הנקות צפופות

אביטלט1

New member
הנקות צפופות

בתי בת ה- 7 שבועות (כמעט) ינקה עד לפני יומיים כל 3-3.5 שעות ולפעמים אפילו פותחת מרווחים של 4-5 שעות. ביומיים האחרונים עברנו להנקה כל שעתיים !!! מה קורה כאן ? האם יכול להיות שאין לי מספיק חלב ? כמובן ש"טובי לב" מעירים לי שאני מפנקת את הילדה ומה פתאום ל"הציע ציצי" כל שעתיים אבל היא בוכה וכשאני מציעה לה היא אוכלת (שד אחד בכל פעם ולפעמים שני צדדים - זה מאוד לא קבוע). מה עושים ?

batLaLeche

New member
הנקות צפופות ../images/Emo77.gif

בהחלט יכול להיות שזו "קפיצת גדילה" - כלומר, בתך גדלה וזקוקה לכמות יותר גדולה של חלב, ולכן היא דואגת להגביר את הייצור על ידי הנקות תכופות. הרי השד הוא לא בקבוק, אלא בית חרושת קטן לייצור חלב. ככל שהיא תינק יותר - ככה היא תוציא יותר חלב, כי היניקה שלה מפעילה את "מכונות הייצור" אצלך. זה לא ש"אין לך מספיק חלב" אלא שהיא צריכה עוד. והרי את החלב שלך לא קונים בסופרמרקט, אז איך השד יידע שצריך עכשיו יותר? רק אם היא תינק יותר! ובעניין "טובי הלב", כנראה שאחד השיעורים של אמא טריה הוא ללמוד לא להקשיב... הרי לא יעלה על הדעת לשמוע לעצות שאומרות לך להרעיב את הילדה! לא רק שברור לגמרי שהתינוקת רעבה וצריכה לאכול, אלא שבכלל אין "פינוק" בגיל כזה. לצערנו, אנשים שאינם מתמצאים בהנקה ורגילים לבקבוקים לא יודעים שתינוק יונק ברווחים לא קבועים, ולרוב כל שעתיים. אחת הסיבות לכך היא שהחלב שלך מתעכל בשלמותו ולא "יושב" לה בבטן כמו יציקה כמה שעות (ויש עוד סיבות). חשוב לזכור, שהדפוס של התינוק היונק הוא הנורמלי, בעוד שההתנהגות של תינוקות שמקבלים תמ"ל בבקבוק איננה נורמלית. בהצלחה, ומקווה שקפיצת הגדילה המתישה לא תימשך עוד זמן רב!

אביטלט1

New member
קפיצת גדילה - הלוואי

האמת שחשבתי שזו קפיצת גדילה. זה ילד שלישי (שגם השניים הראשונים ינקו) אבל זה תמיד מלחיץ מחדש כשהם בוכים בלי סוף ומסביב יש הרבה "טובי לב" שלא ממש תומכים. אני ממשיכה להציע לה שד מתי שהיא רוצה ומקווה שזה יסתדר תוך מספר ימים. תודה על התמיכה. אני בהחלט זקוקה לזה.

למעלה