הנקה לא רגועה

פנדה1234

New member
הנקה לא רגועה

בן 5.5 חודשים. ההנקה הולכת מעולה עד כה. הנקה מלאה עם טעימות מוצקים (מאד מתלהב!) ושאוב פעם ב (שבועיים בערך).
לאחרונה ההנקה לא רגועה. כלומר מתחיל כרגיל ולאחר 2-3 דקות מתחיל להתפתל, לבעוט ברגליים, לדחוף אותי עם הידיים לסובב את הראש מצד לצד ועוד תוך כדי יניקה. אחרי עוד 2-3 דקות כאלה מתנתק. אם אני מעבירה צד הסיפור חוזר על עצמו אבל כבר אחרי זמן קצר יותר (1-2 דקות).
במשך היום זה בסדר, אבל בלילה זה מפריע לי כי במקום להרגע ולהרדם מההנקה הוא רק מתעורר יותר וקשה להחזיר אותו לישון...
מה קורה כאן? יש איזה הסבר? או שזה תקופה שתעבור?

gudat

New member
אולי הוא פשוט סיים?

לפעמים קשה לנו להאמין כי זה כ"כ קצר, אבל יש תינוקות שבאמת סופר יעילים ויונקים ממש כלום זמן.
יכול להיות גם מצב של מיעוט בחלב או להיפך- עודף חלב, שגורמים לאי שקט, אבל אם עד כה הכל היה בסדר, הייתי חושבת קודם על הדבר הפשוט. תנסי יום יומיים פשוט לסיים כשהוא מראה שסיים. אם ממשיך להיות רגוע ושמח אז כנראה שזה זה...
אם לאחרונה התחלת לקחת גלולות או קיבלת מחזור- זה יכול לתת כיוון אחר.

פנדה1234

New member
אני חושבת שאולי הזרם חזק מדי

שומעת אותו לוקח שלוקים ענקיים ולפעמים אם משחרר את הואקום נשפך המון חלב...
יכול להיות שינוי זרימה בשלב כזה? ומה אפשר לעשות?

gudat

New member
יכול להיות שהזרם חזק...

אמנם פחות ראיתי את זה קורה פתאום בגיל חמישה חודשים, אבל זה לא בלתי אפשרי.
לפעמים כשהוא מתנתק את רואה "שפריצים"?
הדבר הראשון שאפשר לעשות בהקשר הזה, הוא להשען לאחור בזמן ההנקה. כך הזרימה היא נגד כח הכובד וייתכן שתהיה יותר חלשה. אם זה לא עוזר, אפשר לסחוט קצת חלב לפני ההנקה כדי שהוא לא יקבל את הכמויות הגדולות והזרם החזק של תחילת ההנקה.
כשיש ממש שפע של חלב, אפשר לנהל את ההנקה כך שתוריד מעט את כמויות החלב, על זה לא הייתי ממליצה בייעוץ אינטרנטי כי אני לא יכולה להתרשם אם אכן מדובר בעודף, ולא ארצה שירדו לך הכמויות ולא יהיה מספיק חלב...

פנדה1234

New member
תודה

אנס להשען יותר אחורה ונראה אם עוזר. אני לא יודעת אם סחיטה תעזור כי אם אכן זו הבעיה זה קורה לאורך כל ההנקה גם אחרי שהוא עצמו מוריד כמויות שבטח יותר גדולות ממה שאני אצליח לסחוט. אני עדיין לא בטוחה שבאמת זו הבעיה...

למעלה