הנקה וביוץ

giraffelle

New member
הנקה וביוץ

שלום! אני מניקה ילדונת בת שנה וחצי. היא יונקת בבוקר, אחרי המעון, לפני השינה, ובממוצע פעמיים בלילה. זה לא בדיוק בשעות קבועות (במיוחד לא בלילה). בסופי שבוע, חופשים וכדו' היא יונקת עם לו"ז גמיש יותר, ובדרך כלל יוצא שהיא יונקת יותר (למשל נרדמת בהנקה בצהריים). קיבלתי מחזור 10 חודשים אחרי הלידה, ומאז הוא עדיין לא סדיר - מגיע כל 40 יום בממוצע, ועם דימומים בין-וסתיים. יש לי גם סיבות לחשוד שהביוץ לא לגמרי תקין. ההנקה היא החשוד העיקרי בבלגן (עשיתי בירור רפואי). אני מעוניינת בהריון נוסף (וגם הדימומים מפריעים לאיכות החיים - שומרת נידה). מצד שני, אני בהחלט מעדיפה לא להפסיק להניק לגמרי, ולנסות קודם פתרונות ביניים. אנחנו בתהליך הדרגתי (מאד) של גמילת לילה, ואני מקווה שזה יפתור את בעיות המחזור. אבל תהיתי - האם שיבוש לוח הזמנים בסופי שבוע תורם גם הוא לבלגן ההורמונלי? במילים אחרות - אם אקפיד בסופי שבוע על לוח זמני הנקות כמו בשאר השבוע, זה יכול לשפר את המצב? אשמח לתשובה וסליחה על האורך...

הנקה וביוץ

אין חשיבות לסדר זמנים לא עקבי. מן הסתם כאשר יירדו הנקות הלילה, המצב יתייצב. חשוב להבין שהנקה היא דרכו של הטבע לרווח בין ההריונות, כך שהמצב שאת חווה הוא תקין לחלוטין.

למעלה