הנקה ותזונה

הנקה ותזונה

היי,
התינוקת שלי בת 3.5 חודשים, היה נראה שהפסיקה לסבול מגזים אבל פתאום בבת אחת זה חזר יותר גרוע מתמיד ואני שואלת את עצמי אם זה משהו שאכלתי. רציתי לדעת כמה זמן לוקח לדברים שאני אוכלת להגיע לחלב וגם כמה זמן לוקח לזה להתעכל ולהשפיע.
יש למישהי תשובות?

תלוי מה אכלת

האם שינית משהו מבחינת התזונה שלך בצורה קיצונית ?
האם חזרת לאכול משהו שלא אכלת בתקופה האחרונה?
האם שינית משהו בלו"ז הרגיל שלכם ? או בכלל האם השתנה משהו ביומיום?
האם היא מרגישה בטוב ?
האם עולה בצורה מספקת במשקל ?
האם רק יונקת ?
האם היא נותת שתן וצואה בהתאם למצופה ? (אם כן, כמה טיטולים ביממה?)
&nbsp
מוצרי מזון שונים מתעכלים בזמן עיכול שונה . בעקרון כל מה שנכנס לקיבה תוך מספר שעות מפורקות דרך המעבר במעי הדק
ולאחריו במעי הגס וחלקי המזון עוברים דרך הדם למערכת ייצור החלב.
אומנם יש אנשים עם קצב חילוף חומרים מהיר מאוד, אבל אצל רוב האוכלוסיה ניתן לדעת ממש תוך שעות בודדות אם אכלת
פתאום משהו מאוד מאוד מיוחד (כמו ...נאמר המון המון חריף בזמן שאת לא רגילה לאכול חריף) וזה עלול להשפיע על היונקים.
יונקים בדר"כ לא מראים שום סימן לבעיה עם חלב שלמעשה מעט שונה מידי יום (זה בנורמה החלב שלך לא ממש בעל אותו
הטעם כל יום כל הזמן- אלא משתנה בהתאם לעונות השנה, שעות היממה ואפילו מזג האוויר)
במקרים קיצוניים של אלרגיה ניתן לראות תגובות אלרגניות אצל יונקים תו"כ חשיפה של האלרגן בחלב אימו ובכלל בסביבתו.
אבל ברוב המקרים, מאוד קשה לאתר דרך התזונה של האימא מה מפריע ליונקים ומה גורם לתופעה שאנו מכנים אותה
"גזים"
הלכה למעשה חוקרים מצאו , שאי אפשר למצוא קשר ישיר בין התנהגות קוליקית אמיתית
(כלומר סבל של תינוק, למשך מספר שעות קבועות, של בכי ללא סיבה -לא רעב, לא עייפות, לא טיטול,לא חום/קור וכו.., וזאת
למשך כמה שבועות). רוב הרופאים יטענו שבגיל 3.5 חודשים שניתן בהחלט לראות הפחתה משמעותית בהתנהגות הקוליקית
ובגיל 4-6 חודשים התופעה נעלמת כמעט לחלוטין.
פעמים רבות עד שהאימא מגלה מה גורם בתזונה שלה לאי נוחות של התינוק, עד אז הסבל חולף מבלי שבאמת היא יודעת
מה גורם לבעיה.
אבל כן יש רכיבים קלאסיים שגורמים יותר קושי בעיכול אצל יונקים, ומדובר בלאלרגניים הקלאסיים של
1. מוצרי חלב פרה.
כאשר מורידים את האלרגן מהתזונה יש להמתין שבועיים כדי לדעת האם יש שיפור במצב התינוק
ואם אין חוזרים לאכול וממשיכים הלאה לגורם הבא ..לא מורידים בבת אחת (אחרת לא יהיה לך מה לאכול)
ולכן המשימה של גילוי מה גורם לזה - היא כמעט בלתי אפשרית
&nbsp

תודה לך על התשובה

דבר אחד לא כל כך ברור לי, הרי אם הכל מתפרק קודם אצלי במעיים אז איך זה משפיע גם עליה? זה לא מתפרק כבר לסוכרים/חומצות אמינו/חומצות שומן? ואיך בכלל טעמים מגיעים לחלב אם המזון מתפרק אצלנו קודם? יש איזשהו מקום שאפשר לקרוא על כל התהליך של יצור החלב?
ולגבי חריף, זה עושה גזים או רק טעם?

בגלל זה

כתבתי לך על החשוד ביותר - חלב פרה ,שמכיל חלבון "של פרה" שעובר מהר בחלב אם.
אומנם יש גם לקטוז "פרתי" אבל זה פחות מטריד שכן בחלב אם באופן טבעי יש "הרבה" לקטוז יחסית לתמל ויותר מחלבים של
חיות אחרות.
נכון, המזון מתפרק לגורמים הקטנים ביותר, אבל אם יש גורם אלרגני זה עלול לגרום לאי נוחות בגלל רקע של אלרגיה
חריף - משנה טעם - מה שאצל רוב היונקים בכלל לא אמור להיות משמעותי שכן חלב אם משתנה מבחינת טעמו כל הזמן
(לא רק בן ארוחה לארוחה, אלא הטעם משתנה במהלך הארוחה עצמה - התחלה / אמצע / סוף)
בהחלט יש המון המון מקורות מידע שמדברים על תהליכי ייצור חלב
תגגלי באנגלית תמצאי חומר רב גם באתרים כמו פאבמד, סקולר ועוד..
בעברית יש פחות מקורות טובים

למעלה