הנקות בערב

הנקות בערב

לא יעזור כלום, הקטן ישן שנת אחר הצהריים בין 4 ל- 4:30. ואז אני מניקה. ניסיתי לשנות וזה לא עובד. במיוחד שהוא בבית עם הסבתא ככה שאין לי הרבה שליטה. הבעיה היא שאני רוצה שיילך לישון ב-7:30. וכאן יש שתי בעיות: עייף מדי כי ער 3 שעות + שמתי לב שאם אני מניקה פעמיים, הוא ישן יותר טוב. אם אניק אותו ב-6 וקצת, יירדם ואז הכל נדחה עד 9. האם כדאי להניק ולמנוע ממנו להירדם? בעיקרון, יש רעש בבית, אז זה לא מאד קשה. אבל זה אכזרי, לא? למנוע ממנו שינה כשהוא עייף. מה עוד אפשר לעשות?
 
מה הגיל שלו?

כשהבן שלי היה קטן, היה כבר ישן את הלילה בשש :) מקלחת והכל בחמש וחצי
 
בן חצי שנה

הוא בן רביעי, הבית רועש ואין לי יכולת להרדים אותו כל כך מוקדם. הרבה פעמים אנחנו לא בבית בכלל בשעות האלה, אלא בכל מיני הסעות.עוד חודשיים ארצה שיוכל איתנו ארוחת ערב, ואין מצב לאכול לפני שבע וחצי. ואגב, זה לא פותר לי את בעיית ההנקה: הרי אני מנסה להניק אותו פעמיים בערב - אז אם אשכיב אותו מוקדם יותר, זה עוד יותר בעייתי. מה גם שהוא קם כל 4 שעות בערך בלילות הטובים, ואז יקום חצי שעה - שעה אחרי שאלך לישון.
 

iameden

New member
בעוד חודשיים ככל הנראה יוותר על שנת אחה"צ

ואז אין הרבה מצב שיהיה ער עד שעה מאוחרת ו 19:30 זה ממש מאוחר בשביל קטנטן לארוחת ערב... איך הוא ישן בשאר היום? אולי שווה לנסות להאריך לו את שאר התנומות ואז יצליח לישון אחה"צ קצת יותר. לזכרוני שנת אחה"צ זו שינה שקשה להרדים ולא ישנים בה הרבה אבל אולי אם תצליחי להאריך את שנת הצהרים יצליח לישון מעט מאוחר יותר
 
היום הוא הולך לישון גם ב-8-9

במיוחד אם נרדם בסביבות שש.
כנראה שהרעש מעניין אותו. כשהוא רואה את האחים שלו, הוא ממש קופץ מרוב התלהבות.
לכן הוא מצליח למשוך גם 4 שעות ללא שינה בערב.
בבוקר אחרי שעתיים הוא כבר מקטר.
 
אני מצטערת להגיד לך

שממרומי גיל שנה ושמונה, הבן שלי עד כה לא הגיע לשבע וחצי ער :)
אז... אני לא יכולה לסייע.
&nbsp
הוא אוכל איתנו ביום שישי בלבד ומיד בשמונה טס לישון.
 
תני לו לישון


הוא כנראה זקוק לזמן המנוחה הזה
הוא קטנטן רק בן חצי שנה
הנקה או לא הנקה, שתי הנקות או שלוש הנקות
זה פחות רלוונטי לנושא העייפות שלו
אל תתזמני אותו , כי הוא עוד צעיר מידי
תניקי כאשר הוא דורש ואם נרדם, שישן לו
כאשר ארוחות המוצקים יתבססו יהיה יותר קל
(זה קורה בהדרגה)
להיות עם לוז יותר ברור ומובנה לגבי הפעילות
ואולי..אולי...יוכל לוותר על השינה הקצרה הזו
בנתיים- תהני
 
תני לו לישון
גם הלילות שלך יראו יותר טוב (פחות התעוררויות, התעוררות בשעה מאוחרת יותר בבוקר) אם הוא לא ילך לישון כשהוא בעייפות יתר.
&nbsp
הוא זקוק לשינה הזו. למה למנוע אותה ממנו? הנוחות שלך היא לא סיבה מספיק טובה בעיני. אם הוא היה רעב לא היית מונעת ממנו אוכל כדי שיתאים ללו"ז שלך, נכון?
 
לא הבנת, הוא לא נרדם לשנת לילה

אם הוא נרדם בשש, הוא מתעורר לחלוטין כעבור חצי שעה. ככה שזה דוחה את שנת הלילה לתשע, ובעבר רשמת לי שזה לא טוב.
בגדול, השאלה שלי הייתה איך אפשר להניק בתדירות גבוהה בלי להרדים.
 
אני עדיין חושבת שלתינוק בגילו 21:00 זה מאוחר מדי
אבל גם להשאיר תינוק בן חצי שנה ער מ- 16:00 עד 19:30 זה יותר מדי.
&nbsp
אם ב- 16:00 הוא ישן את שנת אחה"צ אין סיבה שבשעה 18:00 לא יתחיל את שנת הלילה שלו. אם הוא מתעורר חצי שעה אח"כ, אז צריך לעשות שינוי בסדר היום שלו, כי כנראה שהוא מגיע עייף מדי או לא עייף מספיק לשנת הלילה.
 
