הנקה-עד מתי?

נ ע ה1

New member
הנקה-עד מתי?

בתי בת 11 חודשים. כרגע סדר היום שלה הוא בערך כזה: יניקה בבוקר (אם היא קמה לפני שאמא הולכת לעבודה) עם המטפלת ארוחת פירות בסביבות 10 ארוחת צהרים (מרק ירקות+ עוף בבלנדר) אחה"צ - או יניקה או "גמדים" בערב - יניקה ובלילה היא גם מתעוררת קצת לאכול... השאלה שלי היא עד מתי בעצם רצוי להניק? הרי בעקרון עכשיו, כשהיא כבר יכולה לאכול מוצרי חלב - גבינה, יוגורט וכו' - היא יכולה לאכול את זה במקום לינוק, לא ? אז למה בעצם להניק עוד בשלב הזה? ואם כן, אז כמה פעמים ועד מתי? חוץ מזה רציתי לשאול אם יש לכן הצעות לעוד מזונות שכדאי להוסיף לה ...? תודה מראש!

אמארי

New member
../images/Emo91.gif תראי...

ארי שלי בן שנה ותשעה בסוף השבוע הזה, והוא עדיין יונק בבוקר לפני הפעוטון, מנשנש קצת בין הארוחות, כלומר, אחרי שהוא חוזר מהפעוטון, ובלילה הוא קם מספר פעמים להנקה. העניין הוא, שההנקה תורמת גם לכך שהם יקבלו את מחלות הילדים בצורה קלה יותר משאר הילדים...
שירה

עד מתי רצוי להניק...

עד מתי שזה מתאים לך ולה. צריך שניים לטנגו אין כללים ברורים לגבי משך ההנקה. הנקה היא לא רק לשם הזנה והיא ממלאת עוד פונקציות בקשר בין האם לילדה(חום,בטחון,קרבה וכו'). לכן כשמחליטים על הפסקת הנקה צריכים להביא בחשבון גם את אופי היונק,את האישיות שלו,האם לדעתך היא עדיין זקוקה אפילו להנקה אחת ביום... את יכולה להוסיף לה עוד פחממות מורכבות;פסטה,אורז, לחם,בטטה,קוסקוס. אפשר מגיל שנה להוסיף ביצים,דגים(טונה, סרדינים). וגם,חשוב מאד להציע לה אוכל לא מרוסק חתוך בצורה כזו שיהיה לה נוח לאחוז בו ולאכול לבד. זה שלב מאד חשוב אצל פעוטות והם מאד נהנים מחווית המרקמים השונים של המזון.

1טלטלים

New member
בעד הנקה ממושכת...

לפי המלצת ארגון בריאות העולמי -גיל שנתיים.לפי המלצות אחרות(משרד באריאות ארץ,אמריקאי) גיל שנה או לפי רצון אם ותינוק להמשיך בכך.כפי שקודמותי ציינו ,שניתן להמשיך בהנקה כמה שאת רוצה ולפי רצון של תינוק שלך.לגבי אמרה "שגמילה אחרי גיל שנה קשה יותר..." אני מסופקת ,למה-כי גמילה זה הליך אינדיבידואלי ואישי לכל אמא ותינוק,הוא יכול להימשך הרבה זמן והיהי קושי רב ולעתים,זה פשוט ,קל ומהיר.כמובן שעלייך לחשוף את התינוק שלך למגוון רחב של מזונות מעולם של גדולים(תוך כדי התאמת מזון לגיל) ולתת לו/לה להתנסות במרקמים,טעמים,שיפור קואורדינציה יד,עין,פה ,פיתוח מוטוריקה עדינה ומיומנויות אכילה עם ידיים,כפית ובכלל חשיפה של אדם קטן לעולם של גדולים בארוחות משפחתיות.כמובן,לצד זה אפשר להמשיך להניק או לפחות להציע שד לתינוק,אם הוא/היא ירצו לינוק הם יעשו כך ואם לא...סבבה.סמכי עליו,בד"כ תינוק יודע מה טוב לו!מלבד,פינוק,חום,אהבה,בטחון,נחמה ועוד הרבה צרכים נפשיים לצד פיזיולוגיים מסופקים ע"י הנקה,מתן נוגדנים ושמירה על בריאותו של תינוק לאורך הזמן,למרות שתינוק נולד עם מע' חיסון משלו,היא עדיין חלשה ומגיעה לבשלות ומוכנות רק לקראת גיל 5 שנים... את החלטה להמשיך להניק תתצטרכי לקבל את לבד,עם עצמך ועם קרובים לך,בן זוג,אחים/אחיות לתינוק...אני רק נתתי נקודות חשיבה מסוימות...בלי להטיף מוסר(לפחות השתדלתי)?!מצרפת לך קישור מעניין ,קריאה מהנה והחלטה קלה! בהצלחה רבה בכל מה שתחליטי,רק תאמיני בעצמך ובהחלטה שלך ! אמא של טל

batLaLeche

New member
משך ההנקה

משרד הבריאות ממליץ על הנקה לפחות שנה (מתוכה חצי שנה ראשונה - רק הנקה, ואחר כך להתחיל להוסיף מוצקים - להוסיף, לא להחליף), ואחרי זה - כמה שהאמא והתינוק רוצים. אירגון הבריאות העולמי ממליץ לפחות שנתיים, ואחרי זה - כמה שהאמא והתינוק רוצים. המחקרים מצביעים לכיוון ברור: כמה שיותר - יותר טוב. לכן, לא צריך לחשוש ש"אולי צריך כבר לגמול". לא צריך. אבל אם את מעוניינת לגמול - אז את עושה את זה כמו שצריך. לאט, בהדרגה, יותר ויותר מזון מוצק וההנקות יורדות מעצמן. אפשר גם לבוא למפגש לה לצ'ה ולקבל הרבה טיפים טובים לגמילה. חשוב רק להדגיש משהו שכדאי לקחת בחשבון: בשביל התינוקת שלך, ההנקה היא לא רק "אוכל" אלא בעיקר "אמא". ההנקה היא הכל: חיבוק חם ואוהב וריח של אמא והגוף של אמא (שהוא "הכל" לתינוקות שלנו) ובתוך זה משהו חמים וטעים-טעים ומתוק ותענוג. אז עם כל הכבוד לאוכל (ויש כבוד (-; ) - הוא לא ממש משתווה להנקה שלך (-:

