הנקה והריון - שאלה

dinn1

New member
הנקה והריון - שאלה

היי - שאלתי בפורום הנקה ושואלת גם כאן : הקטנה שלי בת שמונה חודשים עוד מעט ואני בתחילת הריון - חוץ משתי ארוחות מוצקים שאני נותנת לה ביום , ולפעמים בקבוק סימילאק בלילה - אני מניקה סביב השעון . היום אמרו לי שהנקה עלולה לפעמים לגרום להפלות עקב התכווצויות הרחם , ובאמת אני לפעמים מרגישה קצת כאב בבטן בזמן ההנקה - אבל זה לא נורא ולזמן קצר בדר"כ זה נכון? מה עושים? אני לא רוצה לגמול אותה עכשיו כי היא עדיין קטנטונת מישהי הניקה בזמן הריון? ומה לגבי כמויות החלב - נשארו אותו דבר? תודה לכן על העזרה

מינימי2

New member
הנקה והריון

כל עוד אין חשש להפלה ואיסור על קיום יחסי מין אז אין בעיה להניק. במידה וחלילה ההריון בסיכון הרופא ימליץ על הימנעות מקיום יחסים (גם הם עלולים לגרום להתכווצות הרחם) ואז יש סבירות שגם ההנקה תהיה בעייתית. כל זמן שההריון תקין אין שום חשש בהנקה. כאבי בטן בתחילת הריון אופיניים לנשים רבות כל כך, ואין זה אומר שמשהו לא בסדר. הרבה פעמים משוייכים הכאבים לרחם המתרחב ולרצועות הנמתחות.

מינימי2

New member
ולגבי כמויות החלב

ייתכן שתהיה ירידה בכמות החלב או שינוי בטעם. כל זמן שהתינוקת לא מתלוננת, עולה במשקל, שמחה ורגועה, לא הייתי דואגת.

dinn1

New member
מינימי -הרבה תודה על העזרה

נקווה שהכל יעבור בשלום ויהיה תקין ולגבי השינוי בטעם של החלב - איך יודעים? הקטנה תתלונן? אני אף פעם לא טעמתי....

Revili

New member
שינוי טעם...

חלב אם משנה כל הזמן את טעמו, בהתאם למה שאת אוכלת... אם הטעם לא ימצא חן בעיניה היא מן הסתם תתלונן, למרות שלא נראה לי שזו תהיה הבעיה...אם כבר, כמות החלב, במידה ותפחת, היא שעלולה להוות בעיה .

למעלה