הנקת פגים

הנקת פגים

הקטנים שלי נולדו בשבוע 34, היום שבוע 37.
אני שואבת כבר 3 שבועות ומגיעה ל300 ביום סה"כ.
יועצת הנקה אמרה שהתינוקות קטנים וחלשים מדי כדי לינוק ולכן להמשיך עם השאיבות.
כשהם היו בפגיה הנקתי קצת והם ידעו לינוק- במשך שבועיים.
עכשיו לאחר שבוע שלא הנקתי והתמקדתי בשאיבות, ניסתי שוב להניק והם לא מתחברים...כאילו שכחו...

מה דעתכן?

עונה

כמה דברים

כבר הנקת, זה טוב, תמשיכי עם זה, אצלי השתחררו במשקל 2.300 ו2.500 והנקתי חלקית.
נכון שהם קטנים וזה מקשה אבל עם העליה במשקל זה מסתדר.
ההנחיה היא להתחיל עם הנקה אחת ביום ולאט לאט להעלות את מספר ההנקות. זה גם מה שעשיתי רק בקצב מהיר יותר כלומר שתי הנקות ליום ואחרי זמן מה העליתי לארבע וכו עד שהגעתי להנקה מלאה.

במקביל על מנת להגביר ייצור את צריכה לשאוב, את יכולה גם לנסות לקחת חילבה להגברת ייצור.
ועל מנת שלא תתישי את עצמך נראה לי שכדאי לשלב גם תמ"ל ולהקפיד על צורת האכלה בבקבוק שלא תפגע בהנקה.

כמה פעמים את שואבת ביום ובאיזה משאבה ?
שאיבה בלעדית לאורך זמן פוגמת בכמויות.

זה ממש בגדול

אני ממליצה להיעזר ביועצת הנקה, עדיף אחת עם נסיון בפגים תאומים + מוסמכת IBCLC
1. אם את בכללית יש להם קו תמיכה במהלך היום + כללית מושלם את יכולה להזמין יועצת הנקה מתוך רשימה בהשתתפות זה עולה 150 ש"ח(לא יודעת לגבי קופת אחרות, אולי במכבי יש גם משהו)

2. יש את הפורום השכן "הנקת תאומים" את יכולה להיעזר גם שם.

3. ליגת לה לצ'ה - שזה ארגון בינלאומי לעידוד הנקה - יש אתר עם פורום וקו תמיכה פעיל או קבוצת בפייסבוק שאפשר לקבל תמיכה ו/או מפגשים חודשיים שמנחות מדריכות הנקה של הארגון את יכולה להגיע ולקבל הדרכה.
אני ספציפית יכולה להמליץ על הקבוצה שאני משתתפת בה בגני תקווה, יש מפגש מחר ב10.00
, ויש שם מדריכות נהדרות, ובאופן מפתיע הרבה אמהות לשתיים.

את מוזמנת לשאול עוד שאלות אם יש לך, אבל אני בהחלט ממליצה לפנות לגורם מקצועי, ליתר דיוק גורמת

ויש גם בכאן כמה סיפורי הנקה של אמהות לפגים את יכולה להציץ

בהצלחה

תודה רבה על התשובה המפורטת

1. אני לוקחת6 כמוסות חילבה ליום
2. אני שואבת 8 פעמים ביום עם מדלה לקטינה, חצי שעה כל פעם
3. הזמנתי כבר יועצת הנקה מוסמכת ומומלצת- אמרה להתמקד בשאיבות ולא בהנקות כי הם לא מספיק חזקים,
וזו בעצם השאלה שלי אל הפורום- האם זה הגיוני לזנוח בינתיים את ההנקות? כי עובדה שיש סיפורי הצלחה עם פגים קטנים יותר...

בכיף

האם זה הגיוני? קטונתי מלומר שהנחייה שלה לא נכונה, אני יכולה לספר מהניסיון שלי עם התאומות שהן ילידות שבוע 26 והצלחתי להגיע איתן להנקה מלאה.

את ההדרכה הראשונית קיבלתי ע"י היועצות בפגיה, והנחו אותי להעלות את ההנקות בהדרגה בדיוק מאותה סיבה, כי הן קטנות וחלשות ובזמן היניקה מוציאות יותר אנרגיה מאשר מכניסות.

יחד עם זאת, לאחר זמן מה הגעתי למסקנה שאם אני אמשיך בדרך זו, חלום ההנקה של יתאדה, אז העליתי את הקצב וזה עבד.
מה שכן זה דרש ממני המון אנרגיות נפשיות, כי זה הכניס אותי ללחץ ועקבתי באדיקות אחרי מדד הפיפי/קקי + משקל.
אצלי זה עבד.

