הנקה

0p9o8i7u

New member
הנקה

התאומים שליח בן ובת כבר בני חמישה שבועות.
הגיעו ב"ה למשקל של שלושה ק"ג.
יצא כמה פעמים בימים האחרונים שהם בכו יחד. מה זה בכו? צרחו.
אז החלטתי לנסות להניק יחד. עד עכשיו כל אחד קיבל יחס אישי בזמן האוכל :)
לאכול הם אכלו, אני רק חושבת שלא החזקתי אותם ממש טוב בזויות הנכונות וכל זה והם היו קצת על הצד וכתוצאה מכך ינקו ומשכו את הפיטמה ברמה שכל כך כואב לי שאני לא מסוגלת לגעת ולסדר את החזיה. ניסיתי לשאוב וזה גם כואב (למרות שפחות). יש למישהי רעיון איך להקל על הכאב???

ברוכה הבאה
כמה שאלות וכמה תשובות

- כל הכבוד שאת מניקה וניסית להניק יחד - האם ניסית להניק בו זמנית עם כרית מיוחדת לתאומים? באיזו תנוחה הנקת?

- האם הם יונקים בלבד או מקבלים גם בקבוקים ואיך את מנהלת את ההנקה? אני שואלת כדי להבין אם הם מתחברים טוב ויונקים יעיל, כי זאת גם סיבה לפצעים לפעמים, מעבר לתנוחה עצמה...

- האם יש לך פצע? אם אין פצע שימי משחת לנולין טהור כל הזמן, לפני ואחרי הנקות ושאיבות, לא צריך להסיר לפני. תאווררי את המקום.
חשוב להבין איך הם יונקים ואם הם פחות או יותר בסדר, להתארגן בתנוחה נוחה ונכונה לשלושתכם.

0p9o8i7u

New member
ובכן

אין לי כרית הנקה, פשוט יושבת על הספה בסלון ושמה כל אחד בצד אחר.
התחלתי עם תאום אחד, כיוון שהשני התחיל לבכות אמרתי ננסה לשלב את שניהם.
בפועל הרגלים של האחד היו לכיוון הראש של השני.
הם יונקים בסדר, לרוב תופסים טוב. לפעמים רק את הפיטמה ולפעמים כולל ההילה סביב. לפעמים מתחילים טוב ובמהלך ההנקה בורח להם מהפה ואז מתחברים חזרה פחות מוצלח.
אין לי פצעים רק מעט אדמומיות וכואב מאוד כל נגיעה קלה, אפילו של הרפידות הנקה. היום שאבתי ונתתי בבקבוק. ביום רגיל רק הנקה, למרות שהמליצו לי לשלב בקבוקים של חלב אם או סימילאק על מנת להקל פיזית על הגוף וגם כי זה הולך יותר מהר ויש כמות מסוימת שיודעים שהילד אכל.

רעיונות להנקת תאומים משותפת וניהול

אני ממליצה לך מאוד להתייעץ עם יועצת הנקה/מדריכת הנקה שמבינה בתאומים שתוכל לעזור לך לנהל את כל העניין וללמד אותך תנוחות. את יכולה לפנות אליי ואנסה להפנות אותך למישהי באזור שלך.
לדעתי כדאי שתשיגי כרית הנקה לתאומים שתהיה לך נוחה.
מדובר בכריות רחבות ושולחניות שממש אפשר להניח אותם להניק.
זה נוח, ותומך בגב ויהיה הרבה פחות סיכוי שהם ימשכו ויחליקו לכל הכיוונים.
תשתדלי להקפיד על הצמדות נכונה, כלומר שהם פותחים פה גדול והפטמה לכיוון האף וגם חלק מן ההילה בפה שלהם. כמו כן תתמכי בהם כדי שלא יחליקו מהשד, וגם תסחטי להם חלב תוך כדי, כך הם יהיו מתוגמלים וימשיכו לינוק במקום לשחרר.
ממליצה לך על הרבה משחת לנולין ואוורור האזור הכואב.
מהצד שכואב תמשיכי להניק רק כל אחד בנפרד עד שהכול יירגע ואז תחזרי לנסות הנקה משותפת. ממליצה על תנוחת פוטבול.
שילוב בקבוקים - צריך לדעת לעשות את זה נכון, קודם כל לוודא שלמרות הבקבוקים התינוקות יונקים נכון, בולעים, מקבלים חלב, ולא מכאיבים לך.
ולתת את הבקבוק לאט לאט בהאכלה קצובה כדי שלא יתרגלו לזרם חזק מדי.

תמשיכי לעדכן.

למעלה