, מה שמעודד עששת בין השיניים, הרופאה אמרה שההנקה תורמת לעניין, ושאני צריכה לנקות לו את השיניים אחרי כל הנקת לילה.
אני לא יודעת מה לחשוב... ההבנה שלי היתה שהנקה ככלל לא גורמת לעששת, ולדעתי האישית העששת נגרמה מזה שהוא לא צחצח שיניים כמו שצריך במשך כמעט שנה (ולא שלא ניסינו...
אבל היא נשמעה מאוד בטוחה בעצמה, אז אני כבר לא יודעת מה לחשוב.
אז השאלה שלי היא:
כרגע, הוא התייצב על הנקה שלפני השינה, פלוס 1-3 יניקות בלילה, לרוב קצרות (ואני יכולה להפסיק אותו אם הן מתארכות).
א. האם דפוס יניקה כזה יכול , בסבירות גבוהה, *לגרום* לעששת?
ב. האם דפוס יניקה כזה יכול *להחמיר* עששת קיימת?
אני כשלעצמי יכולה ללכת על גמילת לילה, אבל רק אם אני סגורה על עצמי ב- 100% שזה מה שאני צריכה ורוצה. אחרת זה לא יילך....
תודה