הנקה ואלכוהול?

B Y R N

New member
הנקה ואלכוהול?

שלום, אני מניקה הנקה מלאה, לא מעשנת ולא שותה אלכוהול. אני מוזמנת לחתונה שאמורה להיות מאוד שמחה, עם בר אקטיבי. בחתונה הקרובה ארצה לשתות קצת. השאלה היא כמה זמן לאחר מכן אסור להניק? הקטנה בת 6 חודשים ומתעוררת הרבה בלילה לינוק. מעבר לכך מהן ההשלכות של אלכוהול במינון נמוך באופן חד פעמי על תינוק יונק? תודה

אושינקה

New member
הנקה ואלכוהול

שתיית אלכוהול במינון נמוך אינה מהווה מניעה להנקה. אם את מתכננת לשתות כוס יין אין לך מה לדאוג. אלכוהול נמצא ברמה הכי גבוהה בחלב-אם כ-30-90 דקות לאחר הצריכה. תלוי במשקל האישה, כוס שתייה אלכוהולית בד"כ יוצאת ממחזור הדם (והחלב) תוך 2-3שעות. באופן כללי, אם את פיכחת מספיק לטפל בתינוקך, את יכולה להניק

B Y R N

New member
תודה רבה.

הרגעת אותי. לגבי המשקל שלי, אני מאוד רזה, מה זה אומר? ראיתי באיזו שעה ענית לי, אני מבינה שהיה לך לילה לבן.....

אושינקה

New member
מלבד המשקל, גם שתייה עם או בלי אוכל

משנה את הזמן שלוקח לאלכוהול לצאת מהגוף. פשוט תלכי לפי ההרגשה שלך. אם את עדיין מרגישה את השפעת האלכוהול, אז לא כדאי להניק. מזל טוב ותהנו! (אני גרה בארה"ב כך שבשבילי אלו היו שעות הערב... למעשה הלילה היה לילה מצויין - הבונבונה ישנה עד 9 בבוקר!!!
)

B Y R N

New member
שוב תודה על התשובה.

אני מתכוונת לשתות קצת, גם ככה לא מתה על זה, ומקווה שלא אצטרך להניק מייד אחרי. היא אוכלת כל שעתיים שלוש, אולי אקח תמ"ל על כל מקרה. איך לא חשבתי על זה שאת גר בקצה השני של העולם.... העיקר שהיה לילה שקט וטוב. (מה שאצלנו עוד אין, אבל אופטימיים שיגיע). שוב תודה

אושינקה

New member
אם יש לך משאבה

את יכולה לשאוב ביום לפני החתונה על מנת שיהיה לך בקבוק בטחון למקרה שהיא תרצה לינוק - חבל לשלב תמ"ל שלא לצורך. ואל תדאגי - הלילות השקטים יגעו מהר יותר ממה שאת חושבת...

למעלה