הנקה

הנקה

אני אמא לתינוק בן שבועיים וחצי.מניקה מהרגע הראשון.רציתי לדעת מה יותר טוב להניק משני הצדדים או פשוט להאכיל מצד אחד עד הסוף?

מינימי2

New member
מזל טוב:O)

ניהול נכון של הנקה הוא לתת לתינוק לינוק משד ראשון, כשהוא מסיים (משחרר את הפטמה או נרדם) להעלות לגרפס ולהציע צד שני. אם הוא ירצה להמשיך לאכול הוא יינק גם מהשד השני. את ההנקה הבאה מתחילים מהשד האחרון (כדי לתת לו גם כן הזדמנות להתרוקן בצורה מקסימאלית).

תודה רבה על העזרה!

אני באמת אקח זאת לתשומת ליבי ואניק משניהם.במידה ואני רוצה לצאת מתי אני צריכה לשאוב?ואם הוא אכל סמוך ליציאה שלי הרי שלא יהיה לי חלב בשד

מינימי2

New member
כמה דברים

ראשית, לא הכרחי שיסכים לאכול משניהם וגם זה בסדר. .הקטן שלי ינק רק משד אחד בכל ארוחה עד גיל 6 חודשים בערך, ואז התחיל לינוק גם מהשד השני כהשלמה. לשאוב באופן מזדמן מפעם לפעם הכי נוח בבוקר שאז השד מלא בחלב וקל יותר לשאוב. נכון שלאחר הנקה יהיה קשה יותר עד בלתי אפשרי לשאוב. סביר להניח שאם תינוק כה צעיר היציאות יהיו מתוכננות כך שתוכלי לנסות לשאוב השכם בבוקר משד אחד, ואחר כך להניק מהשני... גם אם ירצה תוספת של שד השאוב, הריק יותר, הוא יצליח להוציא ממנו חלב. אפשרות נוספת היא לשאוב במהלך הלילה אם יש הפסקה גדולה יותר בין ההנקות.

מסכימה עם מינימי ומוסיפה על השאיבות

בשלב כל כך מוקדם מומלץ להמנע משאיבות ומתן בקבוקים, ולחכות עד שההנקה תתבסס (בד"כ בסביבות גיל חודש-חודש וחצי, אבל זה מאוד אישי ויכול להיות לפני או אחרי).

למעלה