הנקה-מתלבטת..

הדרעומר

New member
הנקה-מתלבטת..

שלום,
זאת פעם ראשונה שאני כותבת כאן בפורום והאמת שאני עושה זאת במעט חשש..:)
אני אמא לשתי נסיכות מקסימום וצפויה ללדת בעז"ה בעוד כחודש בערך..את שתי הבנות הגדולות שלי לא הינקתי ממש מההתחלה וזאת הייתה בחירה שהרגישה לי בנוח..
אבל הפעם אני מרגישה קצת שונה ומאוד הייתי רוצה לנסות להניק א-ב-ל יש לי כל כך הרבה חששות וכל כך הרבה שאלות/חוסר הבנה בתהליך..
אני חוששת שאני לא אדע כמה צריך לתת ואיך אדע שהיא שבעה ובכלל איך להניק..והתלות הזאת...-קשה לי המחשבה שרק אני אוכל להאכיל אותה ואצטרך לקום כל כך הרבה פעמים (אני יודעת שזה אולי נשמע קצת אנוכי אבל בפעמים הקודמות כשיכולתי לתת לאחותי או לבעלי או לחברה שתיתן בקבוק בזמן שאני ישנה קצת זאת הייתה ממש הצלה) אז הרצון קיים כי אני יודעת שבסופו של דבר אין יותר בריא מזה לתינוקת שלי אבל אולי אני פושט לא הטיפוס שמתאים לו להניק? זה בכל זאת סוג של תהליך ארוך שמצריך התחייבות..
אני די מבולבלת ואני יותר מאשמח אם תוכלו לכוון אותי ולתת לי טיפים מהניסיון העשיר שלכן...
תודה רבה מראש!
הדר

michal@gal

Active member
מנהל
ברוכה הבאה

כדי להצליח להניק צריך להתכונן מראש והנה את כבר עושה את הצעד הראשון מתחילה להתכונן.
כדאי ליצור כבר עכשיו קשר עם יועצת הנקה. היועצת תוכל לתת לך עיצות לגבי תחילת ההנקה ותלווה אותך בשבועות הראשונים, עד שההנקה תתייצב.
כדאי לתאם מראש עמדות עם היועצת. אם את לא מתחברת ליועצת הראשונה שאיתה תדברי, תתקשרי ליועצת נוספת עד שתמצאי את זו שנוח לך עם הגישה שלה .
&nbsp
את כבר אמא מנוסה ויודעת שתינוקת קטנטנה תמיד תלויה באמא. אין הבדל גדול בין התלות של תינוקת יונקת לבין התלות של תינוקת לא יונקת.
בהרבה נושאים דווקא הנקה היא קלה יותר. במקום להשאיר בקבוק פעם... וללכת קצת לישון, אפשר ללמוד להניק בשכיבה ואז תוכלי לנמנם תוך כדי הנקה כל פעם שתרצי.
ההתארגנות ליציאה מהבית היא הרבה יותר פשוטה. לא צריך בקבוקים, מים רתוחים ומחלק מנות. הכל כבר איתך ליום ארוך מחוץ לבית.
&nbsp
מבחינת העניין הטכני של הנקה - בהנקה לא בודקים כמה נכנס אלא כמה יוצא. אם יש מספיק חיתולים רטובים ומלוכלכים והעליה במשקל תקינה, זו האינדיקציה שהיא אוכלת מספיק.
מניקים מצד אחד עד שהתינוקת משחררת את השד ואז מעבירים לצד השני. בהנקה הבאה מתחילים מהצד שהיה השני בהנקה הקודמת.
&nbsp
אם יש לך עוד שאלות או קושי בהתחלה, אנחנו כאן לתשובות.