אני עדיין חושבת שאין סיבה לזנוח לגמרי את ההנקות כי תצטרכי לעבוד מחדש על החיבור והנקה אחת או שתיים ביום נשמע לי סביר.

כן הייתי ממליצה לך לדבר איתה שוב, ולשאול למה לדעתה לא כדאי להניק הנקה או שתיים ביום?
וגם לנסות לשאול בקבוצה של לה לצה בפייסבוק לראות איזה תשובות תקבלי (ראיתי ששאלתי בהנקת תאומים כבר
)

ואגב,גם אני

הנקתי,פג בכור שנולד בשבוע 27+
פג אמצעי שנולד בשבוע 33+
ופגית לייט שנולדה בשבוע 35+

מרגע שיכלתי שילבתי הנקה ישירה.

ההנחיה שלה קצת מוזרה בעיני כי זה יכול ליצור בלבול פטמות.

הבעיה העיקרית היא

שכמות החלב שתהיה לך די נקבעת בשבועיים- שלושה הראשונים
ואמורים להגיע ללפחות 800CC ביום ועם תאומים עדיף 1000-1200 ליום
ילודים שלא חזקים מספיק לא יונקים יעיל>>>כמות החלב יורדת עוד יותר
באיזה טכניקה את שואבת? אולי שווה לשנות משאבה (לי למשל הלקטינה היתה נוראית ולא הוציאה כלום- ואילו בספקטרה שאבתי 1.5 ליטר ביום בקלות....)
ודבר אחרון- לזכור שגם הנקה חלקית היא הנקה. ואם יש בעיית כמויות, וזה בהחלט קורה לאמהות לפגים כי שאיבה פשוט אינה מנגנון שמחכה מלא את פעולת היניקה, זה בסדר גמור להניק חלקי. ממש בסדר

וואיי

ממש ביאסת אותי.

אז זהו, אין מה לעשות?
אם כמות החלב שתהיה לי כבר נקבעה ,אז אין טעם להמשיך לשאוב כל 3 שעות?
ואין טעם לנסות להניק כי אין חלשות מדי..

אז בשביל מה אני מפרפרת כבר שבועות עם שאיבה?
שאבתי עם ספקטרה, לקטינה בבית וסימפוני בפגיה- וכולן מוציאות לי אותו דבר...

להפך

כתבתי במפורש- זה ממש לא שאין טעם... כי יש טעם גם להנקה חלקית
ויש טעם להניק- אבל לא בטוח שעכשיו אלא כשיתחזקו- ובשביל לשמר לפחות את מה שקיים (וזה לא עניין של מה בכך- 30CC זה הרבה יותר מכלום! זה נותן יתרונות ענקיים לילדות שלך!) עד שהן תתחזקנה- צריך להמשיך לשאוב
ובגלל זה ממש הדגשתי כמה לדעתי הנקה חלקית יכולה להיות פתרון לקונפליקט הזה. הנקה זה לא שחור או לבן. בטח לא של פגים. יש יתרונות גדולים להנקה- גם אם זה "רק" חלקי....

להפך

כתבתי במפורש- זה ממש לא שאין טעם... כי יש טעם גם להנקה חלקית
ויש טעם להניק- אבל לא בטוח שעכשיו אלא כשיתחזקו- ובשביל לשמר לפחות את מה שקיים (וזה לא עניין של מה בכך- 30CC זה הרבה יותר מכלום! זה נותן יתרונות ענקיים לילדות שלך!) עד שהן תתחזקנה- צריך להמשיך לשאוב
ובגלל זה ממש הדגשתי כמה לדעתי הנקה חלקית יכולה להיות פתרון לקונפליקט הזה. הנקה זה לא שחור או לבן. בטח לא של פגים. יש יתרונות גדולים להנקה- גם אם זה "רק" חלקי....

ממש לא

כמות החלב לא נקבעת באופן סופי.
בשלושה חודשים הראשונים הגוף לומד את הצרכים של התינוק/ות ולכן והחלב מיוצר מראש לכן לעיתים יש גודש.
לאחר שלושה חודשים הגוף מתחיל לייצר את החלב תוך כדי הנקה ולכן הרבה אמהות חוות תחושה של אין לי חלב כי פתאום הציצי מרגיש ריק.

מעבר לכך יש קפיצות גדילה שנועדו לאותת לגוף שצריך להגדיל את הכמות החלב ואז התינוק/ות מבקשים לינוק יותר (מה שגם לעיתים מחזק את תחושת האין מספיק חלב).

