הנקה מעל גיל שנה

michal@gal

Active member
מנהל
הנקה מעל גיל שנה

אני מחפשת בשביל חברה סיבות למה להניק מעל גיל שנה. היא מאד נהנית להניק (הילדה בת שנה וחודשיים) אבל מקבלת תגובות לא חיוביות מהמשפחה הקרובה. בתודה מראש

אפרת_ח

New member
כי תמיד טוב לעשות גמילות לפי מתי

שמתאים לילד ולא לפי לוח השנה כי זה עדיין האוכל הכי מתאים והכי בריא כי ככה תמיד יש מה לתת לילד חולה כי גורמי החיסון מגינים על הילדה ממחלות, ועל ההורים מהעדרויות מהעבודה

מעבר למה שכתבה אפרת

הנקה מעל גיל שנה כמוה כמתן תחליפי חלב. יש ילדים שמקבלים תחליפי חלב עד גילאי 3 ומעלה. למה לא להניק? ההנקה היא גורם תזונתי, גם אם התזונה של התינוק לא מבוססת עליה. מעבר לכל זה - ההנקה מחזקת את הצד הרגשי של הילד. היא נותנת לו את הביטחון באם ובעולם הסובב אותו. דווקא בגיל הזה, בו חוקרים את העולם, הילד היונק מכיר את הבסיס האיתן של הקשר שלו ושל אמו, ומשם הוא יוצא בביטחון לחקר הסביבה הקרובה והרחוקה (כמו שראינו במפגש - כל כך יודעים שאנחנו שם, שאפילו לא מסתובבים לבדוק אם אנחנו באות אחריהם למגרש המשחקים או לבמה
) והכי חשוב - אם האימא והתינוק נהנים שכל הסביבה תקפוץ במשולשים!

zimes

New member
חפשי במאמרי הפורום

(אולי בערב אני אמצא זמן לשים קישור)

ציפי ג

New member
הנקה מעבר לגיל שנה

משום שזו הדרך הנוחה ביותר להרגיע ילד שנופל, שמפחד, שחולה, שסתם רוצה פינוק. הרבה אמרו לי, שאם אניק את איתי כ"כ הרבה זמן, הוא יפתח בי תלות אינסופית (האמת - זה די הפחיד אותי- הוא באמת היה מאוד תלותי). אבל הנה הוא נגמל בן שנתים +, והוא ההפך מתלותי, הוא כל הזמן רץ ומתרוצץ. הוא הפסיק לישון בצהרים, והמנוע שלו לא מפסיק לפעול. הוא ממש לא תלותי בי. אז אם מאיימים עליה בזה, את יכולה לספר את סיפור ההצלחה שלי.

למה לא?!

חיזוק הקשר! הנאה לאימא וכמובן לתינוק חיסון חלק מהתצרוכת היומית - אומרים 30 אחוז....... מקל על בעיות כשיניים, ומחלות מעניק ביטחון חום אהבה! נוח! וש....... הקנאים! נ

אורית ג.

New member
למה לקלקל את ההנאה המשותפת

של האם והתינוקת רק בגלל "תגובות לא חיוביות מהמשפחה הקרובה"? בנוסף לכל היתרונות הבריאותיים של ההנקה בגיל זה (כן) זו הזדמנות מצויינת להעמיד את ה"משפחה הקרובה" במקום הנכון בקשר להחלטות הקשורות לתזונת הילדה ולאמהות הפרטית של חברתך.

לאה_מ

New member
כי עכשיו, כשכל הקשיים והלבטים

מאחוריך - זה ממש טפשי להמשיך; כי גמילות - כמו הנקה - לא הולכות לפי השעון; כי למה לתת לילד שלך אבקה מחלב של פרה שיבשו אותו ועשו בו שינויים כימיים כדי לגרום לו להיות דומה לחלב שלך, במקום לתת לו פשוט את החלב שלך, ועוד מוגש בכלים נאים; כי לשטוף בקבוקים של ילדה בת שנה וחודשיים זה ממש לא לעניין; כי זה אמצעי ההרגעה הכי טבעי והכי זמין לכל התסכולים והמצוקות שהם נתקלים בהם בגיל הזה; כי כל עוד לא הוכח אחרת, הסברה היא שלשכת גיוס לא מקבלת נערים ונערות בני 18 שעדיין יונקים לשרות צבאי; ואם כל זה לא מספיק, אפשר לחפש בקישור המצורף.

niritcat

New member
הנקה מעל שנה

רק אתמול בערב ביקרתי באתר - "מה שהרופאים לא אומרים לך", ונתקלתי שם בתוצאות מחקר הטוען כי גם הנקה מעל גיל שנה תורמת להתפתחות הילד, מה שלדעתי אומר שמבחינה ביולוגית נועדנו להמשיך להניק מעל שנה. הקישור לתוצאות המחקר מופיע למטה. נירית

**סיגל**

New member
שלום לכולן, חדשה פה אבל ותיקה

בהנקה. נעם כבר בן 3 ורבע וכמובן - יונק. לא נראה לי שיש בכלל חלב, אבל אני על תקן מוצץ - מרגיע. חשבתי על זה שהנקה היא יותר מאוכל, ומתי ´גומלים´ ילדים ממוצץ או ´בקבוק פינוק´ או שמיכה / חיתול שמרגיעים, אז למה את הדבר הכי מרגיע להפסיק כל כך מוקדם (כמובן רק אם שני הצדדים עדיין נהנים מזה). ואגב, להניק פעוט זה ממש שונה מלהניק תינוק, ולהניק ´ילד´ זה גם שונה. עוד יתרון - יש לי תמיד ´נשק סודי´ להרדים אותו כשהוא מת מעייפות או בצהריים כשרוצה לשחק במקום לנוח...

