הנקת פגים

זה עדיין לא סותר

לא אמרתי לרגע להפסיק כי אין סיכוי
רק לזכור שהנקה חלקית היא הנקה לכל דבר ועניין
וכן- יש שונות בין אנשים
יש אמהות לפגים שתוך יומיים ישאבו 800CC ויש כאלו שבקושי 100
יש כאלו שיצליחו להניק ויש כאלה שלא
זה עדיין לא משנה את העובדות המדעיות הידועות

עינב אני ממש לא מבינה אותך!!!

את כל פעם מחדש רושמת את השטות הזאת שמוציאה את הרוח מהמפרשים!!! למה????
ככה לימדו אותך... אז מה? המציאות היא לא כזאת!!!!!! את כבר מחליטה בשבילה שהיא לא תצליח בהנקה מלאה אלא רק חלקית. סליחה אבל זה ממש מעצבן

אמא יקרה- אני באופן אישי (ומכירה רבות כמוני) לא הנקתי כלל בחודש וחצי הראשונים.... בשאיבות בשבועיים שלושה הראשונים יצא לי ממש מעט.... לא הייתי מצליחה לשאוב לה אפילו לכל הארוחות של הפגייה (שזה כמובן ארוחות קטנות של 30cc). ואיזה פלא? אחר כך בבית לאט לאט עברתי להנקה מלאה שנמשכה עד גיל שנתיים וחצי!!!!
אני מאמינה שלטא לאט ובסבלנות הכל יסתדר... צריך התמדה וסבלנות.
אני אשמח לעזור לך במה שתרצי (לא יועצת הנקה אבל מניקה בבמצטבר כבר יותר משלוש וחצי שנים

לדעתך זו שטות

מנסיוני (ויש לי "קצת" נסיון יותר מנסיוני הפרטי) זו לא שטות
אני לא החלטתי
אני טענתי שגם אם תהיה רק הנקה חלקית זה מצויין והרבה יותר טוב מכלום
(ואם כבר משווים- גם ההשוואה שלך לא טובה- כי נסיונך הפרטי הוא עם תינוק אחד ולא תאומים....)
המציאות היא מה שיקרה בפועלץ כן- יש סיכוי קטן שתהיה מספיק כמות. יש יותר סיכוי שלא. אני לא דוגלת בלייפות את המציאות רק כי זה נשמע/נקרא יותר טוב בפורום. זו האמת המקצועית שלי (ואני לא יועצת הנקה אבל כן רואה יותר נשים אחרי לידה מרב הנשים פה) ומותר להגיד אותה גם אם זה לא נשמע לך

מותר להגיד הכל...

אבל את מציגה את זה כעובדה- כמות החלב מתקבעת אחרי שבועיים-שלושה... וזאת ממש לא עובדה. להציג את זה כעובדה זה מבאס ולא תורם לאמא בשום צורה.
אני לא אומרת לה שהיא בטוח תצליח להניק, אבל אני אומרת לה שזה בהחלט אפשרי. לעיתים זה דורש השקעה רבה אבל (בעיני) זה שווה את זה. זה ממש לא לייפות את המציאות. זאת המציאות. לא רק שלי. של הרבה אמהות אחרות שלא הצליחו לשאוב מספיק בפגייה ואם היו שומעות את "העובדה" שלך אולי היו מתייאשות ומפסיקות לנסות... אבל למזלן לא ויתרו והצליחו!! זה שיש כאלה שלא הצליחו לא אומר שזה לא אפשרי...

אני מגבה את זה

בידע מדעי. לא הצגתי את זה כעובדה בלתיניתנת לערעור. כן שאצל רוב הנשים כמות החלב שתפקנה עד שבועיים-שלושה מהלידה לא תעלה משמעותית. זה הידע המדעי שקיים היום. כמובן שהמדע מגובה בסטטיטיקה ומן הסתם זה לא 100% מהיולדות. אבל כן אחוז מאוד גבוה

להביא יועצת הביתה,וכדאי מוסמכת

אני לא אוהבת את התשובה שקבלת מהיועצת איתה דברת.

אפשר להניק,אפשר להשלים חלק מהארוחות בבקבוק,

יועצת בביקור בית תתן לך טיפים ותעזור לך לחבר אותם.

זו יועצת מוסמכת שהגיעה לביקור בית

עבורו שילמתי לא מעט כסף.
אין באפשרותי לשלם לעוד יועצת.

תודה על ההתייחסות, אנסה לעבוד על הנקה

הבנתי את זה אח"כ כשקראתי את תגובתך

ל"אמא מוקדמת"

אם הבאת אותה הביתה את יכולה להמשיך להתייעץ איתה טלפונית.

netah

New member
הנקת פגים

קודם כל שאפו על ההתמדה בשאיבות ועל זה שאת לא מוותרת! זה לא מובן מאליו ובכלל לא פשוט, אבל אפשרי!
קיבלת למעלה עצות טובות, ומה שלי יש להוסיף זה המלצה על מרפאת ההנקה של ד"ר ליבוביץ' במושב אודים. היא רופאת משפחה במקור שמתעסקת בבעיות הנקה המון שנים.
אני הייתי אצלה עם הבכור שלי שנולד שבוע 26, ובניגוד להמלצת הפגיה להעביר אותו להנקה מלאה בהדרגה עשיתי את זה בבת אחת. פשוט מרגע שהוא הגיע הביתה הוא קיבל רק ציצי. בגלל שידעתי שהוא ממש קטן ואולי לא יצליח לינוק מספיק חיפשתי מישהו שינחה אותי איך למשיך, וקיבלתי ממנה הדרכה מעולה.
יש חיסרונות - זה יקר (לא בטוחה כמה היא לוקחת היום אבל לפני 5 שנים זה היה 500 ש"ח), וצריך לסוע אליה למרפאה. אבל אפשר לסמוך עליה במיליון אחוז.
בהצלחה!

