הנקה וריפלוקס

יהלום29

New member
הנקה וריפלוקס

היי, אולי יהיו פה רעיונות בשבילי..
תינוק בן 3 שבועות, הנקה מלאה, יונק פעם בשעתיים בערך, אבל גם משתמש בי בתור מוצץ כדי להרדם אז יוצא שדי הרבה שעות הוא עליי.
עד פה ההקדמה.
בלילה הוא ישן במיטונת צמוד אליי, ואני מניקה בשכיבה (ומנמנמת)
הבעיה שיש לו כנראה ריפלוקס, והאוכל עולה לו כל הזמן. הוא לא פולט המון, אבל הוא מתחיל להשתנק ולחרחר ויש לו אפילו חלב באף..
הוא נורא סובל מזה ויוצא שבלילה אני לא ישנה בכלל כי אני צריכה להחזיק אותו על הכתף כל הזמן.
ניסיתי לעשות קצת שיפוע במיטה שלו, אבל זה לא נראה עוזר, ונראה לי שאם אני אעשה יותר שיפוע הוא פשוט יתגלץ למטה..
הרופאים לא ששים לתת תרופות כי הוא אוכל טוב ועולה במשקל טוב.
יש רעיונות מה כדאי לנסות?

רעיונות

שיפוע מספיק עומד על כ 30- מעלות לא יותר כדי שאכן לא יגלוש לך אחורנית
להחזיק אותו כ 15 דקות לאחר סיום ההנקה
לנסות להוציא לו גרעפס בהפסקה תו"כ הנקה
לתת לו לסיים צד אחד לגמרי לגמרי לגמרי לפני שעוברים לצד שני
כלומר לחכות שהשד בסיום הארוחה יהיה רך רך רך
(אם לא מגיע לצד שני - לא נורא . אם יש לך מלאות להוציא קצת חלב עם משאבה או בסחיטה)
להעדיף הנקות תכופות וארוכות (כלומר לאפשר לו למצוץ להנאתו את השד לאחר שמסיים לינוק ממנו בצורה יעילה)
על פני הנקות קצרות או פערים גדולים.
הנקה בכל שעתיים נשמעת מעולה.
&nbsp
הנקה היא התרופה טובה ביותר לרפלוקס, ואכן אם התינוק לא סובל מאוד מאוד מהפליטות לא ממהרים לתת
אם הוא סובל מאוד, מתפתל , סובל בזמן הפליטה, לא שקט, לא נינוח אפשר לתת נוגד חומציות שמאוד מרגיע אבל לאו דווקא
יעזור לכמות הפליטות - אלא יעזור מבחינת ההתנהגות.
&nbsp

יהלום29

New member
הפליטות זה לא הבעיה

הוא לא פולט הרבה בכלל, הבעיה שהוא ממש משתנק, אני מתעוררת בלילה מזה שהוא עושה קולות של נחנק כזה, ואני שומעת את הנוזלים בגרון שלו..כאמור גם באף.
הוא אוכל רגיל ולא נראה ששורף/מציק לו משהו. ההשתנקויות מתחילות לפעמים גם שעתיים אחרי האוכל!
שמתי שיפוע, לא שיפר בכלל.
אני תוהה למה זה מופיע בעיקר בלילה..
התחלתי לחשוב שאולי בגלל שהוא יונק בשכיבה . אני אנסה להניק בישיבה גם בלילה למרות שזה קשה.
והבעיה השניה זה שיש לו גרעפסים תקועים, אני יכולה לפעמים להחזיק אותו 40 דקות, שעה ורק אז לפעמים זה יוצא. יש איזה דרך לעזור לו לשחרר אותם חוץ מלהתפלל?

אוקיי

אולי אכן קשור להנקה בשכיבה + בתוספת קושי להוציא גרעפס = מתכון די מובן לעליה של החלב במעלה קני הבליעה
וירידה בטעות לקנה הנשימה = (השתנקות) חנק
בהחלט להקפיד על הנקה בישיבה זקופה + החזקה שלו לאחר סיום ההנקה של כ 15 דקות (אם לא יוצא גרעפס
בזמן הזה - וותרי הניחי אותו, מקסימום הוא יראה לך סימנים של אי נוחות ואז תרימי שוב והגרעפס הסורר יצא)
&nbsp
אמהות שונות מוצאות להן טריקים שונים לשחרר גרעפס תקוע
יש שמלטפות את גב התינוק רק בכיוון למעלה (מהטוסיק לאיזור הצוואר)
יש שטופחות בקלילות במקצב מסויים
יש אחרות שנוהגות כפי שהצעתי לך (להחזיק קצת , להשכיב ושוב להרים לאחר כמה דקות של שכיבה)
&nbsp
מה שנכון הוא להמליץ-
1. לא להכות בכוח או ללחוץ בכוח על הגב של התינוק , בייחוד בגלל שנראה לך שהוא סובל מריפלוקס
כי אז את מסתכנת בהוצאת של המזון החוצה
2. לתת לתינוק לסיים את הצד הראשון במלואו-
3. לא למהר להעביר לצד השני וכן לנסות לשחרר אוויר בין הצדדים
4. ==להחזיק את הראש גבוה לעומת שאר הגוף (חוק הכלים השלובים - האויר ייצא איפה שנוח לו ) להאכיל בתנוחת
ישיבה ולהחזיק בצורה מאונכת לרצפה (ראש לתקרה
)
- אפשר לשקול הפחתה של מוצרי חלב כפי שהציעו לך פה (היפ היפ הרי לאושר הממליצה) אולי אכן יעזור
&nbsp
&nbsp

shaya54

New member
גם אצלי זה היה...

ובדיעבד גילינו שהריפלוקס היה קל מאוד מאוד מאוד אבל היתה לה גם רגישות לחלב וכל עוד אכלתי מוצרי חלב היא היתה באי שקט נוראי, פולטת המון, מתנתקת בהנקות וכו'....אף אחד לא יידע אותי שזו אופציה וגיליתי את זה לבד רק כשהיא היתה בת כמעט 4 חודשים אחרי סבל נוראי של שתינו

ממליצה לך לבדוק את הנושא....לפי מה שאני יודעת אם את נמנעת ממוצרי חלב במשך יותר מ24 שעות החלב שלך מתנקה מהם אבל עדיין ייקח לתינוק שלך כמה ימים או שבוע להוציא ממערכת העיכול שלו את החלב ורק אז תוכלי לראות שיפור (אם אכן זו הבעיה)
אני לא יודעת איזו קופת חולים את אבל יש רופאת ילדים מצויינת שעובדת עם מאוחדת בפתח תקווה והיא גם גסטרו. מדהימה וחכמה ומקסימה. קוראים לה אילנה ויינטראוב אם זה רלוונטי...לנו היא עזרה הרבה :)

יהלום29

New member
תודה

אני לא במאוחדת
אם שום דבר לא יעזור, אני אנסה את עניין מוצרי החלב

למעלה