Shellylove

New member
וואו איזה ותק!!!

נראה לי שנעם כובש מייד את מקום "זקן היונקים" בפורום. נשמח אם תישארי בסביבה ותתרמי מנסיונכם הכה עשיר.

Shellylove

New member
10 הסיבות שלי להנקה מעל גיל שנה:

1.בגיל הזה הם קוראים לציצי בשם ויש להם חוכמות והתייחסויות מצחיקות לציצי (והגדול מכולם - עידן של כוכביתי). 2. מאחר ובגילם הם כבר מתרוצצים ומגלים את העולם ויש להם ענינים משלהם, הם כבר פחות מוכנים לחיבוקים ונישוקים לאורך זמן. ההנקה מאפשרת את הקירבה הפיזית (הכל כך נעימה) לזמן ממושך. 3. כשהם חולים - את יכולה להיות רגועה שהם לא יתייבשו 4. מאחר והם אוכלים מזונות נוספים, ההנקה לא מגבילה כל-כך כמו בהתחלה. 5. אף פעם לא תהיי במצב שאין לך מה לתת לילד/ה 6. למי שמחפשת תשומת לב בחיים - הנקה בגיל כזה תמיד תעורר תגובות ("מה? את עוד מניקה?") 7. ילדים שיונקים הם פי אלף יותר יפים / חכמים / חמודים. לא מאמינה? תשאלי פה בפורום. 8. 33% מיונקי הפורום הם מעל גיל שנה ואני אוהבת להיות עם העדר 9. זה באמת בריא ומזין יותר מכל אופציה אחרת 10. זה פשוט אחלה של כיף אם את צריכה עוד סיבות לתת לה, רק תגידי!

michal@gal

Active member
מנהל
תודה לכולן על התגובות !

אני מעודדת אותה להמשיך ונראה שהיא באמת תמשיך. עשו לה שטיפת מוח במשפחה שמעל גיל שנה (אפילו מעל גיל 9 חודשים) חלב האם נעשה תפל, והיה לה מאד חשוב לשמוע שזה לא נכון.

לפחות לא אמרו לה ש...

"אחרי גיל X החלב שלך הוא כמו רעל בשבילה"
איזה שטויות אנשים מוכנים לומר כדי להוכיח את (חוסר) צדקתם! אם נחשוב רגע על גוף האדם המתוחכם - מיום שאנחנו נכנסות להריון הגוף שלנו מתכוונן כדי להגן על הילד שאנחנו מגדלות. בתקופת ההריון זה מתבטא בכך שאם יש חוסר במשהו - הוא יחסר לאם אבל התינוק יקבל אותו (למשל - ויטמינים, ברזל וכו´). אחרי ההריון זה בא לידי ביטוי (בין היתר) בהנקה: הגוף משנה את הרכב החלב בהתאם לצרכי התינוק/פעוט/ילד, הגוף מייצר חלב בהתאם לדרישה של התינוק/פעוט/ילד ואם החלב היה הופך בשלב כלשהו למיותר או לא בריא, מן הסתם הגוף שלנו היה מפסיק לייצר אותו. אפילו בתקופת הריון נוסף, שאז איכות החלב יורדת, הגוף דואג לכך שטעמו ישתנה ואז התינוק/פעוט/ילד יונק פחות ומזין את עצמו בדרכים אחרות.

zimes

New member
../images/Emo124.gif דרושות מיניקות למרחקים ארוכ

ארוכים, לצרך מחקר. אני מעתיקה הנה מודעה מלוח מודעות של באופן טבעי: שמי שירלי יובל ואני עורכת תזה על הנקה ממושכת, במסגרת לימודי בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת תל-אביב. מטרת המחקר היא לשמוע מן האמהות המיניקות על החוויה שלהן וכיצד הן רואות את הקשר בינן לבין ילדן בזיקה להנקה. מצורפת הזמנה לנשים אשר מיניקות כעת, או היניקו בעבר את ילדיהן מעל לשנה וחצי. למרות התחושה שהמודעות לנושא הולכת וגוברת, עדין מספרן של הנשים המיניקות באופן ממושך, אינו גדול. אודה לכם אם תוכלו להפנות את תשומת ליבן של אימהות לקיום המחקר, על מנת שנוכל ללמוד מניסיונן של כמה שיותר נשים. תוכלו לפנות ישירות אלי, לטלפונים המצורפים ואני אשלח לכם שאלונים לחלוקה לאימהות. דרך אחרת היא שתפנו את האימהות ישירות אלי. בתודה ובברכה, שירלי יובל 7401023 -09 ; 291997 -053

galit31

New member
בדיוק קיבלתי בדואר את הסיבה הכי טוב

קיבלתי ממועדון מטרנה את המכתב שהם שולחים לגיל שנה ושם כתוב "ילדך עדיין שותה 2-3 בקבוקים ליום ומקבל מהם את רוב התזונה הנחוצה לו..." נו אז אם התחליף הוא רוב התזונה אז חלב אם בטח ובטח! וחוץ מזה כמו שכולם אמרו כבר - זה כייף

למעלה