בלת"ק, גם אצלי היועצת אמרה ששרירי הפה

חלשים מידי (וזה היה אחרי שבדקה בעזרת finger feeding שהם לא יכולים ל"הביא" את החלב לפיהם גם לא בעזרת קש שמוכנס לבקבוק עם חלב שאוב), ושאחכה עוד כמה שבועות...

כמובן שבכך תם פרק ההנקה של הפגפגון..

מצד שני, יש ניסים.
הגדולה, שלא הייתה פגה, הייתה חמישה ימים עם בקבוק, מגיל שבוע, בגלל שאושפזתי בבי"ח עם זיהום בתפר הקיסרי, וכשחזרתי הביתה היא התנפלה על הציצי שלי בתאווה גדולה (וכך היה במשך שנה וחצי נוספות
)

מטית

New member
הי מיכל ואהבה

לא קראתי הכל אז סליחה מראש אם אני חוזרת על דברים שנאמרו.
אפשר להניק פגים, אפשר להניק תאומים. זה נצפה בעבר ויש מסביבך המון אמהות מניקות תאומים פגים גם אם את לא מכירה אותן.
שום דבר הוא לא סופי עד שתהפכי אותו לכזה.
הכל תלוי בך, מה את מחליטה?
רוצה להניק - לכי על זה! תזמיני יועצת ותראי איך את מגשימה את החלום שלך.
ממני שמניקה תאומים מאז שהם נולדו פגים בשבוע 33+4 ועד היום שהם כבר בני שלוש שנים...

אורטל OSE

New member
קראתי בעיון את כל התשובות

ובגדול כבר אמרו לך הכל, רק רציתי לומר שלדעתי, ודי ברור שלא כולם יסכימו איתי, את באמת מתישה את עצמך יותר מידי עם המון שאיבות.
את אחרי לידה של פג. שניים. את צריכה להתאושש וגם להיות איתם.
אפילו אני, בתור מתאבדת הנקה (אני אוהבת מאוד ומאמינה בזה מאוד) אני חושבת שלאט לאט דברים מסתדרים ולא בבום וגם אם לא אז לא אסון.
נסי לשאוב פחות פעמים ביום (נניח 4), וותרי- לדעתי הלא מקצועית- על שאיבת לילה וככה אני חושבת תגלי שאת מצליחה לשאוב יותר. בריאות הנפש במקרה של הנקה/ שאיבה חשובה לא פחות. נוחי קצת (יודעת שכמעט בלתי אפשרי) ושתי הרבה זה גם די עוזר.

קצת באופן אישי,
אצלי בעיה הפוכה לגמריי. אליענה (28+2) היתה חלשה מאוד ויונקת גרועה (בהתחלה) מצד שני אני מייצרת כמויות חלב עצומות (כבר היו לי ילדים גדולים בבית כך שהנקה/ שאיבה לא הייתה זרה לי). לעניננו, מתישהו (בשלב מאוחר מאוד, סביב גיל 9 חודשים) פתאום היא קלטה את העניין וגם אני קצת שחררתי והתחילה לינוק מצוין. בגיל שנה ו3 חודשים היינו שתינו "בדיכאון" כשהחלטתי להפסיק

עשי מה שטוב לך, רק ככה זה יעבוד.
נסי להתייעץ עם יועצת נוספת.

בהצלחה ותעדכני.

שבוע טוב.

מטית

New member
אורטל

אם אפשר רק לתקן, פינוי חלב בלילה מאוד חשוב לייצור החלב.

תודה על ההתייחסות

ירידה בכמויות השאיבה , תוריד בכמויות החלב שאני כה מתאמצת להעלות.

אני אומרת לעצמי שהתקופה המטורפת הזו של שאיבות נון סטופ+האכלות מבקבוק+ הנקה אחת או שתיים היא זמנית עד שההנקה תשתרש...

anna1309

New member
משהו שנתקלתי בו באינטרנט ואולי יעזור..

חברת בי פרי טוענת שהמציאה סנסור שיכול למדוד את כמות החלב שהתינוק ינק.. יכולה להיות ממש בשורה אם זה באמת עובד..
מצרפת לינק
http://www.milk-sense.co.il/

בהצלחה

דנדי81

New member
זה מכשיר מצוין

מאז שגיליתי אותו אני לא חיה בחששות שהקטנה לא יונקת מספיק, עכשיו אני יודעת בודאות שאני צריכה לתת לה השלמות מבקבוק ויש לי שקט נפשי

?איפה את גרה

אולי אוכל לעזור לך.
יש לי ניסיון רב עם פגים.
את מוזמנת לדבר איתי בטלפון אולי נוכל להתקדם בהנחייה טלפונית. אם את גרה קרוב אלי אולי תוכלי לקפוץ ונראה את הקטנים ואיך הם יונקים.
אשמח לעזור

למעלה