הנקה יחידה לאורך זמן

איילתי

New member
הנקה יחידה לאורך זמן

פיצקי שלי בן 10 חודשים, שוקל 10 ק"ג עד גיל חצי שנה הוא ינק 3(!) פעמים בלילה, לאחרונה הוא ינק רק פעם אחת בלילה ומתחילת השבוע הוא מוותר גם על הארוחה הזו. לפני השינה הוא אוכל דייסת גם וגם מבקבוק ונרדם. נכון להיום אני מניקה פעם אחת בלבד- בבוקר. במהלך היום הוא אוכל מוצקים (בלי בקבוקים) וכלל לא מראה סימנים שהוא רוצה ציצי (|אייקון של אמא נעלבת...|). נראה שהוא ממש גומל את עצמו מציצי וכל זה מבלי שאני מוכנה שהוא ייגמל מהתענוג הזה... האם ניתן להמשיך ולהניק רק ארוחה אחת ביום
האם אין חשש שכמות החלב תצטמצם לחלוטין עד שייגמר לגמרי
חוצמזה אני שוקלת להניק אותו לפני השנה אך חוששת שזה לא ישביע אותו כמו הבקבוק (270 מ"ל ו- 7 כפיות של מטרנה גם וגם)

Revili

New member
קשה לדעת...

מצד אחד, בגיל 10 חודשים ההנקה כבר מבוססת מספיק בכדי שתהיה אפשרות להנקה בודדת...מן הצד השני, יש אפשרות שמתחת ל"מסה קריטית" מסויימת של הנקות, כמות החלב המיוצרת תלך ותפחת. תינוק בן 10 חודשים בד"כ לא יגמול את עצמו לחלוטין, אלא אם הוא מקבל בקבוק כתחליף...יכול להיות שהבקבוק לפני השינה מהווה תחליף להנקה אחת או יותר...אין לכך תשובה ברוה וכל תינוק הוא שונה. לדעתי, התחילי להציע לו הנקה בערב לפני השינה...בשלב הראשון את יכולה "לגבות" אותה בבקבוק, אבל לדעתי יש לשאוף לחזור להנקה בלבד (אם זה מתאים לך ואת מוכנה לשלם על כך באפשרות להתעוררות בלילה) - הכל שאלה של סדר העדיפויות שלך ובידיעה ששום דבר לא ממש ניתן לחיזוי. בהדרגה, המטרה היא שבסביבות גיל שנה יאכל ארוחת ערב של גדולים ויקנח בהנקה לפני השינה, ללא כל צורך בבקבוק. אם הדייסה עצמה חשובה לך, אז יש אפשרות להכין דייסה בייתית ולתת אותה כחלק מארוחת הערב בכפית.

איילתי

New member
../images/Emo51.gif על התשובה

בשני הלילות האחרונים נתתי לו ציצי לפני השינה עם "גיבוי" של הדייסה ובבוקר גם ציצי- מקווה שזה ישמור על רמת חלב מספיקה לאורך זמן. גם בסידור הזה הוא מוותר על ארוחת הלילה

למעלה