הנקה, מחזור וגלולות

limortc

New member
הנקה, מחזור וגלולות

התחלתי לפני שבוע לקחת גלולות מסוג CERAZETTE. אני מניקה מלא את ביתי בת החודשיים. לאחר יומיים כבר הרגשתי שהחלב שלי לא מספיק לה והיא החלה גם לשלשל. לפני יומיים הפסקתי לקחת את הגלולות. וקיבלתי הבוקר מחזור. האם יש בעיה עם הנקה בזמן מחזור? כמה זמן לוקח להתאושש ולהחזיר את המצב לקדמותו? תודה מראש....

מינימי2

New member
הנקה ומחזור

אין שום בעיה להניק בזמן מחזור (כפי שאין בעיה להניק בעת שפעת, קלקול קיבה או הריון....). גלולות סרזט מותאמות לנשים מניקות ואינן מכילות אסטרוגן שהוא החומר הגורם לירידה בייצור החלב, לכן לא אמורה להיות להן השפעה כזו על משק החלב שלך. כמו כן לא ידועות תופעות לוואי לתינוק כך שלא בטוח שהשלשול (אם זה אכן שלשול) קשור לגלולות. מדוע את חושבת שהתינוקת משלשלת? האם יש יציאות רבות, מימיות, מסריחות במיוחד? בעלות מרקם שונה? מדוע הפסקת את הגלולות? גלולות סרזט לוקחים ללא הפסקה. מדוע את חושבת שיש ירידה בכמות החלב? בכל מקרה, גם אם נראה לך שיש ירידה בכמות החלב ההתמודדות הנכונה היא הנקה מרובה ותוך מספר ימים המצב ישתפר.

limortc

New member
הנקה ומחזור

אכן המרקם שונה. מאוד נוזלי. יציאה בכמות גדולה בכל ארוחה וגם בין הארוחות. מאז שנולדה יש לה שתי יציאות ביום, הריח מסריח במיוחד. הקטנה לא רצתה לינוק, ממש בכתה על הציצי, כאילו הטעם השתנה (יש סיכוי?). הפסקתי כי ראיתי שהם לא טובים לה. אני משערת שבגלל זה קיבלתי מחזור?

מינימי2

New member
ממשיכה...

ייתכן שמדובר באיזה וירוס (מסתובבים כמה...), אם נראה לך שהיא משלשלת גשי לרופא הילדים והתייעצי בו. יש נשים המדווחות על תגובה מוטרדת של התינוק סביב ימי המחזור. ייתכן שמדובר בשינוי טעם כזה או אחר, ייתכן שרפלקס שחרור החלב איטי יותר, יש המדווחות על תחושה שיש ירידה מסויימת בכמות החלב. כל השינויים הם זמניים ונמשכים מספר ימים, וכל זמן שתמשיכי להניק לפי דרישת התינוקת הכל ישוב לקדמותו תוך זמן קצר. גם אם התינוקת לא מתלהבת ויונקת פחות, היה תהיה רעבה תוך זמן קצר יותר ותבקש לינוק שוב.

למעלה