הנקה

הנקה

אני ילדתי לפני חודש ובדרך כלל התינוקת יונקת טוב והחלב מספיק לה. כפעם ביום היא יונקת במשך שעתיים ועדיין לא מספיק לה ורק כאשר אני נותנת לה תוספת לאחר שעתיים של יניקה היא נרגעת וישנה. מה ניתן לעשות במצב כזה? האם ייתכן שהחלב שלי אינו מזין? יש לי כמות של חלב גם לאחר שהתינוקת מסיימת לינוק מן השד.

אמאלניא

New member
תנקה ארוכה

מזל טוב! יופי שאת מיניקה. את דואגת שהחלב שלך אינו מזין מכיון שפעם ביום היא יונקת במשך זמן ארוך. האם את מיניקה אותה משד אחד או משני השדיים? האם בשאר ההנקות היא עוזבת את הפטמה או שאת מנתקת אותה? כמה פעמים ביום את מיניקה איך באה לידי ביטוי העובדה שלא מספיק לה? האם היא בוכה? עצבנית? חלב האם הוא המזון הטוב ביותר לתינוק. הוא מיכיל ויטמינים מינרלים חלבונים שומנים בדיוק במידה הנדרשת לתינוקת שלך. בנוסף הוא מכיל נוגדנים (שאין בשום תחליף). כך שהחלב שלך הוא צויין. לתינוקות שונים ישנם דפוסי הנקה שונים. יתכן שלבתך יש צורך לינוק במשך זמן ממושך. העובדה שהיא שותה את התןספת אינה בהכרת מראה שחסר לה. צורת היניקה מבקבוק שונה מיניקה משד. החלב פשוט מטפטף לה לתוך הפה. תינוקות יכולים "לחסל" בקבוקים גם כשאינם רעבים. כדי להגביר את כמות החלב יש להניק לעיתים תכופות. אם במקום הנקה נותנים תוספת והתינוקת מלאה מזה היא עלולה לינוק לעיתים רחוקות יותר ובכך לגרום להקטנת ייצור החלב.

magenta27

New member
הנקה

תודה על התשובה בדרך כלל אני מניקה את דורון משד אחד וכאשר היא מסיימת, הוא עדיין מלא חלב, מה שגרם לי לחשוב שאולי היא לא מגיעה לחלק השומני בחלב. אני לא צריכה לנתק את הפטמה מכיוון שהיא בדרך כלל מוציאה אותה לבד. האם ייתכן כי יש שד שדורון מעדיפה יותר? אני מניקה כ 8 פעמים ביום.

למעלה