הנקה עם הילד השני

pitagingi

New member
הנקה עם הילד השני

שלום לכולן אני שואלת עבור חברה שזה עתה ילדה את בנה השני (לפני 10 ימים, ביתה הבכורה כבר בת שנתיים ו4 חודשים). "את ביתי הראשונה הנקתי למרות הקשיים שהיו- הם היו בעיקר הקשיים הטכניים של ההנקה... אבל כעת אני ממש חושבת להפסיק להניק כי קשה לי עם הילדה שבכורה. כל הנקה לוקחת לי כשעה ורבע וביתי הבכורה ממש לא נותנת לי להניק היא עושה כל מיני סצנות בזמן ההנקה- בוכה, מפילה דברים, אומרת לי שאני לא אוהבת אותה ושאני מרביצה לה ועוד... עד היום בעלי היה איתי בבית אז הוא העסיק אותה בזמני ההנקה הממושכים, אבל החל ממחר אני אשאר לבד ביתי חוזרת מהגן באחת בצהריים, ואין לי מושג איך אצליח להניק בזמן שאני עם שניהם לבד. אשמח לקבל עצות לפני שאני מפסיקה את ההנקה כי אני מודעת לחשיבותה. תודה רבה אלינור"

1טלטלים

New member
נשמע שהמצב די עדין

כמה פרטים: לגבי הנקת הבן-הייתי בודקת תפיסה והצמדה לשד ,אומנם הוא תינוק קטן מאוד ,אך הנקה שלוקחת שעה נשמע לי "שווה בדיקה". איך העליה במשקל ?יציאות :קקי/פיפי? אמנם אני עדיין אמא לאחת ועוד לא חוויתי אמא של שניים,יכולה לספר לך כמה טיפים שסיפרתי מחברה טובה שהייתה במצב די דומה - כאשר הייתה מתיישבת להניק ,הייתה משתפת את בנה הבכור בכך : מציעה לו לשחק משחק שיבחר,לצייר לידה ,אפילו לצפות טלוויזיה יחד בתוכנית שהוא אהב,סיפורים,הפתעות שונות וקטנות(היא ממש שמה ארגז קטן עם כל מיני דברים ) וכל פעם שבחה אותו על כך שהוא ילד הכי מקסים וחכם וכמה הוא עוזר לה ועוד...היא גם שתפה אותו בטיפול היומיומי בתינוק:להביא טיטול,מוצץ,שמיחה ועוד ושוב שבחה.לפי דעתי,יש גם לא מעט ספרות (מבוגרים/ילדים) בנושא הרחבת המשפחה ויש גם מידע באנטרנט,אם יש לך זמן את יכולה לערוך עבורה חיפוש עם המלצות שונות,טיפים וכו'... ממליצה לשאול גם בפורום תמיכה בהנקה !!יש לא מעט אמהות אשר מניקות ומגדלות 2,3 ועוד ילדים ... צריך לתת לה לילדה הקטנה זמן (היא באמת קטנה ) להתרגל ולהסתגל למצב,לעכל את השינוי,להתחבר אליו ,נשמע שהיא מתנהגת די אופייני לילדים שלא מזמן נולד להם אח/אחות חדשים,היא צריכה זמן להסתגל.10 ימים זה כלום. מקווה שתקופה זו תעבור במהרה וילדה הגדולה קטנה
עוד תהיה אחות למופת.

אלונה ע

New member
אני לא רואה איך הפסקת הנקה תשפר

את המצב. נשמע מאוד קשה. אבל מה ההבדל אם תיתני בקבוק? אז היא לא תעשה סצינות? חבל לסכן את בריאות תינוקך שזה עתה נולד רק בגלל שאחותו מקנאה. בהצלחה

למעלה