הנקת יתר???

טופז1

New member
הנקת יתר???

שלום אני ממש אם טריה. ילדתי לפני שבוע והבן שלי רוצה לאכול כל שעה וחצי ביום, וכל שלוש שעות בלילה. השאלה שלי לגבי היום. זה לא קצת מוגזם??? יש לציין שהוא יונק במשך כחצי שעה (פלוס מינוס) והוא יונק נכון. יש לו כשמונה חיתולים מלאים ביממה. יש כזה דבר יותר מדי הנקה או שאני צריכה להניח לו ושיינק כאוות נפשו??? תודה לכן נ.ב אני מצטערת אם כברנשאלה השאלה הזו, אין לי זמן לחפש במנוע החיפוש, אני רצה להניק.....

נירית1

New member
דבר ראשון המון מזל-טוב

דבר שני אין כזה דבר הנקת יתר ובטח שלא בגיל שבוע, הוא עכשיו יונק והגוף מתרגל לכמויות שהוא צורך - אז תניקי בכייף, ד"א שלוש שעות בלילה זה יופי של מרווח. ודבר שלישי תשאלי חופשי בשביל זה הוקם הפורום. אז שוב מזל- טוב והמשך הנקה בכייף

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

אין דבר כזה הנקת יתר ואין דבר כזה שהילד שמן מדי בגלל שהוא יונק. תני לו מתי שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה. אל תסתכלי בכלל על השעון ולא על כמה הוא יונק וכמה זמן זה לוקח. ואם יש לך עוד שאלות אנחנו כאן. הנקה נעימה וברוכה הבאה אלינו. איריס.

לאה_מ

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif ומזל טוב ../images/Emo65.gif

כמו שכבר אמרו לך, הנקה לא עושים לפי השעון, ואין שום בעיה להניק כמה שהתינוק רוצה. אפילו עוד יותר טוב - כך הוא מגרה את הגוף שלך לייצר חלב. כשעומר, בני הבכור, נולד (לפני כמעט 9 שנים), בשבוע הראשון הלכתי בבית בלי חולצה, כי פשוט לא היה טעם... מה שכן, אמא שלי הפנתה את תשומת לבי לכך, שאני לא מנסה לחפש אם הוא רוצה משהו אחר, אלא ישר שולפת ציצי (היא צחקה עלי ואמרה שבטח הוא בוכה כי כואבת לו הבטן מרוב החלב שאני דוחפת לו
). אז אפשר לנסות לקחת על הידיים או לשים במנשא, להפוך מהבטן לגב (או להיפך), לשיר משהו - לגבי רעב יש סימנים מובהקים שתלמדי לזהות אותם, עוד לפני הבכי. וחוץ מזה, המרווחים הולכים וגדלים עם הזמן, ואצל תינוק בן שבוע שעה וחצי זה אפשרי.

Shellylove

New member
ברוכים הבאים אלינו../images/Emo24.gif

כבר ענו לך לגבי הנקת היתר, אז רק לברך אותך במזל טוב - איזה כיף לך!!! איזו התרגשות זו ההתחלה. ואיך קוראים לבונבון? נ.ב. האם את סופרת שעה וחצי מהתחלת הנקה להתחלת ההנקה הבאה או מסוף ההנקה עד להתחלת ההנקה הבאה? למיטב ידיעתי סופרים מהתחלה להתחלה, אם ספרת מהסוף תראי שזה משנה את התמונה (אם כי, רק על פניו).

../images/Emo49.gif וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ענו לך כבר באופן די מקיף כך שלא נותר לי אלא לאחל לך בהצלחה בהמשך הדרך.

ode

New member
בדיוק אותו הדבר אצלנו

רק שדניאל שלי כבר בת חודשיים וחצי. עד היום היא יונקת כל שעה וחצי בערך ובלילה כל 3 שעות. גם לי זה נראה מוזר בהתחלה כי הרי בבי"ח אומרים לך לבוא להנקה כל 3,4 שעות ופתאום בבית את מגלה שהתינוק רוצה לאכול כל שעה... ורק לחשוב על זה עכשיו מכווץ לי את הלב, המסכנונת שלי בטח היתה צורחת מרעב עד שהואלתי בטובי להגיע כל 3,4 שעות. לא נורא, אני מפצה אותה עכשיו