מסכימה איתך לגבי שני הדברים

לא יודעת מה להגיד לך. אתמול, לדוגמה, הוא נרדם ב- 17:20 וב-17:50 התעורר. התחלתי להרדים אותו בשמונה, הוא ינק ונהנה אבל להירדם לא רצה. פשוט התעורר לחלוטין אחרי ההנקה. נרדם בקלות רק בסביבות תשע וחצי. ברור שזה מאוחר בטירוף, אין כאן וויכוח בכלל. אבל גם לא רציתי לשים אותו במיטה ער לחלוטין כי הוא יודע להירדם לבד בלילה אבל לעבור ממצב של ערות לשינה קשה לו וזה מלווה בהמון בכי.
אגב, אחרי זה התעורר ב-12:00 (ולא חצי שעה אחרי זה כמו ביום), התכוונתי להניק אבל ראיתי שהוא רדום אז הרדמתי אותו בשנייה. קם להנקה ב- 3. אחרי זה, לצערי, קם ב- 5 ולקח לנו המון זמן להרדים אותו (אבל נראה לי פשוט שכאבה לו הבטן), ואחרי זה קם בסביבות 6:30 (שזאת השעה האופטימלית ביותר מבחינתי). ככה שהיה לילה ממש מוצלח.
 

michal@gal

Active member
מנהל
למה נראה לך נורא מאוחר?

הוא תינוק, הוא ישן 3 פעמים במהלך היום, בשעה 9 הוא נרדם בקלות וישן יחסית טוב, כנראה שזו השעה שמתאימה לו כרגע.
&nbsp
כשיתחיל לוותר על תנומות במהלך היום תשתנה שעת ההירדמות
 
הוא ישן 4 פעמים

קם ב 6:30, ישן חצי שעה ב9, שעה מ 12, חצי שעה מ16, וחצי שעה מ 18:30. בערך
אגב, אתמול היה ער מ 15, משום מה לא נרדם ב 5 והלך לישון ב 7. היה ער 4 שעות!!!!
 

michal@gal

Active member
מנהל
אז בטח שלא מפתיע

ששנת הלילה מתחילה ב 9 בערב.
&nbsp
את תראי שתוך כמה חודשים זה ישתנה.
 
העניין הוא לא מספר התנומות
אלא משך התנומות.
התנומות שלו הן קצרות יחסית, מה שאומר שהוא ישן יחסית מעט, למרות מספר התנומות.
המשמעות היא שהוא מגיע ללילה בעייפות מצטברת של כל היום, ולכן יש לו קושי להירדם.
כמו שכתבתי קודם - 21:00 זה מאד מאד מאוחר לשנת לילה, וזה רק מוסיף לעייפות שכבר קיימת אצלו.
זה הזמן לעשות סדר בכל השינות שלו במהלך היום, ולעזור לו לישון יותר בזמנים שמתאימים לגילו.
 
הוא ישן בצורה לא הגיונית

בבוקר הוא עייף אחרי שעה וחצי-שעתיים ולקראת הערב הוא מגדיל את שעות הערות. ניסיתי להרדים אותו שעה וחצי - שעתיים אחרי שנת אחר הצהריים, וזה פשוט לא עובד.
אתמול התעורר ב-4 וב- 6 נראה עייף. אז אמרתי שארדים אותו לשנת אחה"צ. אחרי מאבק וצרחות של שעה (היה סיוט, לא אחזור לזה שוב אף פעם), נרדם ב- 7 לשנת לילה (ואני בטוחה שזה רק בגלל שצרח הרבה וכן עברו 3 שעות). אני בטוחה שאם הייתי מחכה, היה נרדם ב- 7 אבל בלי הצרחות והסיוט ששנינו עברנו.
&nbsp
&nbsp
 
אצל רוב התינוקות
השינה הראשונה בבוקר מתחילה בגיל הזה אחרי שעה וחצי-שעתיים מההתעוררות, ובהמשך היום הם פותחים חלונות עירות גדולים יותר. זה דווקא מאד הגיוני.
 
אז למה הוא לא נרדם בערב?

אמרת ש-3 שעות זה יותר מדי (ואני מסכימה), אבל באמת שניסינו כבר המון פעמים וזה לא עבד. אתמול החלטתי שאני ארדים אותו "בכוח", וגם זה לא עבד.
קיוויתי שבגלל שבלילה הוא חוזר לישון, זה יאריך את השינה גם ביום. זה האריך בקצת אבל לא מספיק. כי אם היה מתעורר ב-5 במקום 4, אז היה פותר את הכל.
 

liri251

New member
לא מעייפים אותו מספיק כנראה

שלי בדיוק היה ככה. ברגע שנכנס לגן הכול הסתדר
הם מעייפים אותם הרבה על המשטח פעילות. מניחה שהסבתות יותר שמות בלול עגלה טרמפולינה וכאלה שזה בדיוק מה שאני הייתי עושה.
בגן אני מביאה אותו בשבע שבע וחצי בערך והם משכיבים ב 9. עד אז הוא משחק. אחר כך משכיבים ב 12 וחצי.ומהרגע שהוא מתעורר הוא רק משחק. אני לוקחת אותו עכשיו בערך בשלוש כי אני עדיין בבית. ברבע לחמש בערך נרדם לחצי שעה ארבעים דקות. בשש וחצי מקלחת טקס שינה וכאלה והוא מחזיק בכיף עד רבע לשמונה.שלי קם בחמש חמש וחצי קבוע. היום חזר לישון עד שבע אבל בדרך כלל צריך לשעשע אותו עד הגן.
כל תינוק והמזג שלו ...
 

iameden

New member
בגילו יצא שרצו כבר לישון כשעה וחצי אחרי שנת אחה"צ

אולי כבר עייף מדי... נשמע לי לא סביר שילד בן גילו מושך 3.5 שעות ערות אחרישנת אחה"צ ואולי דווקא פשוט עייף מדי (אולי גם כמצטבר מכל היום כי לא ישן טוב מספיק... תלוי כמה ישן ביממה ואם מספיק לו). אצלי היו מתעוררים לפנות בוקר ומתקשים להרדם כמעט תמיד בגלל שהלכו לישון עייפים מדי בצורה כזו או אחרת...
 
למעלה