הנקת לילה

Namiko

New member
הנקת לילה

הפשוש כבר בן 9 חודשים ומאז ותמיד אכל בערך כל 3 שעות ביום וכל 2-3 בלילה ... למזלי אני עוד לא עובדת ויחד עם זה שמ- 00:00 (השעה בה אני הולכת לישון) הוא כבר נשאר איתנו במיטה זה היה סביר. אבל בכל התקופה האחרונה (לדעתי כבר יותר משבועיים) הוא החליט לשנות את ההרגל ומתעורר (החל מהשעה שמשכיבים אותו באזור 19:00 ועד הבוקר) כל שעה - שעה וחצי! חשבתי שזה שיניים אבל כלום בינתיים לא יצא... לעיתים אני או בת זוגי מנסות להרגיע בדרכים אחרות שאינם ציצי וברוב הפעמים מסרב בתוקף! ואם מסכים להתנחם מתעורר אחרי 20-30 דקות שוב ועד שהציצי לא מגיע אין נחמה. לא נראה הגיוני שהוא באמת רעב... שכן לפני השינה אוכל באזור ה-170 מ"ל (מדדתי עם חלב שאוב). בכל היניקות הליליות האלה הוא אוכל כאילו הוא ממש רעב בין 5-10 דקות יניקה מאוד אפקטיבית. הוא יונק עם עיניים עצומות מתוך שינה (למרות הבכי לא מתעורר). למרות שאני לא עובדת אני קמה גמורה... עד מתי נותנים ציצי חופשי לילי? האם יכול להיות שמשו לא בסדר (ההתעוררויות הרבות)? האם לא מגיע שלב מסויים שבו כדאי ללמד דרכי הרגעה אחרות ואיך עושים את זה? במהלך היום בין ציצי לציצי ולארוחת מוצקים הוא שותה בקבוק של מים (180מ"ל) האם זו כמות סבירה? בתודה מראש...

מינימי2

New member
עד מתי...

שאלה טובה, והתשובה משתנה בהתאם לאמא-תינוק-גישה.... אני מניקה ילדון שאוטוטו ימלאו לו שנתיים, כולל הנקת לילה רצינית אחת. חושבת שהוא עוד זקוק לה בעיקר כי הוא באמת אוכל, ואם לא מקבל את ההנקה הזו קם שוב ושוב ולא רגוע עד הבוקר. אז אני מעדיפה להניק ושכולנו נמשיך לישון בשקט. אין ספק שמרווחי הארוחות הלילות האלו מקשים על החיים ולפעמים גם על התפקוד למחרת... שלוש גישות שאני מכירה... 1. תינוק לא צריך לאכול בלילה בגיל הזה (אני מאוד לא מסכימה וחושבת שמניעת מזון בלילה מתינוקות בגיל הזה איננה נכונה ולא מוצדקת). הפסקת הנקת הלילה באופן הדרגתי (כל מספר לילות מורידים הנקה אחת) או באופן מיידי (אני חושבת שזה גרוע גם לתינוק וגם לאמא..). 2. לתת לתינוק לאכול כמה שהוא רוצה, סך הכל מדובר בשינויים תכופים בהרגלים וגם אם היום הוא מתעורר כל שעה ייתכן שבעוד שבוע יחזור להתעורר במרווחים גדולים יותר (כך היה אצלנו). 3. לרווח הנקות - להחליט שמניקים במרווחים של שעתיים לפחות. אם התינוק מתעורר בטרם חלפו שעתיים מההנקה הקודמת הוא יכול לקבל מים, חיבוק, שיר.. לא 3י3י. כך אולי ילמד להרדם גם בדרכים אחרות ויפסיק לדרוש 3י3י עם כל התעוררות כדי לשוב ולהרדם. אישית היה לי נוח בגישה השניה, העדפתי לזרום ולא להילחם... הרי השינויים בשנה הראשונה וגם במהלך חלק מהשנה השניה תכופים כל כך. עם זאת אני מקבלת גם את הגישה השלישית וחושבת שאם ההנקה הופכת להיות בלתי פוסקת ומתישה לכל הצדדים, ניתן לנסות ולשנות מעט את הדפוס לטובת שינה רצופה יותר. צריכת המים נשמעת מספיקה, סך הכל הוא יונק ומקבל עוד נוזלים באמצעות ההנקה.

