הנקה והרגלי שינה

הנקה והרגלי שינה

אשמח לעצה כי אני כבר די מותשת.
רקע: תינוק בן שנה, בריא, אחוזונים גבוהים משקל וגובה.
כל ערב טקס שינה שמסתיים בהנקה, התעפצות על הציצי, הרדמות סופית במיטה עם עזרה של לטיפות ולחישות. צהרים נרדם גם בהנקה או לבד אצל המטפלת.
הבעיה היא שהוא מתעורר פעמיים שלוש בלילה ורק הנקה תרדים אותו מחדש. חיבוקים וליטופים שלי או של בעלי רק נגמרים בבכי וצרחות. אני מבינה שזה הרגל ולא צורך (בריא
כבר אמרתי?). מה מומלץ לעשות? לתת לו לבכות כמה לילות? זה קורע את הלב אבל אם אין ברירה אולי זה מה שנעשה. בקיצור- מה לעשות? אולי כדאי לפנות ליועצת שינה?
Help

מניסיון...

כך היה לי עם בני השני:
בגלל שאני לרוב לבד בערבים, ואין מי שיעזור לי עם המקלחת-ארוחת ערב-סיפור ולישון...היה לי מאד נוח שהתינוק נרדם על הציצי, וכך להשכיב אותו ישן/חצי ישן מבלי לדאוג להירדמות שלו ולהתפנות לשארית הלוגיסטיקה עם הגדול - טעות ענקית!
עד גיל חצי שנה זה עבד מקסים
מגיל חצי שנה -התעוררויות רבות בלילה כמו שאת מתארת וברור שזה לא לאוכל...עד שבסוף באמת הגענו ליועצת שינה (יוליה טמיר אגב-מומלצת מאד)
והבנו דרכה שבעצם לא לימדתי אותו להירדם לבד. וכך כשהם מתחילים כבר להבין מה קורה סביבם, וכמו כל תינוק מתעוררים במהלך הלילה -אין להם את הכלים להחזיר את עצמם לישון (כי לא לימדנו אותם) ולכן הם מחפשים את מה שמוכר להם -את הציצי. כאמור לא לטובת אוכל (ולא משנה שהוא אוכל כאילו אין מחר כי מי לא יאכל כשיציעו לו ציצי) אלא לטובת ההירדמות...
אז אין ברירה -או ללכת לייעוץ שינה, או לקרוא על זה קצת ולעבור יום-יומיים עד שבוע קצת קשים, אבל את בעצם חייבת לו את הכלי הזה לארגז הכלים שלו -ללמוד לחזור לישון לבד.
בהצלחה!

תודה

גיגלתי את יוליה טמיר. כנראה שאין מנוס מעזרה חיצונית.
כבר עכשיו אני מתוסכלת מהבכי והצרחות הצפויים...

למעלה