והנקה הרבה יותר יעילה משאיבה להגברת תפוקת חלב.
מעבר לכך שאם יש צורך בהגברה תקפוה מכל סיבה אפשר לעשות את גם בשלבים מאוחרים יותר,זה לא משהו שנקבע מראש והינו סופי. זה כן דורש מאמץ יותר גדול.

אני גם במהלך הפגיה הגעתי לכמויות של 800 ואז הילדה נדבקה בחיידק - מה שהוציא אותי מאיזון והכמויות ירדו באופן משמעותי ל-400-500 אחרי כמה ימים שבקושי שאבתי, חזרתי לשאוב ביתר שאת והכמויות עלו בחזרה, זה לקח יותר זמן ומאמץ.

ויחד עם זאת, כמו שעינב כתבה, הנקה זה לא הכל או כלום, את יכולה להניק חלקית כמה שמתאפשר לך. את והם יוצאים מרווחים משני הכיוונים גם מקבלים חלב אם וגם את לא מתישה את עצמך.

את יכולה להתחיל עם הנקה שתיים כמו שהציעו לך ולראות איך זה מתקדם

צירפתי גם קישור לטיפים לשאיבה

זה לא מה שאני למדתי

מיועצת הנקה IBCLC שהתמחתה בהנקת פגים...
כן- יש יכולת לגוף אחרי שייצר כמות גדולה>>>היתה ירידה מאיזושהי זיסב- לייצר שוב כמות גדולה
אבל אם הגוף לא ייצר אותה בשבועיים-שלושה הראשונים אז לא נוצרו הקולטנים כדי שזה יקרה בעתיד. יש כמובן קפיצות גדילה שבהם הכמות עולה אבל לא בכמויות מאוד גדולות ורק על בסיס ה-800CC שבהתחלה נוצרו להם קולטנים
אני מצטערת שזה נשמע כ"כ קר ומייאש. אבל אני כן חושבת שצריך לפעמים להסתכל למציאות בעיניים ולא להשלות
הנה מאמר שמראה איך הטכניקה משפיעה ועדיין- פה נטען שאפילו שלושת הימים הראשונים אחרי הלידה מאוד משמעותיים בקביעת כמויות החלב לעתיד
https://www.facebook.com/notes/מרכז...ל-אימהות-לפגים-במשקל-נמוך-מאד/374366829259679

אני לא משלה

ואני אמנם לא בעלת ידע מקצועי, אבל צברתי במהלך השנה וחצי האחרונה הרבה ידע לגבי הנקה. ואני מאוד בטוחה במה שכתבתי וזה לא סותר את מה שכתבת.

זה פעם ראשונה שאני שומעת על מה שכתבת, ולכן אני לא יכולה להתייחס לזה עד שלא אברר יותר לעומק.

לגבי הקישור שצירפת, זה יותר סיכום של גורמים שמשפיעים על כמויות חלב זה לא אומר שאם לא עשיתי את כלה דברים הללו אני לא אצליח להניק.
מעבר לעובדה שהוא מתייחס לשאיבות - ושכמכניסים הנקה זה משנה את התמונה, כי הנקה הרבה יותר יעילה משאיבה ויש לה גם השפעות פסיכולוגיות.

אני אישית הגעתי להנקה מלאה למרות שהתחלתי לשאוב לאחר יום וחצי (שזה 50% משלושה ימים) וממוצע השאיבות שלי בשבועיים הראשונים עמד על 4-5 ביום, רק לאחר מכן הצלחתי להגיע לממוצע של 6-7 שאיבות ביום.
ויש מספיק נשים בעולם שהניקו גם בלי להיות בהריון ועם קשיים כאלו ואחרים.

אז נכון שלא הכל ורוד פשוט וקל, ולפעמים זה גם לא מצליח למרות שעושים מאמץ גדול אבל גם לא צריך לייאש.

צריך ריאליות

זה שיש נשים שהצליחו להניק אחרי ששאבו 300CC בחודש הראשון- אני מניחה שיש
הסיכוי לכך לא גדול
הצלחה אישית היא מבורכת אבל היא לא מדד לכלום
זה כמולהגיד למישהי שנצמאית בשבוע 25 עם פתיחה מלאה שהסיכוי שלה לא ללדת ביום הקרוב קיים- נכון. אבל ריאלי- זה לא.... אז לא עדיף להכין אותה נפשית ופיזית ללידת פג?
לדעתי לומר כאלו דברים זה לזרות מלח ולהשלות. כי אח"כ כשזה לא יצליח (וזה מה שמחקרים בתחום מראים ברב המקרים ) האכזבה תהיה גדולה יותר כי "כ"כ הרבה נשים בפורום אמרו שהצליחו אז למה אני לא" (ואני מדברת פה ממקום בו אני נפגשת עם הרבה נשים אחרי לידה ולא מהמקום הפרטי שלי)
לא עדיף ליידע במצב, להציא פתרונות ריאליים ולתמוך בכך שגם הנקה חלקית יכולה להיות נפלאה? עדיף לתת שביב תקווה ואח"כ שהיא תתנפץ (ושוב- זה מה שיקרה לרב)?

