הנקה וקשיים...

הנקה וקשיים...

שלום, חדשה בפורום הזה ( בעיקר קוראת). בני בן חמישה חודשים וחצי, ילד גדול (שמונה וחצי קילו) ויונק בלבד. הוא סרבן בקבוקים ואנחנו מטפלים בזה בשיטות המקובלות. אין לי רצון להפסיק הנקה, אבל הוא אוכל המון, כולל בלילה. בטיפת חלב הציעו להסמיך את החלב עם קורפלור ואפילו לתת בכפית. כאמור אנחנו לא ממש שדופים ואני לא רוצה להפוך אותו לדובי... בקיצור - בנסיבות הקיימות - יש עצות? יש משהו אחר להפוך איתו חלב אם לדייסה? תודה מראש.....

מינימי2

New member
כמה דברים

קודם כל, בוודאי שאין שום סיבה שתפסיקי להניק. בנך יונק כמה שהוא צריך... גם אם הוא שוקל היום 8.5 קילו, אין זה אומר שימשיך לעלות באותו הקצב (מה היה אגב, משקל הלידה שלו?) וסביר להניח שיתאזן בסופו של דבר ויעלה פחות. בנתיים הוא מקבל מזון אכותי המתאים לו בדיוק, ואין שום סיבה לתת לו תחליפים שבכל מקרה יהיו טובים פחות מהמקור.... האכלה בדיסה איננה מתכון בטוח לשנת לילה רצופה יותר, ויש גם תינוקות שהדייסה דוקא מכבידה על הקיבה שלהם וגורמת להם לישון אף פחות טוב... מה גם שאין שום סיבה להסמיך חלב אם כיון שבשעות הערב חלב האם משתנה מעצמו והוא עשיר יותר בשומנים. למה את קוראת 'אוכל המון'? הרבה תינוקות בגיל הזה קמים כמה וכמה פעמים במהלך הלילה כדי לינוק, ויונקים לעיתים קרובות גם במהלך היום. אין זה אומר שמשהו לא תקין או שהוא אוכל יותר מדי... הוא יודע כמה שהוא צריך. בהנקה, שלא כמו באכילה מבקבוק, מצב של האכלת יתר הוא מאוד נדיר. תינוק שאינו רעב לא יתאמץ כל כך להוציא חלב מן השד. בקיצור, אני חושבת שכדאי לך להפסיק לדאוג ולתת לזמן ולטבע לעשות את שלהם. חבל ליצור בעיה במקום שאין כזו

הבעיה כבר קיימת, כי

אם נמשיך ככה אני אעלם....."המון" משמעו פעם בשעה וחצי שעתיים למשך כ 20 ד' (לא יעיל כמו במשך היום...). סה"כ מנסה להרוויח 4-5 שעות שינה בלילה.... אגב, לדעתי זה משהו שהיה והרסתי- בלינה משותפת הוא פשוט הבין שלילה זה זמן של מזנון חופשי ועכשיו קשה לי לשרש את ההתנהגות הזו...

מינימי2

New member
שלא תביני לא נכון :O))

גמני בעד לישון בלילה.... אבל תינוקות (יונקים או מבוקבקים) קמים בלילה לא רק כדי לאכול... גם תינוקות שישנו בהתחלה כמה שעות רצופות עלולים להתחיל לקום לעיתים תכופות יותר מסביבות גיל 6 חודשים. אחת הסיבות היא שלב התפתחותי - חרדת הנטישה, שגורם להם להזעיק את ההורים כשהם מגלים שהם לבד. אז אל תכעסי על עצמך בנוגע ללינה המשותפת... ייתכן שגם אם היה ישן במיטה משלו היה מתחיל להתעורר יותר. בעניין הלינה המשותפת, זה אינדווידואלי. יש אמהות ותינוקות שמתאים להם לישון יחד ולא מתעוררות בעיות של יקיצות מרובות מדי, או שיש יקיצות מרובות והאמא חיה עם זה בשלום... הגדולה שלי ישנה איתנו במיטה והכל היה בסדר... עם הקטן - בלתי אפשרי. גם אצלנו בסביבות גיל 8 חודשים, לאחר שישן בעריסה צמודה למיטה שלנו, הוא קיבל צו הרחקה ועבר לחדר משלו
חייבת להודות שהשינה שלו השתפרה מאוד.. כנראה שהנחירות של אבא וההיפוכים של אמא הפסיקו להפריע לו... את יכולה לנסות להעביר אותו למיטה משלו בחדר אחר ולתת לזה זמן. יכול להיות שתגלי שהנקות הלילה פוחתות מעצמן. אם עדיין יקום כל שעה וחצי לאכול ייתכן שזה באמת נובע מתלות שפיתח להרדם באמצעות הנקה בלבד(כמו שציינת, ולמען האמת אופייני לתינוקות יונקים רבים). מכיון שלאורך הלילה כולנו מתעוררים מדי פעם (מחזורי שינה) ייתכן שהוא פשוט אינו יודע לחזור ולהרדם בלי הנקה... במקרה כזה תוכלי להתחיל ולרווח בין ההנקות, למשל להחליט שאת מניקה בהתחלה כל שעתיים, ואם הוא מתעורר קודם לכן את מרדימה אותו ללא הנקה. לאחר שיסתגל תוכלי להגדיל את המרווח לשעתיים וחצי וכו'. מודה ומתוודה, אני העדפתי תמיד להניק ולחזור לישון כמה שיותר מהר ולא להתחיל סדרות חינוך בגיל כה צעיר, כיון שהרגלי השינה והצרכים שלהם משתנים לעיתים תכופות... אז למה להתאמץ לשנות הרגל שממילא עשוי להשתנות מעצמו...

למעלה