הנקות קצרות מדי

Emma29

New member
הנקות קצרות מדי

שלום,
בני בן 5 שבועות ועל הנקה מלאה. משך הארוחות שלו מאוד קצרות, במקרה הטוב 20 דק. אני חוששת שלא מקבל את החלב האחורי והשמן למרות שעולה יפה מאוד במשקל והיציאות מרובות.
לפעמים נרדם בזמן הארוחה ולפעמים מתנתק לבד. ניסיתי להעירו על ידי ליטופים/דיגדוגים/הפשטה אך ללא הועיל, כמו כן יש לי תחושה כי הוא יונק מהר מדי, לפעמים אפילו משתנק.
אחרי כמה זמן מתחיל לצאת החלב האחורי?
יכול להיות שבגלל היניקות המהירות שלו הוא בכל זאת מגיע לחלב האחורי?

שאלה נוספת, לפעמים נדמה כי כבר מלא (בגלל פליטות מרובות) אך בכל זאת רוצה להמשיך לינוק. אפילו שזה מלווה בבכי קטרני הוא לא מוכן לוותר על השד למרות שברור כי כבר מלא (בדר"כ זה קורה בשעות הערב כאשר עצבני ועייף).
מה אפשר לעשות בנושא? אני מרגישה שאני ממש מאביסה אותו...

תודה

marinao22

New member
הנקות קצרות מידי.

שלום לך.
אני מבינה שאת דואגת בקשר למשך ההנקות.
אך יחד עם זאת את מציינת ששדייך שופעות חלב.בנך עולה במשקל מצויין ועושה הרבה יציאות.זה סימן מצויין.
לכל תינוק יש סיגנון וקצב של ההנקה בלעדי רק לו.
יש תינוקות שיונקים מהר ומגיעים גם מהר לחלב האחורי .איך יודעים זאת? רק לפי הסימן של עליה במשקל ,הפרשת שתן ויציאות מרובות-אלה סימנים שמשקפים שתינוק מקבל מספיק קלוריות. כמו במקרה שלך.(כמובן שאני מסתמכת על דבריך .)
תינוקך יכול לבכות בערבים בגלל קוליק.בדרך כלל יש החמרה בשעות הערב .היניקה קצת מקלה על התופעה .גם בגלל התהליך עצמו וגם בגלל נוכחות של חומרים מסויימים בחלב אם שעוזרים להתמודד עם כאבי בטן. תנסי להוסיף גם עיסוי של הבטן עם כיוון השעון, להניח על הבטן חיתול בד מחומם,להחזיק את התינוק בתנוחת "נמר על העץ".יכול להיות שזה יקל עליו.אם לא-תנסי להוציא מתפריט שלך דברי חלב לכמה ימים ותבדיקי אם יש הטבה עם קוליק.
אם הוא רוצה לינוק למרות שניסית להקל על כאבי בטן בדברים אחרים-כדי לאפשר לו.
בהצלחה.

Emma29

New member
תודה, אנסה להוציא דברי חלב מהתפריט

מקווה שזה יקל עליו קצת

למעלה