הנקה לילית או מטרנה?

הנקה לילית או מטרנה?

הי בנות, אמיתי בן 4 חודשים (כמעט וחצי). בלי עין הרע הוא לא נראה סובל מתת תזונה... אני בכיף מניקה אותו כמה שהוא רוצה ביום (וזה קורה לעיתים קרובות מאוד), אבל בלילה זה כבר עובר את כל הגבולות של הטעם הטוב... אני ממש כבר לא מתפקדת (כן חלמתי על זה, לא מתלוננת, רק קצת רוצה לישון)... נתקלת בדברים, לא מרוכזת בעבודה (לשמחתי חזרתי ליום בשבוע בלבד) ובלימודים ובשאר בני הבית, הגוף נחלש ממש (גם ביום המתוק שלי כמעט ולא ישן) לא מבינה למה הוא מתעורר כל כך הרבה... גם לא תמיד נראה לי שהוא רעב, אבל יונק כי אני נותנת לו ואחר כך סובל מכאבי בטן (נראה לי). חשבתי אולי לנסות להיניק אותו ביום ובלילה לתת מטרנה לילה טוב? לנסות פעם אחת ביום, לבדוק שאין רגישויות ואז לתת בלילה? יצא קצת מבולבל, אבל אני ממש עייפה... מצטערת אה, יש לו גם פריחה בפנים... לא יודעת כבר מה לאכול ומה לא... מה אתן חושבות על זה? אשמח לכל טיפ! תודה מראש מירי

עדיקים

Active member
לא רוצה לבאס אבל לא בטוח שהוא יישן יותר טוב

בלילה אם תתני לו מטרנה. הבנתי שבמקרים רבים ההתעוררות לא קשורה לאוכל ולכן זה לא בטוח יעזור אבל - ברור שכדאי לנסות למה לא? אני לא הצלחתי לתת לקטנה בקבוק ולכן לא ניסיתי אפילו לתת בלילה בקבוק כי עם זה של הבוקר היו לנו מלחמות. היא הייתה מתעוררת הרבה וגם אחרי שהפסקתי להניק אותה בלילה לקח לי זמן עד שהתחילה לישון קצת יותר טוב בלילה. מנסיון של קרובת משפחה היא אמרה לי שלמרות שהפסיקה להניק בגיל שלושה חודשים עדיין הקטנים המשיכו להתעורר בלילה גם כשכבר נתנה בקבוק. מאוד הצטערתי שלא הגעתי למפגש - כל-כך רציתי לפגוש אותך. מקווה במפגש הבא נצליח להגיע שתינו ונוכל להפגש סופסוף

rmmiri

New member
תודה על התשובה. אשמח מאוד לפגוש אותך

בתקווה, במפגש הבא נשיקה וירטואלית מירי

happy

New member
אצלי שני הילדים מבוקבקים

וטל לא ישן בלילות עד גיל שנה וחודשיים. אז לא בטוחה שבקבוק יפתור את הבעיה אבל הוא יקל כי לא את חייבת לקום אלא גם החצי יכול להאכיל אותו. לגבי הפריחה בפנים זה יכול להיות יובש
אצלנו ליהי וטל שניהם עם פנים אדומות מיובש. אז אני אישית שמה להם קרם פנים שלי. לטל שהוא היה פצפון היתי שמה את המשחה של הטוסיק על הפנים היא מאוד עזרה .(רק במקרה של יובש לא פריחה)

rmmiri

New member
תודה על העידוד.לגבי הפריחה,אולי זה באמת יובש?

אנסה לשים לו משחה... תודה

נייטי

New member
אם זה ממוקד בלחיים והעור מחוספס ואדמומי

סביר להניח שזה מהיובש. אנחנו מורחים את משחת הוולדה לפנים. היא עושה קסם. גם האיש ובעיקר תומר סובלים מזה מאוד (דניאל ואני לא מאותגרות). אני מורחת לשניהם פעמיים ביום שכבה דקה של המשחה וזה נעלם. משחה יקרה תחת אבל שווה.

ברבי28

New member
העצה שלי ... ויהרגו אותי כל יועצות ההנקה

בלילה אוכלים מבקבוק (ורצוי שאבא מחזיק את הבקבוק
) נעם ינקה עד גיל 8 חודשים + חודש שאיבה, ובלילה אכלה רק בקבוק ...

rmmiri

New member
תודה, ומה היה בבקבוק?

