הנקה ושיניים

alino4ka

New member
הנקה ושיניים

יש לי תינוק בן 11 חודש , יונק מלא, יש לו 7 שיניים, בימים אחרונים התחילו לי כאבים בפטמות, עד כדי כך שכאשר הוא תופס את השד כדי לינוק זה ממש כואב, ע דעכשיו ההנקה היתה ללא בעיות. האם זה בגלל השיניים , מה אני צריכה לעשות, הכאבים ממש חזקים.

Revili

New member
כאבים בפטמות

קשה לדעת מה הסיבה לכאבים? אני מניחה שאין לך פצע או סדק, אחרת היית רושמת... האם הוא נשך אותך או שהוא מחכך את השיניים בפיטמה? האם הכאבים הם רק בשעת ההתחברות וההנקה או נמשכים גם כאשר את לא מניקה. האם הפיטמה שינתה את ציבעה, האם היא אדומה? מבריקה? נראה לי שכדאי להפגש עם אדם מקצועי שיוכל לאבחן אם זו בעיית תפיסה או פטריה או משהו אחר...חבל לסבול.

מינימי2

New member
מצטרפת לרוילי ועוד משהו...

טכניקת ההנקה לא כוללת שיניים... הלשון של התינוק נמצאת על השיניים התחתונות שלו, כך שהוא לא אמור לנשוך (אלא אם הוא מתכוון לנשוך ולא לינוק:O) ייתכן חיכוך של השיניים העליונות אך אין זה אמור לגרום לכאב (אני מניקה אריה קטן בן שנה ושבעה חודשים עם פה מלא שיניים ולא מרגישה אותן כלל במהלך ההנקה). כפי שרוילי כתבה, לכאבים בפטמות ייתכנו סיבות שונות - פטריה, סדק (אפילו קטן שלא רואים בקלות יכול לגרום לכאב), אחיזה לא נכונה של השד ע"י התינוק.... האם נראה לך שזה משהו מאלה?

alino4ka

New member
איך יודעים שזו פטריה?

אני מרגישה כאבים- יותר נכון רגישות יתר כשהוא תופס את הפטמה, לא בזמן הנקה עצמה, ואחרי ההנקה. הפטמה נהייתה אדומה יותר, כן ובאמת יש סדק. כמה פעמים ביום מניקים אחרי גיל שנה?

מינימי2

New member
לפי מה שאת מתארת

יכול להיות פטריה וסדק שנוצר בעקבותיה... רק רופא יוכל לאבחן... אם מדובר בפטריה תצטרכי טיפול גם לתינוק. בנתיים הייתי מורחת חומץ על הפטמה (יכול לעזור במקרה של פטריה). כמה פעמים מניקים אחרי גיל שנה... תלוי בתינוק ובמה שהוא אוכל חוץ מזה. יש תינוקות שבגיל שנה התפריט שלהם כבר עשיר ומגוון, ויש כאלה שעדיין ניזונים ממספר לא מבוטל של ארוחות חלב. מה תפריט המוצקים של בנך? אם תכתבי מה הוא אוכל יהיה קל יותר לענות.

מינימי2

New member
ועוד משהו...

אם לא מדובר בפטריה אלא רק בסדק, יש משחות מתאימות כמו פיורלן (שמטפלת בסדקים ולא צריך לשטוף אותה לפני הנקה). אבל קודם הייתי מנסה את הפטנט עם החומץ. טיפול מקובל לפטריה הוא משחת דקטרין אבל לא הייתי משתמשת על דעת עצמי בלי אבחון של רופא... (בעצם אולי כן, אבל לא ממליצה לך על זה :O)

alino4ka

New member
תפריט שלו

בוקר - קצת קורנפלקס(בשעה 7) ב9 יונק והולך לישון, קם ב11 אוכל גבינה, לחם, עגבניה, אבל ממש קצת ב-3 יונק ןהולך לישון 4 וחצי חמש אוכל בשר, עם תוספת גם לא הרבה בסביבות 7 פרי שמונה יונק וישן בלילה מתעורר פעמיים שלוש - יונק מה את אומרת?

Revili

New member
תפריט

נראה לי בסדר גמור...בערך כמו ששלי אכל בגילו. גם אצלינו ההנקות היו בעיקר לפני השינה ובלילה. עכשיו בגיל שנה ותשעה חודשים נשארו הנקת בוקר, הנקה כאשר חוזרים מהגן, הנקות חופשיות אחה"צ ובלילה (יכול להיות 2-8 פעמים).

מינימי2

New member
גם לי נראה בסדר

עם הזמן כמויות המוצקים יעלו וההנקות יהפכו להיות שוליות יותר (לא בהכרח, אבל בשאיפה). עד גיל שנה חלב האם הוא מרכז התפריט כשבהדרגה תופסים המוצקים חלק גדול יותר וההנקות נשארות כתוספת בין הארוחות ולא כארוחות ממש. לאט לאט. בגיל הזה הבן שלי בעיקר ינק ואכל בנוסף רק 2 גמדים ביום... לעומתו הגדולה שלי כבר ניזונה מארוחות מוצקים מלאות קצת אחרי גיל שנה... כל תינוק והקצב שלו. אניחושבת שהייתי מעבירה את הפרי לשעה 11 ובערב נותנת ארוחת ערב קטנה - חלמון ביצה, גבינה, עגבניה... אבל כמובן שאין כאן שום הכרח ואם נוח לכם כך אז גם זה טוב. בהמשך הייתי מגוונת גם את הקורנפלקס של הבוקר במאכלים אחרים.

me210

New member
איזה קורנפלקס נותנים?

לילד בן 9 וחצי חודשים? האםלאמסוכן שיתקע בגרון? מה בדיוק נותנים להם והאם מישהי מכירה לחם חיטה מלאה לתינוקות כך שאין בו דגנים וכו? תודה

alino4ka

New member
אני נותנת קורנפלקס של - 4 דגנים

נדמה לי של חברת קלוגס, אין לי עכשיו את האריזה, זה בא בצורת עיגולים, שמה לו על המגש והוא אוכל לבד. כמובן שצריך להיות לידו, במה אפשר לגוון במקום קורנפלקס את ארוחות בוקר?

מינימי2

New member
אפשר לתת קורנפלקס כמו

צריוס, כריות שאפשר לחתוך לשנתיים אם שלם זה גדול מדי עבורם... אפשר לרכך קודם בחלב אם. אני דוקא מעדיפה לדחות קורנפלקס לסביבות גיל שנה, אז ניתן לרכך אותו גם בחלב רגיל, ולא הייתי נותנת בגיל 9 חודשים. גיוונים לארוחת בוקר - כריך עם ממרח, חלמון ביצה עם גבינה ועגבניה, פנקייק, לחם מטוגן (מדי פעם... מלא שמן), דייסה ביתית עם פירות יבשים (אם אוהב דייסות)...

למעלה