הנקה מוגזמת

lilik

New member
הנקה מוגזמת

האם יש מצב שאני מרגילה את הקטנציק לאוכל ??? אנחנו בהנקה מלאה, הקטנטן בן 3 חודשים ושבוע ושוקל 6.5 ק"ג (נולד 3.240). האמת, בזמן האוכל אחרי כמה מציצות הוא מפסיק, מסתכל עלי, מחייך, מדבר ויש הרגשה כאילו הוא לא אכל כמעט כלום. ולראיה, אחרי 10 דקות הוא שוב מתחבר לציצי. אם עשינו הפסקה ארוכה (יותר מ 10 דקות), והוא מתחיל להראות סימני אי שקט, אני מנסה להרגיע אותו בדרכים אחרות כמו: הרמה על הידיים, התעסקות, יציאה לטיול (אם יש יום יפה), אם עברו כשעתיים מהשינה שלו, אני מנסה להרדים אותו ואם כל זה לא עוזר אני מנסה לתת לו אוכל. בד"כ זה עוזר! השאלה, האם יכול להווצר מצב שאולי אני מתייאשת מכל הדברים האחרים מוקדם מדי ומרגילה את הקטנציק שאוכל פותר כל בעיה?? יש לציין, שלפעמים הוא מסרב לאכול ומסובב את הראש שלו. אנא עזרתכן

Revili

New member
נשמע בסדר גמור

גם תינוק, כמו מבוגר רשאי לנוח באמצע האוכל ולא לשאוב את כל הארוחה בבת אחת... אז כאשר הוא רוצה לנוח אחרי 10 דקות, הרימי אותו לגרפס, החליפי טיטול אם צריך והציעי לו את הצד השני. תהיי בטוחה שאם אינו רעב הא לא יאכל, בדיוק כמו שהוא עושה לפעמים כאשר את מציעה לו. אי אפשר להרגיל או להכריח תינוק יונק לינוק יותר מכפי שהוא צריך....אבל אפשר ורצוי לזכור שציצי הוא לא רק אוכל ועונה על צרכים נוספים של התינוק שאיהן פחות חשובים - מציצה, הרגעה, בטחון... לכן, דווקא זה שאת מציעה לו לינוק כאשר את חשה שהוא חסר מנוחה, עצבני או לא מרוצה זו דרך נהדרת לספק לו חלק גדול ממה שהוא יכול לרצות ואם הוא מסרב המשיכי הלאה ובדקי מה הוא רוצה שאינו קשור לציצי.

למעלה