מתמלמלת

New member
אל תחששי. אנחנו בעדך

בעדך אם תבחרי להניק ובעדך אם בסוף תרגישי שלא מסתדר לך.
בעדך אם תבחרי להניק פעם ביום ובעדך אם תבחרי להניק בכל ארוחה.
בעדך אם תבחרי להניק רק את הקולוסטרום, הזהב הנוזלי של הימים הראשונים אחרי הלידה, ובעדך אם אחרי השלב הזה תתאהבי בהנקה ולא תרצי להפסיק לעולם.
בעדך אפילו אם בגיל שלוש לא תרצי להיפרד מההנקה וכל הסבתות יחשבו שאת שרוטה לגמרי.
&nbsp
הטיפ העיקרי שלי - להקשיב ללב. משם הכול מתחיל ושם הכול נגמר.
אפשר לעצב את ההחלטה מחדש בכל זמן, לפי הנסיבות ונטיית הלב.
באהבה.

טיפוס שמתאים לה להניק

יש לי מחשבה כללית בעניין:
&nbsp
יש באמת נשים שברמה הכי פנימית לא אוהבות להניק, שגם כשההנקה הולכת טוב הן סולדות מעצם העניין ונורא שמחות כשזה נגמר כבר.
&nbsp
אבל אצל רובנו, זה משהו שמאוד מושפע מהסביבה החברתית.
ככל שיש סביבנו יותר נשים מיניקות, כך אנחנו "מתחברות" יותר להנקה. יותר מרגישות שזה "טבעי" ונורמלי, יותר נוח לנו להניק, אנחנו יותר רגועות וספונטניות בעניין, ואנחנו פחות סובלות מדפוסים נורמליים של הנקה (למשל, היונק שלי התעורר בהתחלה כל שעתיים כמו שעון, ולא עלה על דעתי להתלונן, חשבתי שהוא ישן נפלא. אבל חברה שלי נורא סבלה כשהתינוקת שלה התעוררה כל שלוש-ארבע שעות, כי היא בנתה על שינה רצופה בלילה).
כשאנחנו חיות קרוב לנשים מיניקות אחרות, אנחנו גם יותר מכירות את כל הטיפים הקטנים שמקלים עלינו (למשל, איך לישון עם התינוק או לידו כדי לא לקום בלילה). גם יותר קל לנו להניק כשאנחנו עם אנשים אחרים, שזה פקטור חשוב מאוד בלהרגיש נוח עם ההנקה
&nbsp
ולכן, אם את רוצה להניק, מציעה לך בחום להתקשר עם ליגת לה-לצ'ה, להצטרף למפגשים, ולנסות להיות כמה שיותר בקשר חברתי עם נשים מיניקות אחרות. זה משהו שמעניק המון תמיכה, ולרוב המיניקות יש מספיק שכל לא ללחוץ עלייך לכיוון של הנקה, כי הן יודעות כמה זה אישי ואינדיווידואלי
.
לה-לצ'ה גם פתחו לאחרונה קבוצת תמיכה סגורה בפייסבוק, ותבררי ותראי אם זה מתאים לך. אם הקבוצה כבר מלאה, תבדקי קבוצות תמיכה אחרות, וכמובן תגלשי פה חופשי

&nbsp
עוד עצה זה לדבר על הנקה עם בעלך והמשפחה הקרובה, לתת להם קצת חומר עדכני על הנקה (יש הרבה בפורום הזה), ולכוון אותך על טיפים פרקטיים שיוכלו לתמוך בך. למשל, שכולם יידעו שלהניק כל שעתיים זה נורמלי, שיעודדו אותך להניק בכל מקום ובכל זמן, שלא יאשימו את ההנקה בזה שהתינוק עייף / בוכה / רוצה על הידיים / לא ישן בלילה / יש לו חרדת זרים ותלוי באמא. כי זה פשוט לא קשור

&nbsp
מאחלת לך שתעשי את מה שטוב לך, בלי לפחד מאף אחד.
אין אף כוח בעולם שיכול להגיד לאשה מה לעשות עם הציצים שלה.
כי אלה הציצים שלך והחיים שלך.
אבל יש הרבה כוחות שיכולים להתיש אותנו ולמרר לנו את החיים, ולהקשות עלינו שלא לצורך. ואם את מכירה ומבינה את הכוחות האלה, הרבה יותר קל להתמודד אתם.
&nbsp
&nbsp

למעלה