הנקה-ושינה

הנקה-ושינה

ביתי בת חודש וחצי, ואני מניקה מלא. היא ישנה במשך היום 6 שעות, וזה גורם לי לגודש. אמרו לי לנסות להעיר אבל היא מסרבת לקום, חוצמזה שהיא עולה במשקל בכלל לא רע, והטיטולים ספוגים בפיפי שקוף. הבעיה מתחילה בלילה כשהיא קמה ב9 בערך ומסרבת להרדם עד 4-5 לפנות בוקר. אמרו לי שאולי היא רעבה,ושההנקה לא מספיקה לה בלילה (מה ההבדל?!) אני שוקלת לתת לה תוספת בלילה... זה נראה לך יעזור?! יכול להיות שזה מרעב? כי כאבי בטן זה לא נראה...

Revili

New member
הנקה ושינה

מהתאור שלך לא עולה בעיה כלשהי בהנקה...אך רק כדי לוודא - האם את מתרשמת שהתינוקת תופסת היטב את השד? אם יש לך כאבים או פצעים בפטמות? האם יש לפחות 5 חיתולים עם פיפי בהיר? האם התינוקת רגועה בד"כ לאחר ההנקות ועולה היטב במשקל? אם אכם ההנקה מתנהלת היטב, אז אין שום סיבה שבעולם לקלקל אותה ע"י נתינת בקבוקים - איך בקבוק אמור לסייע לתינוקת? הרי אם היתה רעבה היתה יונקת לא? האם המצב הזה מלווה אותכם מאז הלידה או שזה דפוס של הזמן האחרון? נשמע לי כאלי עדיין היום והלילה שלה הפוכים...אפשר לנסות כמה דברים: במהלך היום להשכיב אותה לישון בסלון, במקום שיש יותר פעילות, רעש, אנשים ורק בלילה להשכיב אותה לישון בחדר שלה החשוך והשקט. לצאת במהלך היום מהבית - לטיול בגינה, בקניון...להיות יותר פעילים בשעות בהן את מעדיפה שהיא תהיה ערה. להציע לה לינוק יותר בתכיפות בשעות הערב- להציע הנקות מיוזמתך, אפילו כל שעתיים בשעות אלה כמו שתינוקות רבים עושים לפני שנת הלילה...אם היא לא תרצה היא פשוט לא תינק (את לא מכריחה אותה כמובן, רק מציעה). אם היא ישנה היטב לאחר אמבטיה, להתחיל שיגרת השכבה בערב שכוללת אמבטיה, הנקה בחדר שלה השקט והחשוך ..שיגרה שבמהלך הזמן היא תזהה כמייחדת את השעה שלפני ההשכבה לישון, בשונה מההנקות והפעילות במהלך היום שנעשות בסלון באור... אם את מעוניינת, את יכולה לנסות לקצר בהדרגה את שנת היום שלה, אולי בחצי שעה ולראות אם היא כן מתעוררת. בהצלחה.

למעלה