Namiko

New member
תודה על התשובה המפורטת

אנחנו מנסים את גישה 3 לא פעם אבל זה לא עובד... לפעמים מסתפק בשיר חיבוק ומים אבל בדרך כלל לא מפסיק לבכות עד שלא מקבל ציצי. כמעט תמיד כשמסתפק במים ונרדם מתעורר שוב אחרי זמן ממש קצר כך שלא הרווחנו בזה כלום. מה שיוצא שרוב הזמן גישה 2 היא הגישה. השאלה היא האם באמת הוא יונק כל כך הרבה כי הוא לא יודע להרדם בכוחות עצמו האם זו לא טעות לייצר תלות בין ציצי להרדמה. (לצערי מוצץ הוא לא מוכן לקחת בשום אופן...)

מינימי2

New member
להרדם לבד...

לא בטוח שהתלות הזו תתקבע לאורך זמן. גם הקטן שלי התעורר בשלב כלשהו לעיתים תכופות מאוד ותוך מספר שבועות ירד לשלוש הנקות ליליות ואחר כך לשתיים ומטה. יכול להיות שיש השפעה גם לשינה המשותפת...אף על פי שאני די בעד (בהנחה שזה נוח לכולם), ייתכן שמעבר למיטה משלו ישפיע לטובה כיון שלא יריח וירגיש אותך על הלילה. אצלנו היה קשר ישיר בין שינה משותפת להגברת הנקות לילה ולמרות שניסיתי שוב ושוב לקחת אותו לידי גיליתי שזה מוביל לבקשות חוזרות ונישנות לינוק לעומת פעמיים במיטה שלו (אני מדברת על גיל שנה וחצי פלוס...). אני לא חוששת מהתקבעות של הרגלים בגיל הזה.. .הרגלים ניתן לשנות, ולדעתי קל יותר לשנות אותם כאשר התינוק גדול יותר ומבין יותר. כל שינוי יכול להתבצע בהדרגה ותוך מספר לילות חלה הטבה. במקומך הייתי מנסה להחזיר אותו בחצות למיטה שלו ולראות מה קורה. אם לא יהיה שינוי תצטרכי להחליט האם את זורמת או מרווחת, ובכל מקרה לא הייתי מכניסה שיקול של הרגלים לנושא כיון שהרגלים בגילאים אלו משתנים לעיתים תכופות... בהצלחה

פייבי

New member
נצל"ש יקיצות דחופות

בני בן 7 וחצי חודשים יונק עפ"י דרישה ולעיתים מקבל תוספת דייסה . הבעיה היא בלילות הוא מתעורר לעיתים תכופות כל שעה ולפעמים שעה וחצי מלידתו עוד לא ישן לילה שלם . אין סדר יום מבחינת הנקה אין שעות לפי דרישה. בעבר סבל מריפלוקס וגזים וטופל . האם יתכן שילד בן גילו לא ישן לילה שלם הרי השינה מאוד חשובה להתפתחותו יתרה מזאת אני מאוד עייפה ואספקת החלב תלויה גם במנוחה שאין לי.אם הוא מתעורר פעמיים בלילה מבחינתי הרי זה נס !

Revili

New member
בהחלט סביר

שתינוק בגילו לא ישן לילה שלם ויקום מספר פעמים בכדי לינוק/לחוש בקירבתך/לשתות... לא צריך שיהיה סדר יום מבחינת הנקה, זה כל העניין של "לפי דרישה" ...מציעים שד בכל פעם שחושבים שהתינוק רעב ואם הוא לא רעב הוא לא ינק - זו בהחלט פריוולגיה ומצויין עבורו שאת זמינה להנקות ומתאימה את עצמך אליו. השינה אכן חשובה להתפתחות, אך מחזורי השינה אצל תינוקות קצרים מאשר אצל מבוגרים והיקיצות כמה פעמים בלילה, אינן פוגעות באיכות השינה שלו. כמו שאת מתעוררת חלקית, מתהפכת, מתכסה ונרדמת שוב (הלוואי ), כך הוא מתעורר חלקית, יונק ונרדם- זה בסדר גמור, אך בהחלט לא קל לאמא. את יכולה לנסות להציע לו מוצץ או מעט מים במקום הנקה, אך לא תמיד זה עובד ופעמים רבות מגלים שהדרך המהירה ביותר לחזור לישון היא פשוט להניק. תינוקות מתחילים לישון טוב יותר בקצב שלהם....אצלינו היה שיפור איטי לקראת גיל שנה והתייצבנו פחות או יותר על שתי הנקות בלילה, בהדרגה בין גיל שנה לשנתיים ירדנו להנקה אחת בלילה. היום בגיל שנתיים יש עדיין לילות בהם מתעורר פעם אחת, אך רוב הלילות רצופים.

למעלה