הנקה ושתיה

סלוקית

New member
הנקה ושתיה

יש לי שאלה שתישמע כנראה ממש מפגרת, אבל אני חייבת לברר אותה. האם כשתינוקות יונקים, הם גם צריכים השלמה של מים בבקבוק? נראה לי שלא. בכל אופן ההורים של בעלי (בהכנה ללידה שלנו...) סיפרו לנו על הדודה המזעזעת מזניחת הילדים, שלקחה יועצת הנקה, וזו אמרה לה שלא צריך לתת לתינוקת מים כל עוד היא יונקת (בכל מקרה בשלב הראשון), ואז הילדה צרחה וצרחה ולמרות הכל לא נתנו לה מים. נשמע לי כמו סיפור נוסף שנובע מבורות בנוגע להנקה, אבל רציתי לדעת, מכיון שכרגע גם אני בורה, וזה מתחיל להלחיץ אותי. וגם- לפני הלידה,איזה ספר מומלץ בעניין הנקה?

הנקה ושתיה

תינוקות שיונקים באופן מלא, לא זקוקים לתוספת מים. החלב עצמו מכיל 90% מים. בדר"כ תינוק יזום הנקות תכופות יותר כשחם בחוץ, וכך יקבל את כל הדרוש לו. אם את מוטרדת, נסי את לעודד הנקות תכופות יותר בתקופה הזו. ובנוגע לספר טוב בהנקה, במפגשי ליגת לה לצ'ה שמתקיימים במקומות שונים בארץ, אפשר לרכוש חוברות ופלאיירים בנושאים הקשורים להנקה. אפשר ליצור קשר בקו החם:1599525821 או באתר האינטרנט שלהם.

Revili

New member
אין צורך בתווספת מים

תינוקות יונקים מקבלים את כל הנוזלים להם הם זקוקים בחלב האם. בימים חמים התינוק פשוט יבקש לינוק במרווחים קטנים יותר בכדי להרוות את צמאונו. גם הרכב חלב האם משתנה בהתאם לעונות השנה ומכיל יותר "מים" בקיץ. ניתנת תוספת מים לתינוק יונק עלולה לגרום לירידה בכמות ההנקות והתינוק יקבל בעצם מים במקום חלב אם שמכיל את כל הדרוש לו בשביל לדול ולהתפתח. בנוסף, עדיף לא להציג בקבוקים לתינוק יונק כל עוד לא חייבים. הדודה "המזעזעת" היתה צריכה להציע לתינוק שלה לינוק כאשר צרח, סביר להניח שהצרחות היו נרגעות מהר מאד

למעלה