הנקה וחופשה

pregPetel

New member
הנקה וחופשה

אנחנו מדברים כרגע על לטוס לחו"ל כשהפיצית תהיה בת 4 חודשים. חוץ מזה שאנחנו לא יודעים איך היא תעבור את משבר 4 חודשים האיום, אני בעיקר חוששת מכל נושא ההנקה. היום היא בהנקה מלאה וככה חשוב לי לשמר אותה עד גיל חצי שנה. השאלה היא אם אחרי 5 לילות שבהם תאכל רק מבקבוק (שאוב וקצת תמ"ל) היא תזכור איך יונקים? ומה לגבי- גם אם אשאב זה כמובן לא יהיה בתדירות בה אני מניקה אותה היום, זה ייצור בעיות אחרי שאחזור מבחינת כמויות? וחוץ מזה- האכלה מבקבוק לא ממש גורמת לעלייה במשקל ולהשמנה?

תודה לכל הקוראות והעוזרות!

Cafe Latte

New member
לא בטוח שהיא תזכור או תרצה לינוק.

ומשק החלב עשוי להפגע. 5 ימים זה לא מעט זמן.
לא הייתי דואגת לעליה במשקל והשמנה של תינוקת כזאת קטנה..

ניקי 8

New member
לא יודעת איך זה בגיל 4 חודשים

אבל אני עשיתי הפסקה של 10 ימים בגיל 3 שבועות, בגלל כדור שלקחתי. הקטנה קיבלה סימילאק בזמן הזה ואחרי זה חזרה לינוק כרגיל. יכול להיות שזה עניין של אופי...
המשכתי לשאוב אבל רק 3 או 4 פעמים ביום, ולאחר מכן היה לי מספיק חלב.
לעומת זאת, הקטנה יום אחד החליטה שלא רוצה בקבוקים יותר והייתי צריכה ללמד אותה מחדש. כך שנראה לי שהרבה דברים לא צפויים איתם....

MotheRonit

New member
יש כמה סכנות

מבחינתך שייצור החלב יפגע. את כן תצטרכי לשאוב 1:1 על זמני הארוחות (ואולי אפילו יותר. וממילא יהיה לך גודש שתצטרכי להקל)
מבחינתה האכלה ממושכת בבקבוק עלולה ליצור העדפת בקבוק ובלבול פטמות. אם הולכים על זה, חשוב לבחור בבקבוק שמותאם לשילוב עם הנקה ושמי שמאכיל אותה יקפיד על האכלה תומכת יניקה.
הקטע עם האכלה מבקבוק שגורמת לעלייה במשקל, נובעת מהעובדה שברגיל האוכל נוזל לפה בלי שליטה שלהם והם אוכלים יותר ממה שצריכים ורוצים (גם מכח הזרימה, תרתי משמע, וגם כי הגוף מקבל יותר אוכל עד שהגוף מאותת שהוא שבע) אבל אם מקפידים בשילוב הנקה (ולדעתי זה בכלל צורה טובה) על האכלה איטית (אחד מהדגשים) אז לתינוק יש יותר שליטה. ככלל בחלב אם יש יותר קלוריות (מותאמות) ואין סיבה שתינוק מבוקבק יהיה יותר מפוטם.

למעלה