כשאני יוצאת מהבית, בעלי נותן לו חלב שאוב. השאלה, אם לתת לו מטרנה לילה טוב (שישן כמה שיותר)

דיא

New member
אנא קחי רק מה שמתאים לך ממה שאכתוב

דפוסי שינה לא תלויים באוכל שהילד אוכל, במיוחד אם מדובר על ילד בריא. גיל 4 חודשים ידוע כגיל בו גם יושנים מדופלמים החלו להתעורר. גם בהמשך יהיו עוד לא מעט שינויים בדפוסי השינה. (אמנם תגיע בקרוב נייטי עם סיפור לימוד ההרדמה של תומר, אבל זה בדרך כלל יעיל בגיל מבוגר יותר) זה שתתני בקבוק לא יחסוך לך את הקימה, הכנת הבקבוק, מתן הבקבוק בצורה בטיחותית, רחיצת הבקבוק. מאידך, בהנקה את רק שולפת ציץ ואפילו יכולה להמשיך לישון. הנקה היא לא רק אוכל - היא אמא. היא גם שתיה (כמה שלוקים - תחשבי כמה פעמים את שותה ביום חצי כוס מים), אבל בעיקר ניחומים, תחושת ביטחון, חום, רוך, וודאות. הצעות - אם מתאים לך, לינה משותפת. לא חייבים באותה מיטה/מזרון, אלא מזרון צמוד לצד שלך. להעזר במוצץ, גם בלילה. להיות מאוד פיזיים בשעות הערב - הרבה הנקות פינוק, הרבה חיבוקים ומשחקי מגע. ללמד להרדם לא תוך כדי הנקה - להכין חפץ מעבר (כמו שתיארה לא מזמן אםדניאל), לבצע התניה בין פעולה אחרת (ליטוף, שיר, הקראת סיפור) לבין הנקת הרדמות. אבל, בעיקר, סבלנות. לגבי הפריחה - סביר להניח שזה משהו אחר - קור, יובש, תגובה למשהו באוויר - ולא משהו שאת אוכלת. מעט מאוד תינוקות מגיבים לאוכל שאמם אוכלת, ובדרך כלל לא בפריחה אלא בכאבי בטן ו/או בשינויים ביציאות. את תמשיכי לאכול כרגיל, מזין וטוב בשבילך. (מזונות שצויינו על ידי אימהות כמפריעים לתינוקות - קפאין, קפה, קולה, שוקולד, בכמויות ומוצרי חלב בכמויות. זהו) לכן פשוט למרוח משחת פנים של קלנדולה, לרחוץ בעדינות עם בלנאום הרמל ואם לא עובר תוך יומיים-שלושה, להתייעץ עם רופא עור.

ברבי28

New member
וואו דיא - איזה תשובה יפה !!!

שמה לי תזכורות לקרוא אותך (אם ו)כאשר יגיע הזמן

עדיקים

Active member
בהמשך לדיא לינה משותפת ../images/Emo9.gif

שכחתי לציין כמובן שאני מרוב עייפות באמת עברתי ללינה משותפת עם הקטנה וזה עזר לי מאוד, ככה יכולתי באמת רק לשלוף ולהמשיך לנמנם. היום אחורה אני יודעת שישנתי ממש אבל ממש גרוע בתקופה הזו אבל זה עזר לי לעבור אותה ולהשאר שפויה כשחזרתי לעבוד. כמו שדיא כתבה הרגשתי גם שהקטנה מתעוררת כדי להרגיש אותי ולהיות איתי וזקוקה באמת לניחום, חום ואהבה.

תודה רבה על התשובה המקיפה והסבלנות

היום כשהייתי בלימודים, אמי נתנה לו מטרנה (לניסיון)... הספיק לכמעט 3 שעות, אחר כך חזרתי, הוא ינק ו... הקיא... נראה לי שזה קשה לו לעיכול, בקיצור... אין כמו אמא. אנסה באמת עם חפץ מעבר ולהרגיל למוצץ + המשחה, בקיצור תודה רבה על התשובות. אם ממש לא תהיה ברירה, אולי לינה משותפת (הבעיה שנראה לי שאין מצב שאצליח להירדם ככה...) ערב נעים מירי

בעקרון מצטרפת לדיא

ורוצה להוסיף: אם כבר מטרנה, אז אנא, לא מטרנה לילה טוב. אמיתי לא נראה סובל מתת תזונה. מטרנה לילה טוב היא למעשה סוג של דייסה. אלו המון קלוריות ריקות ומנפחות ובעיקר, מכביד מאוד על הבטן. אני מנחשת שחלק מן היניקות שלו, לפי מה שאת מתארת, הן עקב כאבי בטן. אם זה המצב נסי להקפיד על הוצאת אויר אחרי האוכל וכן נסי מוצץ (המציצה מרגיעה את הבטן, אך אם יונקים גם נכנסת תכולה נוספת, ששוב מכבידה). אם את ממש חייבת לישון כמה שעות רצופות בלילה, וזה בהחלט מובן, נסי לשאוב חלב בבוקר, כשיותר קל ולתת בלילה ארוחה אחת מבקבוק על ידי אבא. לילה טוב

rmmiri

New member
תודה

אבא שלו מנסה לתת לו תה או מים בלילה, עוזר לשעה בערך... טיפה מנוחה לבטן... נשיקות למנטוס

למעלה