הנקת פגית

הנקת פגית

שלום רב ותודה על נכונות לעזור! ביתי נולדה בשבוע 34+1, במשקל 2.055 ק"ג. צלחנו שבועיים בפגיה, במהלכן חלק מהזמן היא קיבלה בקבוקים (חלקם עם חלב שאוב - כשהצלחתי "לעמוד בקצב" וחלקם עם סימילק). היום, לאחר שבועיים בבית היא יונקת הנקה מלאה, מספקת כ-6 חיתולים מלאים ביום, ועולה במשקל באופן תקין (בשבוע שעבר עלתה 160 גרם, והיא שוקלת כיום 2.620 ק"ג). האם זה סביר שבגילה ובמשקלה היא עדיין תינק כ- 20 דקות בממוצע מכל צד? יחד עם ההפסקה באמצע לגרפץ כל האכלה אורחת לנו בבמוצע למעלה משעה, ואני חוששת שזה מאוד מעייף אותה. בימים האחרונים היא מקצת קצת את משך ההנקה מכל צד (ירדה לכ- 13-15 דקות), אבל אוכלת בדחיפות רבה יותר (כל שעתיים, במקום כל שעתיים וחצי - שלש), האם "להתעקש" איתה על האכלה ארוכה יותר, שמן הסתם משביעה אותה יותר? (טרם נשקלנו לאחר הדפוס החדש של ההנקה). ושאלה נוספת: על מנת להגדיל את כמות החלב, וגם כדי ליצור "סטוקים" אני שואבת פעם ביום, אחרי ההנקה של הבוקר. הבנתי שכל ההנחיות לגבי איחסון חלב שאוב מתייחסות לתנוקות שנולדו בזמן ובמשקל תקין. מה ההנחיות לגבי איחסון חלב לפגים? האם, בהנחה שנשתמש בחלב רק בעוד כחודש, הוא יתאים מבחינתהרכבו התזונתי לגיל התנוקת? המון תודה!

מקפיצה

בנתיים היינו בטיפת חלב, והיא עלתה יפה (שוקלת 2.790 ק"ג), כך שנותרתי רק עם השאלה לגבי האיחסון והשימוש... תודה!

אושינקה

New member
דבר ראשון

כל הכבוד על ההנקה המלאה
זה בהחלט שינוי גדול שפתאום חוזרים הביתה ויש מין איזה שהוא חוסר וודאות והדאגה הזו בהחלט מובנת ומקובלת. אני שמחה לשמוע שהיא עולה במשקל יפה
צירפתי לך קישור להנחיות אחסון חלב שאוב לפגים. הנחיות אלו הן לתינוקות פגים או לתינוקות מאושפזים. את השאלה מתי אפשר להקל ב"חומרת" החוקים יש להפנות לרופא המטפל של בתך שכן לו ידוע כל הרקע הרפואי והמצב הבריאותי של בתך מגיע לך
- את נותנת לבתך את הטוב ביותר!!

Julia1976

New member
../images/Emo49.gif../images/Emo65.gif

נשמע לי הגיוני שהיא יונקת כ-20 דקות מכל צד, שלי קצרה את זמני ההנקה רק בגיל חודשיים+. עד אז כל ארוחה הייתה בין 40 דקות לשעה. בעיקרון, דפוסי הנקה משתנים כל הזמן, לפעמים המרווחים בין הארוחות גדלים ואת מתרגלת לטוב
ופתאום הם יכולים להצטמצם עד לאכילה של כל שעה וחצי-שעתיים (עכשיו זה מה שקורה לנו בלילה עם תחילת יציאת השיניים-בת 8 חודשים+). ציצי זה לא רק אוכל בשבילם, במקרה שלנו כרגע זה גם משכך כאבים, כנראה. תתני לה לינוק כמה שהיא מבקשת ומתי שהיא מבקשת, למרות שזה קשה לפעמים (במיוחד בקפיצות גדילה). אני לא מומחית, אבל נדמה לי שאם הקטנה שלך מתעייפת מיניקה ארוכה אז היא תינק לעיתים קרובות יותר וזה בסדר ועדיף מלתת לה בקבוק. לגבי אחסון חלב שאוב - אני ממש לא יודעת, תצטרכי להמתין לתשובת היועצות או אמאות אחרות שיידעו לעזור לך. בהצלחה!

אלונה ע

New member
תזרקי את השעון בכל מה שקשור להנקה

אל תסתכלי כמה דקות היא אכלה מכל צד ומה המרווחים בין הארוחות וכו', תני לתינוקת שלך להראות לך מה היא צריכה, היא לא מכירה את השעון.... זאת עצה שאני קיבלתי בתחילת הדרך והיא עזרה לי מאד. שנית, את מוזמנת לקרוא את החוברת המצורפת שיש בה בין היתר כל מיני מדדים איך בודקים שההנקה יעילה (למרות שהיא עלתה במשקל והכל בסדר) אם את רוצה להישאר עם היד על הדופק ולהיות בטוחה. בהצלחה

למעלה