נ ע ה1

New member
תודה + שאלה

היא כמעט בת שנה אז לפי משרד הבריאות שלנו אני כבר די יוצאת ידי חובה. ברור שזה קל ונוח להמשיך להניק, אבל החשש שלי הוא שאולי זו עצלות מצידי- במקום לחשוב מה עוד אפשר לתת לה לאכול מעבר לפירות/ירקות/גמדים - היא ממשיכה עם החלב של אמא, בעוד שילדים אחרים בגילה אוכלים דברים אחרים. לא? כמה הנקות ביממה מומלץ לאחר גיל שנה? (כמובן, אם היא תרצה יותר - בבקשה, אבל כמה מראש להציע?) ועוד שני יתרונות לכאורה להפסקת ההנקה -גמילה מהתעוררויות בלילה, ואפשרות היכנס שוב להריון. יש פתרונות נוספים?

1טלטלים

New member
תשובה

למה עצלות?כמו שקודמותיי ציינו אין מניעה להניק ולהוסיף מוצקים אחרים,כך או כך ילד בגיל שנה אמור לאכול ממגוון רחב של מאכלים המותרים לגיל שלו...והוספות הללו (בגיל זה ) לא באות על חשבון ההנקה.היא יכולה לינוק כרצונה ולאכול כרצונה.הנקה איננה מונעת חשיפה למאכלים אחרים אם כי באה ביחד איתם ועוד הרבה מזה תלוי בילד עצמו ובבשלות שלו להיחשף לדברים אחרים.לגבי מס' הנקות מומלץ?תשובה -אישי.למה?הרי הנקה היא לפי דרישה זה יכול להסתכם ב3 פעמים ביום או יותר....שוב אם המטרה שלך לגמול,אז מתחילים להוריד הנקות "פחות חשובות" במהלך היום ,פחות חשובות לך ולתינוקך.הכל בהדרגה רבה...לגבי הריון,ידוע שהנקה מעכבת את הופעת הווסת/ביוץ ,האם קבלת כבר ווסת?(אגב אם את עדיין מניקה בלילה והרבה,ידוע שבשעות לילה הפרשת הורמון פרולקטין רבה יותר(ייצור חלב) זה אחד ההורמונים שמעכבים את הופעת הביוץ/ווסת,לכן אולי(אני מנחשת) אפשר יהיה לנסות לגמול בלילה ולראות איך גופך חוזר למעגל הפוריות שוב). אני מנחשת,עד שאקבל תשובה ברורה ממך מהי תכיפות הנקה בלילה. לסיכום,המשך הנקה לאחר גיל שנה תלויה רק בך ובהחלטות שלך ,מטרות שלך ולכן,קשה לנקוב במס' הנקות מדויק והאמת גם אין דבר כזה "מס' הנקות מומלץ ביום לאחר גיל שנה"...רק כדי לחדד,מניסיוני האישי,הנקתי עד גיל שנה +3 חוד'(קטנה נגמלה ספונטני ) ובגיל זה הנקתי אולי בין 2-3 ביום שאר מוצקים(הרבה מוצקים...).כדי לעזור לך עוד יותר אצרף לך קווים מנחים לתזונת תינוקות ועוד כמה מאמרים באותו נושא...תקראי. תעדכני מה החלטת, בהצלחה רבה אמא של טל

נ ע ה1

New member
תודה + המשך

טלטלים1, תודה רבה (קצת מאוחר) על התשובה. באמת לא ידעתי שיש הבדל בהורמונים בין הנקה ביום להנקה בלילה. עיקר ההנקה עכשיו היא בלילה (2-3 פעמים בלילה), שכן במשך היום היא אוכלת פירות/מרק/גמדים ובלילה הרי לא אתן לה מוצקים, לא ? אז מה - כדאי לעבור לתמ"ל בלילה? או אולי דייסה? הבעיה היא שבמשך היום אין לי עוד ארוחות שבהן אני יכולה להציע לה דברים אחרים. יש לה 3 ארוחות מוצקים. לפני השינה להוסיף עוד מוצקים? איזה תפריט את נתת במשך היום? איזה מוצקים נתת? תודה על הקישורים!

רק לאות הזדהות

היי נועה! אני מזדהה איתך מאוד, כיוון שבני בן 11 חודשים ובקרוב ימלאו לו שנה גם כן. בני יונק + מוצקים. עד עתה הוא לא טעם בכלל תחליפי חלב. אני גם חושבת על גמילה משתי סיבות. אחת כיוון שהוא מתעורר המון המון פעמים בלילה (כיוון שהוא לא לוקח מוצץ וגם כי בוקעות לו המון שיניים) מאז .שנולד הוא לא ישן לילה שלם וזה מתיש אותי מאוד. אומרים לי (ואני גם מרגישה) שרזיתי מאוד. סיבה שניה היא כי אני מפחדת שיהיה לי קשה לגמול אותו בגיל מאוחר יותר. תודה ומקווה להתייחסות.

למעלה