הנקה וצום

נ ע ה1

New member
הנקה וצום

אני עומדת לצום מחר (ט' באב. בעצם מהלילה...) יש לי מספיק חלב שאוב לתת לבת שלי. השאלות שלי: 1. כשיהיה לי גודש - האם כדאי להניק אותה או שהחלב אינו מזין דיו בצום? 2. האם שאיבה והנקה מצמיאות באותה מידה ? 3. כמה זמן לאחר הצום אפשר לחזור ולהניק כרגיל ?

צום...

אני לא חושבת שהחלב משתנה בצורה משמעותית אבל עדיף ששגית תענה על זה. לגבי הצמא... קיים כדור טבעי בשם קל-צום שאפשר להשיג בפארמים ובבתי המרקחת. ביום כיפור זה ממש עזר לי. עכשיו בעלי היה בסופר פארם ואמר לי שיש קל צום מיוחד למניקות. כמה זמן את אחרי לידה? מבחינה הלכתית יש הקלות מסוימות לנשים שהן עד חודש אחרי לידה (כמובן תלוי בפוסקים)

sagitlaleche

New member
צום והנקה ../images/Emo20.gif

ראשית, שיהיה לך צום קל. עדיף להיניק במשך הצום מאשר לא להיניק. אמהות מדווחות שבמהלך ואחרי הצום התינוקות מעוניינים לינוק יותר, בדומה לקפיצת גדילה, אז כדאי להתכונן. בכל מקרה, החלב מזין דיו גם בצום (מדובר בסך הכל בצום קצר ולא תקופה ארוכה). אני יודעת שיש פוסקים שמתירים לנשים מיניקות לשתות במידה מסויימת (לשיעורין) ואז יש פחות בעיה עם החזרה להנקה.

פרוט הלכתי

אם את רוצה את הפסיקה ההלכתית לפי השולחן ערוך לגבי מתי ואיך אפשר לאכול ולשתות אני מוכנה לכתוב לך אותה. ביום כיפור הייתי בדיוק חודש ו10 ימים אחרי לידה והיה לי צום יחסית קל למרות שהנקתי כל שעתיים שלוש.

נ ע ה1

New member
תודה רבה

תודה רבה על התשובות! היא בת 4 חודשים. ביומיים האחרונים היא במילא עושה לי לפעמים קצת "שביתות" ולא תמיד מוכנה לינוק. מה שחשבתי זה שאם החלב לא מזין דיו או אם הנקה יותר מצמיאה משאיבה - אני אתן לה חלב שאוב שכבר יש לי ואשאב חלב כדי לא להספיק את ייצור החלב. אבל כיוון שאתן אומרות שזה לא ממש משנה - אני אשלב הנקה ובקבוק. צום קל לכולן !

למעלה