הנקת פגים

erezmmm

New member
הנקת פגים

שלום רב , ילדתי פגית מקסימה לפני 3 חודשים שאכלה חלב שאוב דרך הזונדה ובהמשך מבקבוק . עד עכשיו אני שואבת . בלילה אני נעזרת בפורמולה . ניסיתי להניק , נראה שהיא שאבה ולאחר מכן נרדמה , לאחר שעה היא התעוררה שוב , וסירבה לינוק מהפטמה . שאלתי היא , האם יש טעם לנסות להניק לאחר תקופה ארוכה שבה היא אכלה מבקבוק ?( בלבול פטמות ) בימים האחרונים כמות החלב מטמעטת , כיצד ניתן להגביר את יצור החלב ? כיצד ניתן לאחסן את החלב השאוב ? בטיפת חלב אמרו לי שניתן לשמור את זה מחוץ למקרר . תודה רבה

Revili

New member
הנקת פגים

האם התינוקת כן מסכימה לינוק מדי פעם? אם היא אכן יונקת ואפילו מעט, זה בהחלט סימן מעודד שניתן לחזור להנקה אפילו חלקית. את תזדקקי לעזרה של יועצת הנקה מוסמכת בתהליך ורצוי כמה שיותר מהר. ייצור החלב עולה כתוצאה מריקון תכוף יותר של השד....לכן, ראשית וודאי שהמשאבה תקינה ומייצרת ואקום טוב (באיזו משאבה את משתמשת?). נסי להוסיף שאיבות במהלך היום ושאבי כמה דקות לאחר שלא יוצא כבר כמעט חלב בכדי לאותת לשד שיש צורך בהגברת הייצור. אפשר לנסות תוספים כמו חילבה בנוסף על הגברת השאיבות...יש אימהות שמדווחות על הצלחה. חלב שאוב רצוי לאחסן במקרר. אם אין אפשרות, אז ניתן לשמור חלב שאוב בטמפרטורת החדר למשך כמה שעות ..תלוי כמובן מהי הטמפרטורה בחדר. בחדר שאינו מחומם, בטמפרטורות הנוכחיות החלב יכול להשמר אילו 10 שעות. בחדר מחומם 4-6....אך כאמור, אם יש אפשרות עדיף לשמור במקרר ולחמם מעט לפני השימוש.

erezmmm

New member
הנקת פגים

היא יונקת כמה דקות ואז אני נותנת לה בקבוק . אני שואבת כל 3-4 שעות במשאבה של מדלה מיד שרה . בטיפת חלב אמרו שעדיף לשמור את החלב בחוץ כי לאחר הקירור והחימום לא ניתן להשתמש בחלב . כשאני יוצאת מהבית כיצד ניתן לשמור על החלב ? אשמח לקבל המלצות על יועצת הנקה מאיזור חיפה והקריות . תודה

Revili

New member
ממשיכה

זה מצוין שהיא יונקת מעט, זה סימן טוב להמשך... המשיכי לשאוב וקראי את הקישור הזה בנושא. איני מכירה אישית יועצות הנקה באזור שלך...נסי לשאול את האימהות בפורום הנקה 317 או לחפש שירשורים אחרים באותו נושא בפורום ההוא. לגבי איחסון החלב....אפשר להשאיר חלב שאוב בטמפרטורת החדר למספר שעות וגם אם לא השתמשת בחלב ניתן להכניסו למקרר. אם שומרים חלב במקרר לא חייבים לחמם אותו כאשר מוצאים ואפשר לקחת אותו קר מהמקרר ולחמם ממש לפני שנותנים לתינוק. אז לבחירתך כיצד לשמור אותו ותמיד להריח לפני שנותנים לתינוק.

למעלה