מזל טוב!../images/Emo39.gif הילד מתחשב ../images/Emo8.gif

יודע כבר מעכשיו שבלילה אימא רוצה לישון ובמשך היום יש לה יותר כוח להניק אותו בתדירות יותר גבוהה. בעקרון, תינוק בגיל הזה אמור לינוק מינימום 8-12 פעמים ביממה. את ההפרש בין ההנקות מודדים מתחילת ההנקה ולא מסיומה (כלומר - אם הילד ינק בשמונה בבוקר במשך 45 דקות ואח"כ בשעה עשר יונק שוב - עברו שעתיים ולא שעה ורבע). נפלא בעיני שהולך לשניכם עם ההנקה. אל תחששי להניק אותו כמה שהוא רוצה. הנקה היא (בין היתר) להקשיב לצרכים של התינוק שלך, וזה בדיוק מה שאת עושה! שתהיה לך הורות מאושרת והמון הנאה!
שרון.

היי טופז... קודם כל ממש מזל טוב ../images/Emo49.gif

ואני חייבת לספר לך להעלת הרבה חיוכים על פני (לא בכוונה להעליב ההיפך) איתמר ינק עד גיל 6 שבועות במשך שעה וכל שעה!!!! 24 שעות ביממה... אז לי מה שאת מתארת נראה מצב מבורך... אז הבשורה הטובה היא שהחמוד שלך ממש מתחשב בך בלילה... כל הכבוד לו
ודבר שני זה עובר.... אני גם התלבטתי המון בשאלה הזו אבל מה לעשות ציצי היה הדבר היחיד שהרגיע בשלב הזה, הוא גם לקח מוצץ רק מגיל חודשיים הוא די סירב קודם... בקיצור, זה גם מרגיע גזים ובכלל מנחם, מחזק, מוסיף בטחון ולכן זה הרבה מעבר לאוכל.. אז.... הכי טוב זה לזרוק שעונים (על אף הקושי) ולזרום לזרום לזרום... אני מצרפת לך שני קישורים לדיונים שהיו אז בנושא הזה.... אם תרצי עוד חיזוקים... תשלחי לי מסר אשמח לעזור... תחזיקו מעמד ותראי שהכל אבל הכל יסתדר
ודרך אגב היום הוא בן 5 חודשים (עוד יומיים) ואוכל גג 5 דקות וביום כל שעתיים וחצי 3 ובלילה... כל 3 וחצי 4 לפעמים הוא ממש בסדר וישן 5 6 שעות...

מזל טוב, טופז !

קודם כל, אני חושבת שזה שהתינוק שלך בן השבוע מבחין בין יום ולילה זה דבר מדהים ! דבר שני, תזכרי שלוקח זמן של מספר שבועות עד שההנקה "מתייצבת". בינתיים, הגוף שלך והתינוק שלך עובדים ביחד על נושא חשוב ביותר: התאמת ההיצע והביקוש. תהיי מוכנה שהדברים ישתנו כל יום. פתאום הוא ירצה לינוק כל שעה גם בלילה. פתאום אחרי הצהריים הוא ירצה לינוק שלוש שעות ברציפות... וכו´. כל זה נורמלי בשבועות הראשונים. דברים שקרוב לוודאי תשמעי (מהאחיות ה"נחמדות" בטיפות חלב, קרובי משפחה וסתם אנשים מלאי כוונות טובות), ותתעלמי מהן !!! : "הוא משתמש בציצי שלך מבקום מוצץ" "אם תהפכי עכשיו למוצץ מהלך - תצטערי על זה אחר כך" "את מקנה לו הרגלים רעים" "את מרגילה אותו לאכול כל פעם שמפריע לו משהו - הוא יגדל שמן ומתוסבך" "אולי תנסי לתת לו קצת פורמולה לראות האם הוא באמת רעב" "אולי תנסי לתת לו קצת פורמולה, כי בטח מה שיש אצלך לא מספיק לו" וכדומה - הבנת את הפרינציפ. כל העצות האלה עלולות להביא בסופו של דבר לפגיעה ביחסי גומלין המתפתחים כרגע בין היונק הקטן לבין "מקור החלב" אם אפשר לומר כך. תני לו לינוק כמה שהוא רוצה ואל תדאגי. כל יום כרגע נראה לך כנצח, מלא דאגות וחוסר וודאות. אבל את תראי כמה שהדברים הם דינמיים ומשתנים מהר. המון בהצלחה !!! נטשה, אמא של נעמי (28/1/2000) ומצפה לשתי קטנטנות (שבוע 27+)

למעלה