הי וברוכה הבאה
מוסיפה כמה דברים חשובים למה שפיצי ופיצית אמרה:
קודם כל את לא חייבת להחליט עכשיו לגבי ההנקה, אבל לדעתי חשוב שכל אישה תדע במה מדובר, תנסה אפילו מעט, ואח"כ תחליט...
להניק תאומים בהחלט אפשרי, בהחלט שווה לנסות. ממליצה לך להגיע למפגש הכנה להנקת תאומים או לקיים שיחה על הנושא עם מדריכה/יועצת או לקרוא כמה שיותר על הנושא. זה אולי נשמע מאוד מבלבל, אבל ברגע שיש לך ידע לגבי מהו מנגנון ההנקה, איך הדברים אמורים לעבוד בגוף, איך להתנהל אחרי הלידה עם תאומים, למה לצפות בעצם, לקבל טיפים לגבי הימים שממש אחרי הלידה, כל אלה יכולים לקדם אותך, להביא את עצמך למצב שבו יהיו לך תינוקות שיצליחו להיצמד לשד, שתצליחי לייצר חלב, שתצליחי לתת להם חלב אם, בכל דרך שלא תהיה - בהתחלה אפשר גם בכפית ובמזרק...
אני עושה מדי כמה שבועות מפגשי הכנה להנקת תאומים, אפשר לפנות אליי ואם את לא מהאזור, אוכל להפנות אותך הלאה.
מסכימה עם פיצי ופיצית שבבית חולים לא תמיד יש מישהי זמינה ולא תמיד יש ידע לגבי תאומים, אך כל עזרה שתוכלי לקבל, תקחי, בנוסף לכך חפשי את יועצות ההנקה, תבקשי מהאחיות שיפנו אותך אליהן, שיבקשו שמישהי שנמצאת במחלקות תיגש אלייך ושאת מעוניינת לקבל הדרכה.
לגבי כורסת הנקה, אם מניקים כל תינוק בנפרד, כורסת הנקה יכולה להיות נוחה, מצד שני, בכל הקשור לתאומים, הכורסה לא רלוונטית, קודם כל היא לא בטיחותית להנקה משותפת וגם להחזיק שני תינוקות על כורסה, זה לא בטיחותי כי אין לך שום הגנה בצדדים. אני תמיד מדריכה נשים להניק על ספה או במיטה. אם מניקים הנקה משותפת עם כרית הנקה לתאומים, כמובן שצריך מיטה זוגית או ספה, עד שלב מסוים. כרית הנקה לתאומים תהיה השקעה טובה יותר, אך במקרה שלך, הייתי פשוט מחכה לראות מה יהיה אחרי הלידה. שימי את זה ברשימת המועדפים שלך, ואם תצטרכי כרית ואביזרים, תוכלי לבקש
הכי חשוב שההריון שלך יתנהל תקין וימשיך כמה שיותר זמן, ההנקה קלה יותר בדרך כלל כשהתינוקות בשלים ובשבוע מתקדם.
שמרי על עצמך