צריך ריאליות וצריך גם אופטימיות

כבר כתבתי בתשובות קודמות, שכדאי לנסות הנקה חלקית ולהתקדם משם. ילך, אחלה, לא ילך, גם אחלה.

וזה נכתב בלי קשר למה שכתבת על הקולטנים, אלא מהנסיון שלי, שממש לא רציתי לשלב תמ"ל, ובמבט לאחור לא היה קורה כזה אסון אם הייתי קצת משלבת, התשתי את עצמי, יותר ברמה הנפשית מאשר ברמה הפיזית.

ובס"כ, אם הבנתי אותך נכון, האפשרות להעלות כמויות עדיין קיימת במידה מסוימת, אולי לא עבור הנקה מלאה אבל אפשר, אז זה החלק האופטימי

אני כמעט ולא הנקתי את הגדולה בבית החולים

כשנולדה, אלא רק ביום- יומיים האחרונים (והייתי שם חמישה ימים אחרי קיסרי נוראי ממש) וגם אז זה לא היה הנקה מלאה.
לקחו כמה ימים עד שאיתרתי את יועצת ההנקה שתדריך אותי איך לעשות את זה..

יומיים אחרי ששוחררנו מבי"ח (שבהם הנקתי אותה בבית הנקה מלאה) אושפזתי בבי"ח בגלל זיהום בתפר של הקיסרי.
חזרתי הביתה אחרי חמישה ימים שבהם היא הולעטה בסימילאק בבקבוק (את החלב ששאבתי בבי"ח זרקתי כי היה מפוצץ באנטיביוטיקה, ושאבתי רק שלוש פעמים ביום).
נכנסתי הביתה
שטפתי ידיים
התיישבתי על הספה
נתנו לי אותה (עדיין לא יכולתי להתיישב איתה, מרוב הקיסרי הזה היה נוראי.. אח"כ התברר למה- הידבקויות גסות בכל חלל הבטן..)
נתתי לה ציצי
והיא ינקה בתאווה

וכך זה נמשך במשך שנה וחצי מופלאות ממש

אז בדקתי קצת את הנושא

ונכון שכמות הרצפטורים נקבעת בשלושה ימים הראשונים ויש השפעה של החודש/חודשיים הראשונים על ההנקה.
ויחד עם זאת יש כל כך הרבה גורמים שמשפיעים על ההנקה + לא ניתן לדעת על איזה אם זה ישפיע יותר או פחות, כך שלהשתמש בנתון זה כדבר המכריע הנקה כן/לא זה שגוי.

כדי לבדוק את הנושא העליתי שאלה לדיון בקבוצה של לה לצה בפייסבוק (מי שרוצה מוזמנת לקרוא כאן , צריך להצטרף לקבוצה לשם כך)

ומכל התגובות שקיבלתי אני אצטט, את זו שמביעה הכי טוב את הרגשתי לגבי המידע הנ"ל וגם לטובת כל האימהות שרוצות להניק ומידע כמו זה מוציא להן את הרוח מהמפרשים.

את התגובה כתבה אפי נבו כהן (שהיא גם יועצת הנקה מוסכת IBCLC):

"באמת מידע מענין אבל..לא נראה לי שמועיל במיוחד. מכירה נשים שאמצו והרבו את החלב שלהן בלי הרצפטורים. מכירה אמהות שחזרן להנקה אחרי חודש ראשון בו לא הניקו. יש דיפרנציאציה רבה בין הנשים אבל קביעה שיש לנו חלון הזדמנויות כה קצר לא מתאימה לגוף האנושי שיודע לפצות ולהתגמש ולעשות אדפטציה למצבים חדשים. בואו נרגע מהמדע טיפה ונתחיל לזרום עם גופנו והמציאות. עש מושג ביהדות שנקרא השתדלות. מושג יפה שהמשמעות שלו שאתה צריך להתאמץ להשיג רצונותיך ככל יכולתך לא מעבר לה. מתאים להנקה. שמשמעותה הרפיה ושחרור.מאפי מדריכת לה לצ'ה דלמרות שבקיאה במחקרים עדכניים בהנקה מאמינה שכדאי ללמוד מהתינוקות שלנו שלא קראו מחקרים ויודעים לינוק..וכך אנו נקרא פחות מחקרים ןנדע כנראה להניק...לא?!"

למעלה