הנקה על סף ייאוש

תאנה9

New member
הנקה על סף ייאוש

אני מניקה (הנקה מלאה)כבר חמישה וחצי חודשים אשר מתוכם אני עובדת כבר חודשיים וחצי ושואבת בעבודה פעמיים. תמיד יצאו לי כמויות יפות בשאיבה 150-180 ובשבועיים האחרונים הייתי בחופש כך שלא שאבתי (ואתמול קיבלתי מחזור-אם זה קשור לירידת החלב?!),מאתמול אני מנסה לשאוב ויוצאות לי כמויות מצחיקות 30-60 ואני כ"כ מתוסכלת. הסביבה לצידי מנסה לעודד אותי לתת לתינוקת תחליף אבל אני לא רוצה(עמלתי קשה עד כה....). אני גרה בחול ואין באפשרותי להשיג כדורי חילבה (שמעתי שעוזרים) האם יש דרכים נוספות להגביר את ייצור החלב?אני ממש מיואשת............

מינימי2

New member
מחזור וחלב

יש נשים המדווחות על ירידה בייצור החלב בעת מחזור (גמני מאלה...). זה אומר שהתינוק יונק לעיתים קרובות יותר (בדומה לקפיצת גדילה) ולאחר מספר ימים (אצלי זה נע בין 2-4) העניין מסתדר. מכיון שאת שואבת, נסי להוסיף שאיבות ולאסוף חלב עד לכמות הרצויה. אני יודעת שזה קשה
אבל זה רק עניין של כמה ימים וסביר להניח שיסתדר. כדורי חילבה... אמנם נחשבים לעוזרים בהגברת ייצור החלב, אבל רק במקביל לשאיבות, כך שאם את שואבת ואין לך כדורי חילבה אז לא נורא... ואם את מאוד רוצה בהם אז אולי אפשר לבקש שישלחו לך מהארץ?

../images/Emo201.gif שאיבה

קודם כל- כל הכבוד על הרצון וההתמדה. מחזור יכול לגרום לירידה זמנית (!!!) בכמות החלב, אולם תינוקות בדרך כלל יונקים יותר בתקופה הזאת ומגבירים את הכמות. לגבי השאיבה- מה עשית בשבועיים שבהם לא שאבת? האם הנקת בשעות האלו? באיזו משאבה את משתמשת? אני מאוד מבינה את התיסכול. ירידה בכמויות בזמן שאיבה אינה תופעה נדירה. 1. נסי להמשיך לשאוב באותן השעות בכל יום. 2. המשיכי לשאוב "על ריק", כלומר גם אחרי שהחלב מפסיק לצאת. שאיבה נוספת זו מאותתת לגוף כי יש צורך בכמות נוספת, ולאט לאט הגוף "יבין". 3. עברי כמה פעמים בין הצדדים ובצעי עיסוי של השד בין מעבר למעבר. 4. נסי להשיג משאבה חזקה יותר (נסי לברר היכן ניתן להשכיר משאבות קרוב למקום מגורייך). משאבות חזקות מרוקנות טוב יותר את השד, וכך "מגרות" את הגוף לייצר עוד. 5. בזמן השאיבה, נסי להירגע, לנשום נשימות עמוקות, לשבת בצורה נוחה, לחשוב על תינוקך ואפילו להתבונן בתמונה שלו. 6. בינתיים- "אגרי" מנה מכמה שאיבות. קשה להתמודד עם סביבה לא תומכת. נסי למצוא חברות או קבוצת אמהות מניקות (אולי קבוצה של ליגת לה-לצ'ה), שם תוכלי למצוא תמיכה ולהתחזק מול הסביבה. בהצלחה

פיצוש 1

New member
ממה שאני יודעת בלילה הגוף מייצר כמות יותר גדו

גדולה של חלב,תתחברי למשאבה בלילה. אני עם הגדולה שלי לא הצלחתי להניק ושאבתי עבורה חלב וממה שזכור לי בלילה היה לי המון. בהצלחה

למעלה